Hoi, ik geef mijn dochter van 7 maanden nog geen vlees, alleen groente, fruit, aardappels, granen etc. en verder borstvoeding. Nou gaat ze sinds een paar dagen naar de creche en opeens vond ik haar poep zo stinken. Nu snap ik waarom, ze geven haar daar vlees. Ik was van plan daar nog even mee te wachten. Weet iemand wat hierin wijsheid is? Moet ik ze vragen ermee te stoppen of kan het wel? Thuis wacht ik gewoon nog even zoals ik van plan was..
wat jou gevoel ingeeft. In principe kan je bij 9 mnd met wat vlees beginnen. Ze hebben het volgens mij nog niet echt nodig. Kinderen kunnen nog lekker vegatarisch zijn. Ik ben vanaf nu pas om de dag wel en dan niet vlees aan het geven. Merk dat ze een boterham met smeerworst wel erg lekker vind dus ik ga het vlees bij de maaltijd minderen. Gek dat ze zomaar vleeswaren op brood smeren. Hier overleggen ze dus eigenlijk altijd.
Volgens mij zijn we daar met een maand of 9 mee begonnen, al weet ik het niet meer helemaal zeker. Maar ik vind 7 maanden wel erg vroeg voor vlees. Je kunt zeker vragen of ze daarmee willen stoppen! Verteren van vlees vraagt erg veel van de spijsvertering.
ik gaf vlees vanaf 6 maanden in de potjes van olvarit zeg maar. 2 of 3 x per week. nu nog steeds op deze manier. sosm bij vers eten een stukje vis. en echt vers vlees heeft ze pas 1x gehad een week geleden. een iniminie gehaktballetje. vind het verder nog niet nodig allemaal.
sweetlake, ze eten hier warm op de creche, dus het is niet op brood. ze krijgt het gepureerd. ik ga vragen of ze het voorlopig niet willen doen stinkt die luier ook niet meer zo, haha!
In het voedselintroductieschema op bv.com zeggen ze 'vlees mag, maar hoeft niet voor de eerste tien à twaalf maanden helemaal vegetarisch kan ook'. Daarna uiteraard ook als je je kindje gewoon vegetarische maaltijden geeft. Wij zelf hebben bij Malou en Ruben vanaf een maand of 8 af en toe wat vlees toegestaan ! Ze aten die tijd veel bij opa en oma en dus bijv in de maccaronie het gehakt dat mochten ze, en zat er ergens bijv kip doorheen ook, maar nooit los bij de groenten. Zo kwam het dus op bijv de ene week 2x en de andere week niet ! Vanaf een maand of 14 krijgen ze het wat vaker, dus ook soms bij de groenten. Benthe heeft nog nooit vlees gekregen, denk dat we daar over een maandje of 2/3 mee gaan beginnen en dan gewoon heel soms, dus alleen als het ergens doorheen zit, en weer later ook los naast de groenten/rijst/pasta. Maar dat de luiers er zo van gaan stinken joh! Bleh! Hier weinig verschil gemerkt eigenlijk, al zit er nu natuurlijk wel een lucht aan die er niet aan zat toen ze alleen bv/kv en groenten kregen ! Haha!
Na 9 maanden wordt aangeraden het ijzergehalte te gaan aanvullen (de voorraad waar het kind mee geboren is, is uitgeput). Dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Vlees is een makkelijke manier. Vlees kan je geven vanaf een maand of 6 maar het hoeft dus niet. Je kan er mee wachten. In vlees (vis, gevogelte etc) zitten een heleboel goede voedingstoffen die ook een kind nodig hebben. Als je vegetarisch wilt opvoeden dan moet je zorgen dat op een andere manier die voedingstoffen binnen komen. (zijn zat manieren) Het klopt inderdaad dat vlees zorgt voor stinkluiers... yech. Oja, vlees, vis en gevogelte zijn trouwens niet per definitie belastender voor de darmen dan groenten of bepaalde fruitsoorten... Dat is een misvatting. Het is wel verstandig om te beginnen met makkelijk verteerbare vleessoorten zoals kip, kalkoen of kalfsvlees. Vis is ook heel prima voor kleine kindjes
Allereerst, een dagverblijf mag natuurlijk NOOIT zonder overleg met jullie zoiets aan je kind geven! Vlees is het eerste jaar niet echt nodig. Jouw melk bevat voldoende ijzer in een veel gemakkelijker opneembare vorm (humane lacteoferrine) dan ooit via andere voedingsmiddelen kan opgenomen worden. Of je wel of niet toch eerder vlees geeft hoort JULLIE keuze te zijn, niet die van een kdv. Mijn ervaring is dat toen mijn kinderen vlees gingen eten (ver na hun verjaardag) de luiers NIET gingen stinken. Hun spijsverteringssysteem was er namelijk toen gewoon aan toe.
Ik heb mijn zoontje pas met een maand of 9 dacht ik vlees gegeven. en dan nog maar een of twee keer per week... Hij was ook al 9 maanden toen hij voor het eerst naar de creche ging (dezelfde creche) en toen heb ik er niet zo bij stilgestaan. Zij is nu pas 7 maanden omdat ik al wat eerder weer aan het werk ben. Inderdaad kip en ook wel vis om mee te beginnen. Ik herinner me van toen ook niet dat de luiers heel erg stonken. Maar op zich is het wel bekend dat poep van vlees meer stinkt, vergelijk maar eens poep van een konijn met die van een hond... Het zegt natuurlijk niet meteen dat er iets mis is. Ik denk ook niet dat het heel erg is dat ze het heeft gehad, maar ik ga wel zeggen dat ze het voorlopig niet meer moet krijgen. Wat me wel opviel toen ik laatst in Nederland was had mijn moeder een potje gekocht voor haar, vanaf 6 maanden, weet niet meer welk merk,en daar zat tot mijn verbazing ook vlees in. Ik heb het toen wel gegeven want we waren onderweg en ik had niets anders voorhanden. Ik kan het mijn moeder ook niet kwalijk nemen, ik had gezegd koop maar iets dat geschikt is voor 6 maanden, en dat stond er ook op. Ik weet eigenlijk niet of het hier in Engeland ook al in zulke potjes zit, ik maak meestal vers. Mee eens dat het vreemd is dat ze het gegeven hebben op de creche. Misschien doen ze dat standaard en aangezien ik niet expliciet gezegd had dat ze geen vlees mocht.. Ik ga ze er wel even op aanspreken.
hier vragen ze aan mij altijd dus of ze iets op het brood mogen doen. Vanaf gisteren dus smeerworst maar daarvoor alleen boter. Of dat ze sap mag hebben ipv water. Hmmm.....cultuur verschillen. Ooo ja ze eten warm daar. Trouwens is dat vers bij hun?
In principe stinkt poep van een carnivoor niet. Mijn honden krijgen mager rauw vers vlees en botten en hebben zeer zuivere, niet stinkende poep. Ook mijn nijnen hebben zuivere poep (al maak ik niet graag hun hok schoon, maar ik vind het meer hun urine die stinkt en dat komt door de nitraten in de sla en andijvie). Stinkpoep bij omnivoren als de mens komt door vet eten en door het eten van onnodige ballaststoffen. Ook zijn, zoals al is gezegd, de darmen bij 7 maanden nog niet toe aan vlees omdat (vooral vet) vlees (zoals lamsvlees wat ze nogal graag eten in het VK) zwaar verteerbaar is. Wat krijgt je dochter voor vlees? Als je vanaf 9/10 maanden vlees wilt gaan geven, zorg er dan voor dat het mager is, onbewerkt en ongezouten en het liefst biologisch, want in vlees uit de bio-industrie zitten nog altijd veel hormonen. Ook bij 1 jaar is het niet nodig om vlees te geven. Als jij bv blijft geven, krijgt je kind ijzer via jou en om aan voldoende eiwitten te komen, kan je kind prima volstaan met volle melkproducten, ei en peulvruchten. Omdat er zoveel eiwitten in vlees zitten, moet je zelfs opletten dat je kind niet teveel eiwitten binnenkrijgt, omdat je ook nog borstvoeding geeft. Teveel eiwitten zijn een zware belasting voor de nieren! Ik vind het trouwens bizar dat er op een kdv niet met de ouders wordt overlegd wat het kind te eten krijgt!
Echt waar, stinkt de poep van jouw honden helemaal niet? hmmmm, mijn poep stinkt toch behoorlijk... maareh het is ook bekend dat mijn darmen niet zo goed werken. Toch, mijn echtgenoot kan er ook wat van, en die heeft toch gewoon gezonde darmen dacht ik Maar voordat het onsmakelijk wordt, ik geef dus inderdaad zelf nog geen vlees, en ik eet bovendien alleen biologisch vlees, dus dat zit wel goed! Bij mijn zoontje ben ik met een maand of 9 begonnen met kip en rundvlees als ik het me goed herinner. Ik heb geen idee wat ze haar gegeven hebben op de creche. Ze omschrijven het als 'roast dinner' op het dagformulier. Ik had een gillend jongetje aan mijn been hangen toen ik haar ophaalde dus heb toen niet echt goed gekeken, anders had ik het meteen gevraagd... En morgen gaat ze weer naar de creche, dus dan ga ik het bespreken!
Ik vind het ene beetje ver gaan om mijn poep te vergelijken met die van mijn honden, maar die beesten krijgen zo zuiver te eten, dit in tegenstelling tot mensen/omnivoren, die allesvreters zijn en vet, kruiden en kunstmatige troep naar binnen werken. De meeste honden krijgen tegenwoordig ook (voor hen overbodige) granen en groenten te verhapstukken. Kattenstront stinkt ook zo. Ik heb echt een hekel aan het verschonen van de kattenbak. Helaas blieven mijn katten geen barf. Tsja, je begon zelf met het vergelijken van dieren- en mensenpoep en omdat ik hier een halve dierentuin rond heb lopen kan ik je een vergelijkend warenonderzoek aanbieden! Wou je nog weten hoe kippen- of geitenstront ruikt? "Roast dinner"? You're kidding! Heb het weleens gehad: geroosterd vlees uit de oven drijvend in de gravy met nog wat veggies ernaast. Lijkt me compleet ongeschikt voor een baby van 7 maanden.
Goh, ik lees toch dat veel mama's hun kinderen geen vlees/vis geven. Maar maken jullie alles vers of geef je potjes. Ik heb namelijk even staan kijken bij de potjes van 6+ (maak zelf alles vers, maar voor het geval dat) Maar het viel me op dat er in die potjes meestal toch wel vlees/vis zit... Ben nou wel benieuwd hoe jullie het doen?
Hoeveel gram vlees zit er in zo'n potje? Feit is dat baby's tot 9/10 maanden echt geen vlees nodig hebben! Zeker niet baby's die borst- en bijvoeding krijgen, want die krijgen alle vitamines, mineralen en bouwstoffen nog via hun moeder.
Ik weet niet hoeveel gram erin zit. Maakt me ook weinig uit, ik maak alles vers. Ik gaat mij niet om de feiten. Ik was benieuwd of jullie potjes of vers geven omdat juist in die potjes ook vlees/vis zit, leuk dat je reageert, maar dit is geen antwoord op mijn vraag. Het hele verhaal rondom borstvoeding is leuk... Maar we zijn niet allemaal zo gelukkig geprezen dat dit gelukt is. Nogmaals, mama's... Maken jullie vers of potjes?
ik maak alles vers. alleen onderweg wel eens een potje. maar dat is zeldzaam. het zijn ook niet echt potjes, je hebt hier van die pouches, soort knijpzakjes. daar zit alleen groente in. meestal is het ook eerder het fruithapje dat ze onderweg krijgt, niet de groentemaaltijd. ik ben ook erg verbaasd dat er in nederland vlees in de 6+ potjes zit. vreemd hoor. en tja, roast dinner... het is en blijft een engelse creche, ik ben niet laaiend over het eten daar. maar het is redelijk gezond, wel altijd vers gemaakt met groenten enzo. roast dinner betekend eigenlijk niet meer of midner dan aardappels, groente en een of ander geroosterd vlees. ik hoop zonder die gravy... en tja, we hoeven niet de hele menangerie erbij te halen hoor! het wordt wat onsmakelijk...
Is wel helemaal off topic, maar inderdaad, de poep van honden die gewoon commercieel voer krijgen is viezer en ook vooral veel meer dan die van dieren die echt eten krijgen. Als de hondervoerindustrie zuivere grondstoffen zou gebruiken en minder vulling, geur-kleur- en smaakstoffen, dan zou het poepprobleem op straat ook minder zijn. 'Zuivere poep' blijft namelijk ook veel korter liggen...