wat zetten jullie op tafel bij visite?

Discussie in 'De lounge' gestart door bloemetje1, 15 jun 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Regina88

  Regina88 Niet meer actief

  Een koekje. Of een plak cake of stukje taart als ik in een wilde bui iets gebakken heb.
  Maar er zijn maar zelden mensen die iets pakken. Valse schaamte ofzo? Kan altijd de schaal met koekjes te prullenbak in mieteren.
  Vooral vrouwen zeggen vaak nee tegen lekkernijen
   
 2. Boommm

  Boommm Niet meer actief

  Krijg eigenlijk altijd alleen visite rond wijn tijd. Heb standaard wel toastjes en tapenades in huis. Vaak ook wel lekkere kaasjes, worstjes en olijven, dus die zet ik dan op tafel. Meestal met een schaaltje chips, nootjes en/of knabbels.

  Mocht er een keer sochtends visite komen haal ik vaak gebakjes of iets anders lekkers.
   
 3. bloemetje1

  bloemetje1 Fanatiek lid

  13 apr 2009
  1.119
  87
  48
  leuk idee een etagere ook met kaas en worst tomaatjes enz.
   
 4. Micera

  Micera Fanatiek lid

  23 jun 2013
  3.296
  546
  113
  Ik ben altijd al blij als we koffiemelk in huis hebben dat niet over de datum is (dat gebruiken we zelf niet), dus suiker en koffiemelk. Koek en snoep hebben we over het algemeen niet in huis en bezoek maak ik niet blij met doosjes rozijntjes en soepstengels ;)

  Gebak is hier echt alleen met verjaardagen. Niet met visite.

  Als er visite komt die lang op bezoek komt halen we wel speciale lekkerder dingen voor de lunch, zoals harde broodjes en luxe broodbeleg (oa vis).
   
  2augustus1992 vindt dit leuk.
 5. nanette77

  nanette77 VIP lid

  11 jan 2009
  10.817
  544
  113
  Vrouw
  Wij nemen zelf nooit wat bij de koffie, dus vergeet ik het altijd te kopen. Of ik heb het wel maar vergeet het op tafel te zetten.
  Schaam me soms kapot
   
 6. Madeliefje06

  Madeliefje06 VIP lid

  26 mrt 2015
  10.060
  2.663
  113
  Als er in de ochtend visite komt, haal ik vaak gebak. Met lunch luxe broodjes en beleg. Maar vaak komen mensen rond borreltijd. Ik heb standaard toastjes, stokbrood en tapenades in huis. En ook olijven, kaasjes, worstjes en chips/nootjes heb ik bijna altijd wel.
   
 7. mamabri

  mamabri Niet meer actief

  koek heb ik nooit standaard in huis, dus dat is er alleen maar als ik weet dat ik visite krijg. Meestal wel chips/komkommer/kaas/tomaat/olijven etc in huis, dus dat zet ik wel op tafel 's avonds. Als ik 's middags visite krijg haal ik altijd broodjes en lekker beleg.
   
 8. 2augustus1992

  2augustus1992 Niet meer actief


  Door dit topic moet ik aan een scène van/ uit de film mister bean denken, die uienringen serveert als er visite komt en hij vindt het maar vreemd dat de gasten weigeren:)
   
 9. 2augustus1992

  2augustus1992 Niet meer actief


  Hoezo, hoef je niet voor te schamen? De een denkt daar wel aan een ander niet. Als jij dat zelf nooit eet, kan ik me voorstellen dat je het gewoon vergeet te kopen
   
  nanette77 vindt dit leuk.
 10. Ellen291982

  Ellen291982 Niet meer actief

  Als er visite komt aangekondigd heb ik altijd wel koekjes of een gebakje in huis gehaald. Als ze onverwacht komen hebben ze geluk als ik wat heb liggen :)
  Het komt ook vaak voor dat visite alleen thee/koffie of een sapje willen en niks lekkers erbij.
  Meestal komt de visite ook maar voor even. Als ze langer zouden komen zou ik zorgen voor een snackje op tafel . Nootjes, toastjes oid wat ze lekker vinden.
   
 11. Treez

  Treez Niet meer actief

  Ik ben vooral van de hartige hapjes. Als er aangekondigd bezoek komt borrelen vind ik het leuk om een grote plank met allerlei hapjes te maken, zoals olijven, gamba's, snoeptomaatjes met mozarella, verschillende soorten kazen en vleeswaren etc.

  Koek koop ik nooit. Taart alleen met verjaardagen. Als er spontaan iemand komt binnen waaien, ligt het er maar net aan wat ik in huis heb. Vaak is dat niks.
   
 12. Glass

  Glass Fanatiek lid

  29 mei 2017
  1.323
  539
  113
  Vrouw
  Ik heb nooit iets in huis haha. Voor verjaardagen halen we wel frisdrank ofzo, maar dat drinken wij allebei niet.
  Ook koek is niet in huis. Mijn dochter heeft wel een snoeppot, maar dat zit vol met smurfen of van die dropveters ofzo. Ik heb wel altijd thee of koffie , limonade of melk in huis om te drinken.
  Wij hebben eigenlijk nooit visite haha voor vriendinnen die langs komen haal ik niks in huis want die hoeven toch niets erbij.
   
 13. melaniie

  melaniie VIP lid

  9 mrt 2009
  5.682
  955
  113
  -
  Nederland
  ligt eraan wie er komt, hoelaat en hoelang ze blijven. in de middag heb ik gewoon lekkere koeken chips nootjes of tompouce oid, in de avond maak ik vaak worst kaas komkommer etc.
   
 14. Citroentje93

  Citroentje93 Fanatiek lid

  28 feb 2017
  1.443
  679
  113
  Ambtenaar
  Ergens in het Zuiden
  Heb altijd wel genoeg aan koekjes thuis voor onverwacht bezoek..als het visite is bijvoorbeeld tante/oom of andere familie dan best uitgebreid..Ik bak dan meestal cupcakes of chocolade cake..en een lekker pot Marokkaanse thee en standaard verschillende nootjes en bij ons is het normaal dat als ze van ver komen ook avond mee eten dus dan staat er een 3 gangen menu klaar haha
   
 15. Romantic

  Romantic Bekend lid

  29 nov 2015
  874
  91
  28
  Visite met kinderen overdag = taartje of luxe koekjes met lunch met verse broodjes uit de oven met wat luxer beleg, als ik niks heb neem ik ze mee naar lunch-tentje hier vlakbij om lekkere broodjes te eten.

  Meeste visite is rond borreltijd einde middag of avond. Dan is het kaasplankje, toastjes, chips en nootjes met vaak alcoholisch drankje
   
 16. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  34.589
  13.716
  113
  Ik vraag mij af of sommige zp-leden hier een hele week taart en gebakjes eten ofwel dat ze heel af en toe maar visite krijgen.

  Hier vallen een paar keer per week vriendinnen binnen voor een bakje thee of koffie. Daar hebben we over het algemeen niks bij. Ga toch niet 3x per week taart zitten eten?
  Mijn vriendinnen snoepen ook weinig.
   
  Hopsatee vindt dit leuk.
 17. yaro

  yaro Niet meer actief

  Aangekondigde visite overdag krijgt een koekje bij de koffie. Onaangekondigd een simpel theebiscuitje want dat hebben we altijd in huis.

  Als iemand Savonds gepland op visite komt zorgen we wel voor wat meer hapjes.

  En wie taart wilt komt maar op onze verjaardag
   
 18. Nescio

  Nescio Niet meer actief

  Als we visite krijgen is dat meestal voor een hele of halve dag, dus haal ik iets lekkers voor bij de koffie (taart). Nu eet ik regelmatig een stukje taart of cake bij de thee 's avonds, ik associeer dat dus niet met verjaardagen.

  Bij de borrel chips, nootjes, kaasjes, olijven, toastjes, dat soort dingen.

  En we koken meestal ook uitgebreid.
   
 19. Tuttie

  Tuttie Fanatiek lid

  11 jan 2010
  2.855
  0
  36
  Heb altijd koeken en lekkere hapjes in huis. Net zo als verschillende smaken thee en sapjes/frisdrank.
  Vind het zelf zeer ongastvrij om niets aan te bieden, ook al komen ze elke dag.
   
 20. Manque

  Manque Niet meer actief

  Voor bij de koffie heb ik zelden iets in huis. Dus als er ineens visite komt, trek ik wel eens een pakje sultana's van mijn zoon open :roflmao: En in deze tijd van het jaar hebben we altijd wel zacht fruit in huis, dus komt er een schaaltje blauwe bessen of kersen of frambozen op tafel.
  Maar de visite komt bij ons meestal dineren of borrelen. In het eerste geval zetten we dus van alles op tafel, lekker uitgebreid en goed doordacht. En bij de borrel maak ik meestal zelf humus of een andere dip. En dan een plankje worst/kaas erbij en een bord snackgroenten.
   

Deel Deze Pagina