Wat kook jij voor twee dagen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Yellowsun, 11 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    op de dagen dat ik werk, heb ik meestal geen zin om nog te koken, dus kok ik de dag ervoor voor twee dagen.
    Maar op het moment ben ik een beetje inspiratieloos. Meestal maak ik iets van een overschotel of pasta bolognese. Maar daar zijn we een beetje op uit gekeken.
    Wie kookt er vaker voor meerdere dagen en heeft een lekker recept ?
     
  2. haring

    haring Niet meer actief

    Soep en stamppot, Bami,nasi altijd lekker! :)
     
  3. Mamavanvier95

    Mamavanvier95 Fanatiek lid

    12 okt 2014
    3.486
    2.600
    113
    Vrouw
    Friesland
    bami, nasi, macaroni, spaghetti.. soep. of stamppot zuurkool hmm.
     
  4. Marjonn

    Marjonn Lid

    12 dec 2016
    65
    0
    6
    NULL
    NULL
    Lasagne
    Maaltijdsoep
    Pastasalade
    Extra aardappels koken en die de volgende dag op bakken met groenten. Kost niet veel tijd.
    Stamppot
    Kip siam
    Bami/nasi

    En als je aardappels voor twee dagen kookt kun je ze de dag erna volgens mij opwarmen in de magnetron. Weet niet of 't lekker blijft.
     
  5. Triangel

    Triangel Niet meer actief

    Chili con carne of zo. Chicken Tonight.
     
  6. Rylie

    Rylie VIP lid

    14 jun 2010
    5.757
    490
    83
    Vrouw
    Patissier
    Noord Brabant
    Lasagne ( gaat bij mij in de vriezer)
    Alle soepen die je kunt bedenken.
    Moesaka, vries ik ook in.

    Ik vries wrl heeel veel in ondat ik anders vind dat ik te veel het zelfde eet.

    De rest is wel een beetje genoem. Denk ook is aan hele makelijke dingen.
    Een wrap met stukjes kip, ananas, paprika, ui en sla staat hier binnen een kwartier op tafel. Is echt zo snel gemaakt. En over heerlijk.
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Dit en lasagne.
    Aardappel ook extra koken doe ik ook.

    Plus, bijv vabdaag pasta van pompoen en dan blijft er saus over en daar maak ik de dag erna soep van.
     
  8. Uuz

    Uuz VIP lid

    8 dec 2014
    6.241
    818
    113
    quiche, kleine gehaktballetjes in saus kan ook goed.
     
  9. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.648
    5.687
    113
    Niet veel want ik vind 2 dagen achter elkaar het zelfde eten niet lekker. Maar als ik het doe is het wel eens als ik de volgende dag een avonddienst heb en dan maak ik vaak nasi of pastasaus.
     
  10. Manque

    Manque Niet meer actief

    Curry of stoofvlees
     
  11. maansneeuw

    maansneeuw VIP lid

    14 nov 2011
    9.867
    992
    113
    Verslaafd aan namen zoeken
    Nederland
    Chili con carne (volgende dag alleen nog rijst koken)
    Tomatensaus voor pasta (volgende dag alleen nog pasta koken)
     
  12. fanona

    fanona Bekend lid

    9 dec 2014
    892
    336
    63
    Borsjtsj, is zelfs het lekkerst op de tweede dag.
     
  13. Zara123

    Zara123 Bekend lid

    25 sep 2015
    654
    26
    28
    Ravioli met kip, champignons, pesto roomsaus, rucola en pijnboompitten.
     
  14. Kangerootje

    Kangerootje Fanatiek lid

    24 dec 2013
    3.291
    1.491
    113
    Vrouw
    Ik kook ook vaak voor 2 dagen. Eigenlijk alles kan nog wel een dag hoor. Aardappels/groente/vlees gewoon meekoken en op een bordje, afdekken en de volgende dag ben je gelijk klaar. Handig als je onregelmatig werkt.
    Macaroni gaat ook heel goed, wel lekkerder om dan de pasta apart te koken, alleen de saus bewaren dus. Anders word het droog.
     
  15. Madelie

    Madelie VIP lid

    14 jun 2014
    11.473
    8.734
    113
    Pasta
    Nasi
    Ene dag gekookte aardappelen en extra schillen om volgende dag overgebleven aardappelen even te bakken, gehaktballen of kippenpoten voor 2 dagen, ene dag gestoomde broccoli en andere dag snijbonen (voorgesneden).
    Zuurkoolstamppot
    Verse soep
    Stamppot rauwe andijvie
     
  16. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Wij eten nooit 2 dagen hetzelfde maar bepaalde dingen maak ik wel altijd in grote porties zodat ik die dag een portie kan eten en 2 porties in kan vriezen voor op dagen dat ik geen zin heb of niet kan koken.
    Voorbeelden daarvan:
    - zuurkool
    - hashee (hoe schrijf je dat???)
    - soep
    - pasta saus (bolognese, carbonara)
    - lasagne
    - nassi
    - bami
    - kip tandori
    - chicken tonight
    Meer komt er even niet in me op maar dit is waar ik nu porties van in de vriezer heb liggen. Morgen word ik geopereerd en moet mijn man een dag of 5 voor eten zorgen en op deze manier hoef ik niet bang te zijn dat het patat pizza chinees enz word.
     
  17. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.144
    1.683
    113
    Naaste alle al genoemde pasta's nasi' enzo, doen wij ook vaker allerlei groente met kip en spek bakken. De ene dag met krieltjes, de volgende dag in een quiche.
     
  18. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Stoofvlees, stoemp, soep, vol au vent, quiche, chili.
     
  19. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Bami (nasi kan natuurlijk ook makkelijk, maar daar hou ik zelf minder van), Chili con carne, rode kool (een hele kool klaarmaken: daar eten we die avond van en ik vries voor twee avondmaaltijden in), lasagne (maar dat is ook pasta), quiche, soep. En extra aardappels koken om de volgende dag op te bakken.

    Als je pasta zat bent, zou je de saus de tweede avond ook kunnen gebruiken voor wraps of taco's. Sla erbij en je hebt een maaltijd.

    Edit: Ik eet het echter meestal niet de volgende dag i.v.m. variatie, maar vries het in.
     
  20. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.251
    670
    113
    Uuh niet, de keren dat ik iets voor 2 dagen maak is minimaal. Alleen met boerenkool verder beland alles wat er over is in de prullenbak. Hetgene wat overblijft is te weinig om nog een keer van te eten of ja voor 1 persoon maar geen idee wanneer we dat dan op zouden eten.
     

Deel Deze Pagina