Op dinsdagmiddag loop ik standaard over de markt naar de poelier.. Via de poelier naar de slager (heeft sinds kort weer een kraam op de markt) en hup door naar de groenteboer om af te sluiten bij de bakker (t stoepje, jummie) voor een zak bolletjes.. Ik haal genoeg kip / vlees etc. voor de hele week.. Vlees haal ik de laatste tijd eigenlijk nooit meer bij de supermarkt.. Samen met Lenn doe ik het in zakjes en hup, de vriezer in.. Nu zat ik te bedenken dat we weinig (of eigenlijk geen) restjes van het avondeten invriezen.. Geen idee waarom eigenlijk.. Probeer er wel aan te denken, want soms lijkt het me zo handig om bijv. restjes groente in te vriezen en op te warmen op een avond dat ik geen zin heb om te koken.. Nu vroeg ik me af: Wat vriezen jullie in? Alleen vlees? Of wel restjes groente etc.
Ik vries alleen zelfgemaakte rode kool met appeltjes in qua groente. Verder als ik teveel macaroni of lasange heb gemaakt vries ik dit ook in en vlees.
Ik eet 2 van de 10 dagen alleen omdat mijn man dan late dienst heeft. Dus ik kook vaak gewoon voor 2 en dan vries ik 1 portie in voor een andere keer al sik alleen moet eten. * pasta/macaroni/spaghettie etc * rijst met een prutje * stampotten * verse soep Waar ik niet zo een fan van ben is aardappelen en groente in te vriezen (behalve dan met stamppot). Als ik het dan opwarm is het nooit zo smakelijk meer.
Wij vriezen nooit etensrestjes in, kan ook niet want mijn man eet alles op, haha. Wel vriezen we groentes in die we van m'n schoonouders krijgen. Dat is vaak al zo verpakt dat het meteen ingevroren kan worden. En verder vlees, brood en frituursnacks.
buiten het standaard vlees/brood vries ik voornamelijk zaken in als spaghettisaus, stoofpotje e.d. ik kook zoveel mogelijk zo dat ik geen/weinig restjes over heb en als ik het heb, bijv. aardappelen, bakken we dat een paar dagen later op.
Vlees, brood, groente soms restjes eten, maar niet alles is even lekker om het nogmaals in te vriezen
Aardappelen vries ik sowieso niet in, vind het niet lekker meer als k het na een paar weken weer opwarm.. Over het algemeen hou ik qua aardappelen niet zoveel over 's avonds.. En als ik dat al heb bak ik het de volgende avond weer op.. Heerlijk is dat.. Groente heb ik vaak over omdat Lenn en ik doordeweeks met zn tweeën eten en bijv. een bloemkool veel te veel is voor 2 personen.. alleen denk ik er nooit bij na en flikker het gewoon weg..
eten vries ik in zoals macaroni, snert, stampot e.d. als er iets overblijft van dit soort avondeten en het is nog een portie dan gaat het de vriezer in. Mijn moeder kookt ook vaak extra voor mij en dat gooit ze dan hier in de vriezer en brood vries ik ook in, haal er 's avonds de stukjes uit die ik nodig heb zo heb ik elke dag vers brood op tafel
Ik doe net als annetske, alles wat overblijft van het avondeten en wat nog een portie is vries ik in. En vlees en vleeswaren. En moedermelk
Wij vriezen eigenlijk nooit etensrestjes in. Er blijft sowieso niet vaak wat over, maar als er toch wat over is pak ik dat meestal die dag erna bij de lunch. Ik eet het liefst twee keer warm per dag. Maar op zich lijkt het mij ook wel handig om standaard wat maaltijden in de vriezer te hebben.
- Brood in handige porties (dus nooit een heel brood) - Vlees. Vooral kip en gehakt. Ook in bruikbare porties. - Overgebleven eten als bijv. mie, macaroni, stamppot. Van de wereldgerechten (bijv. Beef Shanghai of Kip Siam) hebben we altijd 1 portie over, deze vries ik ook in. Komt weer van pas tijdens de avonddiensten van vriendlief. Aardappelen en groente vriezen we over het algemeen niet in, omdat dit vaak niet meer lekker is bij opwarmen (m.u.v. stamppot dan)
in onze vriezer zit brood, pizza, vlees en vis, macaroni en rode bieten (kook ik altijd voor meerdere keren tegelijk). Verder zit er patat in en snacks, ijsjes en een voorraadje borstvoeding.
alles wat over blijft! (en nog een echte portie is) Doordeweeks ben ik alleen en heb ik vaak geen zin om te koken... Als ik dan lekker nasi of iets met aardappels op kan warmen zonder te hoeven koken, Super!
ik vries alles in, behalve losse groenten en aardappelen. Alles in stamppot vorm en alle andere gerechten vries ik in. Ook gebak, roomboter, geraspte kaas, soep en noem maar op. Wij eten dan eens in de week een keuzemenu. Ieder kan een maaltje kiezen waar die zin in heeft.
Hihi dat klinkt leuk hebben we hier ook weleens. Ik vries ook best veel in, sowieso maak ik nasi,bami en macaroni voor ruim 4 personen dus hier kunnen we dan nog een keer van eten. Verder vries ik regelmatig sauzen in als er genoeg over is zoals kip tandoori,spaghettisaus,chicken tonight,kofta etc. Lekker makkelijk hoef je er alleen nog rijst of pasta bij te koken de volgende keer en je hebt weer een maaltijd
Tuplip Keuzemenu klinkt wel goed.. Vaak zitten we zo op zondag dat man en ik beide iets anders willen eten Op deze manier is dat snel opgelost natuurlijk..
Wij hebben maar een klein vriezertje dus hier blijft het vaak bij diepvriesgroenten, vlees en brood. Als ik meer plek zou hebben zou ik wel meer invriezen. Maar restjes heb ik bijna nooit, mn man is net een vuilnisbak en eet het liefst midden in de nacht nog een tweede keer dus de volgende ochtend is de pan altijd leeg.
Ohja pannenkoeken die over zijn vries ik ook in, zonde om weg te gooien en na ontdooien en opwarmen zijn ze nog super lekker
hmm wat vries ik niet in eigenlijk... aardappelen (in stukken, stamppot wel): dat wordt lijmachtig gekookte bloemkool: wordt snot de meeste groenten blancheer ik even kort voor ze in de vriezer gaan. ik heb bijv. verschillende ziplock zakken met daarin gesneden prei, paprika, wortel, etc. bij bijv. spaghettisaus doe ik er dan een handje van in. lekker makkelijk, zo heb je ongemerkt weer meer groenten binnen