Wat voor soep zal ik maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sunbeam, 8 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mizz

    mizz Actief lid

    15 nov 2012
    342
    0
    0
    NULL
    NULL
    Sorry.. komt ie dan:

    1 bloemkool
    1 ui
    1 liter water
    2 bouillonblokjes (kip of groente)
    1 flesje kookroom
    peper
    zout
    nootmuskaat
    Plakjes gerookte zalm

    Uitje fruiten. Water met de bouillonblokjes erbij doen en aan de kook brengen. Bloemkoolroosjes gaar koken in de bouillon. Pureer de bloemkool met een staafmixer. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met peper en zout. Snij de zalm in stukjes of gebruik zalmsnippers en roer door de soep.

    Eet smakelijk!
     
  2. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Indd lekkere rode linzensoep (staat hier nu ook op het vuur) of een bruine linzensoep/schotel.
     
  3. Aylen

    Aylen Niet meer actief

  4. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Recept please :)
    Eet geen spek maar dat vervang ik wel voor iets anders.
     
  5. Manoya

    Manoya Niet meer actief

    Recept rode linzensoep

    Nodig voor 1liter:

    225 gr rode linzen (gewassen)
    1 grote ui
    2 teentjes look
    1 wortel
    2 bouillonblokjes tuinkruiden
    1 el salca * of tomatenpuree
    4 tl paprikapoeder
    2 tl komijnpoeder
    1 liter gekookt water.

    Bak de ui in grove stukken glazig en voeg dan de look toe. Even meebakken en dan mag de wortel er in stukken bij. Het geheel even oplaten staan.
    Na een minuut of 5 voeg je eigenlijk alles toe (de linzen, kruiden, blokjes, tom. puree en het water)
    Ik laat het 1 uur koken en dan pureer ik alles met een staafmixer.

    Heerlijk met wat citroen, en Turks brood.
     
  6. Danielle27

    Danielle27 Actief lid

    5 feb 2009
    264
    0
    0
  7. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.035
    6.139
    113
    Happyland
  8. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.035
    6.139
    113
    Happyland
  9. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Drank! ;)
    Klein flesje bij de slijterij te koop. Maar no worries, die alcohol maakt je dochter niet drinken: is allang verkookt als je het ff meekookt. Mjam mjam!!

    Deze soep kan ook niet mislukken en is zoooooo lekker!!!! :)
    Ik vries er vaak wat porties van in... Ohhhh ik wil het deze week weer maken!! :)
     
  10. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
  11. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.811
    4.453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens



    Die soep kan nog lekkerder :p ;)

    200 gram linzen aan de kook brengen, met een halve liter water, samen met een gesnipperd uitje, een klein gesneden tomaatje, paar geperste teentjes knoflook en ongeveer 2.5 cm verse gember (geraspt)
    In een kommetje wat kerriepoeder, komijnzaad, wat kurkuma, beetje chilipoeder met wat water doen. In een klein koekepannenetje met olie het mengsel een poosje verhitten en goed roeren. Dit door de soep gooien.
    Pannetje schoon en droog maken en hier wat venkelzaad in roosteren en toevoegen. Ff met de staafmixer er doorheen.
    Soep serveren. Naar smaak zout en peper toevoegen. Schijfje citroen en wat vers gehakte koriander toevoegen. Mjam mjam!! :D
     
  12. Vrolijkheid

    Vrolijkheid Niet meer actief

    Pompoensoep
     
  13. Sunbeam

    Sunbeam Niet meer actief

    Super zeg! Dank jullie wel.

    Ik heb nu bloemkoolsoep gemaakt. Volgende week weer een andere proberen :D.
     
  14. Onje

    Onje Niet meer actief

    Saoto !
     

Deel Deze Pagina