Ja ik hoorde mijn oma dat vaak zeggen Maar dirksmama bedoelt met kroten rode bieten, en dat is volgens mij echt op zijn zuid hollands. Waar ik in brabant ben opgegroeid, was het gewoon rode bieten.
Dankzij dit topic vandaag eens couscous gemaakt! Met gewokte courgette in tomaat, tijm, knoflook. (En turkse kofta)
Vanavond hebben we pasta met een pittige roomsaus met gerookte zalm, ui, knoflok, paprika, courgette gegeten. Morgen enchilladas met broccoli, paprika, prei, kidneybonen, maïs, ui, knoflook, tomaat, kruiden en wat kokosmelk. En kaas. Erbij guacamole van avocado tomaat knof. En kruiden natuurlijk. Maandag couscous met aubergine courgette paprika ui knoflook tomatensaus kruiden en vegaballetjes of gebakken vis. Voor diversiteit in groenten kun je ook een biogroentepakketabonnement nemen. Odin geloof ik? Wij eten zelden maar 1 groente. Zelfs als we aardappelen eten. Maar dat gebeurt maar 1x per week.