Wat voor broodbeleg hebben jullie?

Discussie in 'De lounge' gestart door ikke84, 24 jun 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik moet nog boodschappen doen dus momenteel staat er:

    Witte vlokken
    Gestampte muisjes
    Appelstroop
    Basterdsuiker

    Kaas
    Smeerworst

    Normaal :

    Bovenstaande
    Blikworst
    Ham
    Rookworst
    Kipfilet
    Eieren
    Grillworst
    Smeerkaas

    Chocopasta
    Pindakaas
    Hagelslag
     
  2. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.020
    548
    113
    altijd stuk of 4 vleeswaren varieert van ham tot boterhamworst en van smeerworst tot cornedbeef en leverworst

    kaas
    roomkaas ( eten de meiden graag)
    smeerkaas

    soms iets van salade of filet.

    zoet:
    pindakaas
    pasta
    hagelslag
    jam
    appelstroop
    suiker
    soms nog vruchtenhagel
     
  3. Zomerrr

    Zomerrr VIP lid

    5 jun 2011
    5.097
    503
    113
    Kaas
    Kruidenboter
    Boterhamworst
    Filet amrican
    Kip-sate salade
    Kip-kierrie salade
    Grilworst
    Kipfilet

    Hagelslag
    Gestampte muisjes
    Gekleurde muisjes
    Vruchtenhagel
     
  4. Survivor

    Survivor Bekend lid

    23 okt 2011
    749
    8
    18
    Kokkin, knuffelaar, wasvrouw, schoonmaakster.. Mam
    Flevoland
    Een blok kaas
    Kipfilet
    Ham
    Appelstroop
    Abrikozenjam
    Aardbeienjam
    Pindakaas
    Hagelslag
    Filet americain

    Wat ook lekker is (vind ik) zijn afbakbroodjes met een plakje ham, wat rundvleesslaatje en klein beetje sambal.
     
  5. Abri

    Abri VIP lid

    16 jun 2010
    12.423
    3
    38
    Hier standaard:

    Pindakaas
    Chocopasta
    Hagelslag
    Vruchtenhagelslag
    Muisjes
    Zelfgemaakte jam
    Appelstroop
    Kaas
    Smeerkaas
    Boter
    Honing
    Eieren

    Nu bijv weer geregeld aardbeien op brood, maar bij de oudste is een broodje appel ook favoriet (bruin broodje met appel in plakjes, klein beetje suiker en kaneel en dan even in de gril). Pizzabroodjes (met tomatenpuree/gehakte tomaatjes, kruiden en geraspte kaas), tosti's, wentelteefjes of broodjes gezond worden hier ook weleens gegeten (kaas, sla, ei, tomaat, komkommer etc).

    Vleeswaren dan eigenlijk weer zelden: enkele keer zalm, rosbief, boterhammenworst of gebraden gehakt of iets, maar meestal geen vleeswaren in huis aangezien het zo weinig gegeten werd en word.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    pindakaas
    pasta
    pesto
    jonge kaas
    brandnetel kaas
    tuinkruiden kaas
    tomaten kaas
    heksenkaas
    kruidenkaas

    prosciutto
    rauwe ham
    beenham

    Dit is wat ik nu heb, maar het verschilt natuurlijk wel per keer, verschillende kaassoorten heb ik wel altijd in huis en dan 3 soorten beleg. Wij eten weinig zoet, de chocolade pasta is voor de kleintjes, voor 's morgens, mijn man, oudste zoon en ik eten dat niet.
     
  7. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Hagelslag
    Vruchtenhagel
    Chocolade pasta
    Kaas
    Filet americain
    Muisjes
    Houmous
    Halal salami

    Wik ontbijten meestal met cornflakes
     
  8. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Speculoos
    Chocopasta
    Pindakaas
    Hagelslag
    Jam
    Honing
    Kaas
    Smeerkaas

    Vleeswaren hebben we ook amper in huis, sowieso eten we alleen halaal, maar ik word kotsmisselijk van die verwerkte vleesproducten. Sommige dingen krijg ik dan nog wel weg, maar over het algemeen, word ik onwijs misselijk van het zien van smeerworst of ander worst beleg.
     
  9. Leona

    Leona Fanatiek lid

    30 mei 2012
    1.195
    0
    0
    Chocopasta
    Hagelslag
    Stroop
    Jam
    Ham
    Kaas
    Paté

    En dan vaak nog iets als bourgondische salade, eiersalade, kipfilet, filet american.
    Verder weinig bijzonders. Het meeste wat hier gegeten word zijn ham & kaas. ook door de kinderen
     
  10. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik maak trouwens wel eens vegetarische kookworst, maar heb ik zeker niet standaard op m'n brood.
    Doe ook vaak restjes eten op brood wat over was van de dag ervoor, haha. Bv. stamppot of een beetje kofta. Is ook erg lekker!
     
  11. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Oja las even terug we hebben ook: vlokken en appelstroop.
    Eiersalade maak ik zelf, heerlijk.

    En als ik stokbrood in huis heb of afbakbroodjes vind ik kruidenboter daar heerlijk bij, ene x maak ik het zelf andere x zo'n kuipje van de plus met die koeien erop die is heerlijk.
     
  12. Feetjes

    Feetjes Fanatiek lid

    20 aug 2010
    1.298
    18
    38
    - hagelslag
    - pindakaas (calvé met nootjes en AH biologisch voor dochter)
    - zonnestroop (zonnatura)
    - zonnefruit (idem)
    - kaas
    - chocopasta
    - vruchtenhagel

    Soms in huis
    - fruithagel (organis goodies)
    - tahin
    - smeerkaas
    - sandwichspread
    - avocado
    - gekookt eitje :)
     
  13. Islah

    Islah Niet meer actief

    Hoe maak je dan die kruidenboter? O sorry, daar is eigenlijk een ander topic voor haha.
     
  14. Sterre82

    Sterre82 VIP lid

    23 sep 2008
    8.211
    3
    0
    In de wolken
    Kaas ( gewone en 30+)
    Achterham
    Salami
    Leverpastei

    Chocopasta
    Pindakaas
    Hagelslag
    Muisjes
    Jam (aardbeien en abrikozen)
    Stroop
     
  15. BeingMommy

    BeingMommy Fanatiek lid

    19 dec 2009
    2.089
    0
    0
    Oo zo lekker Islah, en zoo makkelijk echt!
    Heb het recept ooit van internet afgeplukt toen ik mn moeder niet kon bereiken, maar zij maakt de allerlekkerste zal het dalijk even aan der vragen. Maar deze maak ik dus ook soms:"

    Teentje knoflook geperst.
    2 eetlepels peterselie fijngehakt.
    1 eetlepel bieslook fijngehakt (ene x wel andere x niet).
    ong 75 gram ongezouten roomboter.
    Peper en (zee)zout naar smaak.

    Boter even wat zacht laten worden in de magnetron als je die niet hebt, in de zon, op een pannetje water hoe dan ook.
    Ingredienten mengen en in de koelkast ermee, tot hij wat verhard is. Hmm heerlijk!!
     
  16. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.548
    3.057
    113
    Hier standaard in huis :
    Hagelslag
    Pasta
    Pindakaas
    Jam
    Ham
    Kaas
    Boterham worst
    Paté/Saksische leverworst
    Filet american


    Wisselend vleeswaren er nog bij.
    En soms brie, salade, smeerkaas
     
  17. Carlien

    Carlien Fanatiek lid

    23 feb 2010
    2.133
    1
    36
    Twente
    Zoet:
    - Hagelslag
    - Pasta
    - Vlokken
    - Jam

    Hartig:
    - Snijworst
    - Boterhamworst
    - Ham
    - Salami
    - Chorizo
    - Ontbijtspek
    - Bacon
    - Katenspek
    - Gelderse Kookworst
    - Cervelaat
    - Kips leverworst
    - Sax
    - Eieren (salade)
    - Filét American
    - Val Blance
    - Gebrade gehakt
    - Rozijnen- en krentenbrood vindt ik ook altijd lekker.. Met een dikke laag boter..
    - En natuurlijk alles met boter, daar hebben we ook wel 2 kuipjes in de week van nodig minimaal..
    - Kaas

    Etc. etc.

    Wij lusten echt wel veel beleg.. En zijn meer van het vleeswaren allebei..

    Groetjes,
    Carlien
     

Deel Deze Pagina