Zo goed als alles: brood, vlees, vleeswaren, pastasaus/nasi/macaroni/stampot, alles wat overblijft zeg maar. En dan 1x pm is het hier kliekjesdag, dan haal ik alle restjes uit de vriezer en mag iedereen kiezen waar hij/zij zin in heeft, dat is hier een groot feest
Wij kopen al onze boodschappen met de houdbaarheids datum van die dag, en dat gaat dus allemaal de vriezer in. Groenten, fruit (hoewel dat vaak nog wel langer goed blijft en dan al op is) vlees, kant en klaar maaltijden, kaas, broodbeleg, brood, taarten, cake, eieren (zonder schaal!). Hier wordt ook echt niets weg gegooid.
Hier vlees (maar dan wel in de originele verpakking, ook al kost dat wat meer ruimte, maar als we ruimte willen besparen en het in zakjes zouden doen, dan vinden we het niet zo lekker meer) En brood, ook bolletjes als we die eens kopen, diepvriesgroente, en ander spul voor in de vriezer als we die hebben zoals ijs, pizza, patat etc. En dan restjes, van wanneer we chinees gehaald hebben of spaghetti-, macaroni- of rijstgerechten. Maar zo heel erg vaak is dat ook weer niet. Geloof dat dat het zo'n beetje is.. Ohja, vleeswarenbeleg hebben wij ook wel eens gedaan, is wel te doen maar toch een heel stuk minder lekker. Dus dat doen we nou ook niet echt meer.
Vlees, paprika, brood, mais, diepvriesgroenten, restjes. De restjes vries ik voor mijn zoontje in als wij eens iets ongezonds eten (patatjes halen oid).
Nee gewoon rauw. Kan zelfs de eiwitten en eidooiers nog apart invriezen als je zou willen. Wij gebruiken deze om te bakken.
vlees, brood, groente, restjes van maaltijden, soms chinees als er veel over is en we het de volgende dag niet willen eten, friet en snacks
andijvi, sperziebonen, rode kool, witte kool enz, spruitjes, sausjes, kruiden kan je ook invriezen met ijsblokjes van olijf olie
Brood, ijsjes, diepvriesgroente, vlees en vis en een enkel keer een kliekje maar meestal wordt dit dan niet opgegeten. Voorheen ook liters moedermelk (full time kolven met een prematuur).
Hier ligt 1 la vol met vlees, we halen 1 keer in de zoveel tijd veel vlees en dat verdeel ik dan in porties en vries het in (rundergehakt, rundvlees en kip). In de middelste la: brood (Turks brood en gewoon volkorenbrood) en andere deegwaren zoals zelfgebakken broodjes. Boven de kleine dingen: losse knoflookteentjes in een bakje, tomaten (had veel tomaten uit de tuin dus gewoon in de diepvries gegooid), loempia's, in de zomer ijs maar dat is nu op. Restjes etc vries ik eigenlijk nooit in maar eten we gewoon de volgende dag bij de lunch.
Idd kort koken (2 minuten), ik kook de roosjes, laat ze dan heel snel afkoelen door ze in ijswater te doen en vries ze dan gelijk in. Vooral het snel koelen en invriezen is belangrijk.
Friet, een paar snacks, maar vooral veel zakken diepvriesgroenten (zo in de winkel gekocht), vlees, vis (zalmfilet, pangasius, fishsticks), quorn en nog een paar andere vegi-dingen. Ergens ook nog een halve doos cornetto's. Daarnaast nog wat "restjes" waar ik niet meer van weet wat het juist is. 1 keer per jaar smijt ik die er es uit. Aan zelf beginnen blancheren van bijvoorbeeld bloemkool begin ik niet als je 't in de winkel in de diepvries vindt voor 99 cent (Aldi). Verse bloemkool kost immers vaak meer geld, de kwaliteit is even goed en mijn tijd is me ook iets waard. Hier steekt standaard bloemkool, brocolli, spinazie en boontjes in de vriezer van groenten. En momenteel ook een restje prei dat er al minstens een half jaar in steekt.
jep groot suc6...de jongste maakt het niet uit hoor, die eet alles wat er ook maar eetbaar uitziet, maar de oudste vindt dat heel erg leuk.
ik had afgelopen zaterdag 2 flinke bloemkolen voor 0,49 cent per stuk. Denk de hoeveelheid van 4 van die doosjes. 1,5 is er in 1 keer opgegaan, de andere halve heb ik dus ingevroren.