op de dagen dat ik werk, heb ik meestal geen zin om nog te koken, dus kok ik de dag ervoor voor twee dagen. Maar op het moment ben ik een beetje inspiratieloos. Meestal maak ik iets van een overschotel of pasta bolognese. Maar daar zijn we een beetje op uit gekeken. Wie kookt er vaker voor meerdere dagen en heeft een lekker recept ?
Lasagne Maaltijdsoep Pastasalade Extra aardappels koken en die de volgende dag op bakken met groenten. Kost niet veel tijd. Stamppot Kip siam Bami/nasi En als je aardappels voor twee dagen kookt kun je ze de dag erna volgens mij opwarmen in de magnetron. Weet niet of 't lekker blijft.
Lasagne ( gaat bij mij in de vriezer) Alle soepen die je kunt bedenken. Moesaka, vries ik ook in. Ik vries wrl heeel veel in ondat ik anders vind dat ik te veel het zelfde eet. De rest is wel een beetje genoem. Denk ook is aan hele makelijke dingen. Een wrap met stukjes kip, ananas, paprika, ui en sla staat hier binnen een kwartier op tafel. Is echt zo snel gemaakt. En over heerlijk.
Dit en lasagne. Aardappel ook extra koken doe ik ook. Plus, bijv vabdaag pasta van pompoen en dan blijft er saus over en daar maak ik de dag erna soep van.
Niet veel want ik vind 2 dagen achter elkaar het zelfde eten niet lekker. Maar als ik het doe is het wel eens als ik de volgende dag een avonddienst heb en dan maak ik vaak nasi of pastasaus.
Chili con carne (volgende dag alleen nog rijst koken) Tomatensaus voor pasta (volgende dag alleen nog pasta koken)
Ik kook ook vaak voor 2 dagen. Eigenlijk alles kan nog wel een dag hoor. Aardappels/groente/vlees gewoon meekoken en op een bordje, afdekken en de volgende dag ben je gelijk klaar. Handig als je onregelmatig werkt. Macaroni gaat ook heel goed, wel lekkerder om dan de pasta apart te koken, alleen de saus bewaren dus. Anders word het droog.
Pasta Nasi Ene dag gekookte aardappelen en extra schillen om volgende dag overgebleven aardappelen even te bakken, gehaktballen of kippenpoten voor 2 dagen, ene dag gestoomde broccoli en andere dag snijbonen (voorgesneden). Zuurkoolstamppot Verse soep Stamppot rauwe andijvie
Wij eten nooit 2 dagen hetzelfde maar bepaalde dingen maak ik wel altijd in grote porties zodat ik die dag een portie kan eten en 2 porties in kan vriezen voor op dagen dat ik geen zin heb of niet kan koken. Voorbeelden daarvan: - zuurkool - hashee (hoe schrijf je dat???) - soep - pasta saus (bolognese, carbonara) - lasagne - nassi - bami - kip tandori - chicken tonight Meer komt er even niet in me op maar dit is waar ik nu porties van in de vriezer heb liggen. Morgen word ik geopereerd en moet mijn man een dag of 5 voor eten zorgen en op deze manier hoef ik niet bang te zijn dat het patat pizza chinees enz word.
Naaste alle al genoemde pasta's nasi' enzo, doen wij ook vaker allerlei groente met kip en spek bakken. De ene dag met krieltjes, de volgende dag in een quiche.
Bami (nasi kan natuurlijk ook makkelijk, maar daar hou ik zelf minder van), Chili con carne, rode kool (een hele kool klaarmaken: daar eten we die avond van en ik vries voor twee avondmaaltijden in), lasagne (maar dat is ook pasta), quiche, soep. En extra aardappels koken om de volgende dag op te bakken. Als je pasta zat bent, zou je de saus de tweede avond ook kunnen gebruiken voor wraps of taco's. Sla erbij en je hebt een maaltijd. Edit: Ik eet het echter meestal niet de volgende dag i.v.m. variatie, maar vries het in.
Uuh niet, de keren dat ik iets voor 2 dagen maak is minimaal. Alleen met boerenkool verder beland alles wat er over is in de prullenbak. Hetgene wat overblijft is te weinig om nog een keer van te eten of ja voor 1 persoon maar geen idee wanneer we dat dan op zouden eten.