google Wat maakt bij jullie de werkdruk zo hoog? Soms denk ik wat gaat er bij ons op school dan zo anders? In tien jaar tijd hebben wij twee collega's met een burn out gehad. Eén i.v.m. een zeer zware thuissituatie en één omdat ze totaal geen grens had en zelfs op zaterdag nog naar school kwam. Ik ben echt oprecht benieuwd waarom er vier een burn-out hebben, dat heb je niet zomaar.
Je zegt tegen mij Google, maar dan kun je dat zelf toch ook? Heb je iets meegekregen van PO in actie? Zo nee, Google maar. 1 op de 4 heeft burn-outklachten in het basisonderwijs. Daarom vroeg ik me af wat het verschil is met speciaal onderwijs, daar heb ik zelf 0 ervaring mee. Daarom ben ik blij met het duidelijke antwoord van @Mop81 Overigens hebben wij zeer veel zorgleerlingen. Veel gedragsproblematiek. Dat maakt de werkdruk heel hoog.
Maar dan moet je wel een klik hebben met die doelgroep. Als ik op een vmbo basis school les gaf (paar x gedaan) was t nakijken werk idd veel minder en makkelijker, maar ik heb echt moeite met die doelgroep, kost me veel meer energie om klik met deze kids te maken. Dus tja dan ervaar ik t alsnog als hoge werkdruk. k zou ook echt niet in t speciaal onderwijs moeten gaan werken. Ik vind t voor zelf goed te doen qua werkdruk nu al zit k s avond regelmatig na te kijken of voor te bereiden. Zo zorg ik er wel voor dat k in de vakantie echt minimaal wat hoef te doen. Maar k zie om me heen ook mensen die t voor wel heel zwaar vinden qua werkdruk. Als je t niet met plezier doet is t sowieso zwaar en eerste jaren voor de klas zijn volgens mij voor iedereen pittig.
Ik heb ook in de horeca gewerkt, het zijn vnl de Yuppen, die vervelend zijn. En natuurlijk geen fooi geven. Mijn nadeel van werken in de horeca - lage salaris, je moet het echt hebben vd fooi. Duitsers geven nog leuk fooi, maar de Nederlanders steeds minder. - je weet nooit tot hoe laat je moet werken
Tja, ik ben al 40 plus. Beetje van dat rijkelui. Goed gekleed, maar ongelooflijk gierig en een beetje arrogant
En dat is het stomme van het systeem nu. Die zorgleerlingen zouden wij moeten hebben. Daar is de school voor en we hebben kleine klassen en de juiste zorg voor deze leerlingen. Als je in het regulier 30 leerlingen hebt waar een of meer zorgleerlingen tussen zitten is dat heel heftig. Ik begrijp het helemaal. Lijkt me zeer pittig.
Idd jonge personen die denken dat ze heel wat zijn Wikipedia ; Yuppie of yup is een oorspronkelijk Engelstalige afkorting en staat voor young urban professional. Het begrip ontstond als neologisme in de jaren tachtig [1] en betreft een jong persoon met een universitaire opleiding die een goed betaalde baan heeft en nabij of in een grote stad in het bedrijfsleven in een goede functie. De persoon heeft een materialistische instelling en streeft naar statusverhogende bezittingen zoals een auto van een gerenommeerd merk. Hij of zij leeft meestal in de grootstedelijke (urbane) omgeving.
Wat een leuke beroepen komen er voorbij! Ik werk op het hoofdkantoor van een geldverwerkingsbedrijf. Nadelen: - klanten zonder onderhoudscontract die eisen dat direct een monteur op de stoep staat als ze een probleem hebben. Meestal zijn het de gierige klanten met oude afgeschreven troep en die ook niet bereid zijn om wat nieuws aan te schaffen. - klanten die vlak voor het weekend een probleem melden waar ze eigenlijk al een tijdje tegen aan lopen. En dan ook gek op kijken dat er in het weekend niemand langs komt. We hebben wel 'spoed' en weekend contracten, maar dat is niet weggelegd voor de gemiddelde klant (bijvoorbeeld wel banken en grote casino's). - afdeling sales... - niet thuis kunnen werken - hele dag achter de pc - de ECB die nieuwe bankbiljetten uitbrengt Voordelen: - super leuke collega's - contact met leveranciers en transporteurs - weinig vrouwen, dus weinig gekibbel - internationale contacten Heb het in ieder geval erg naar m'n zin bij dit bedrijf, ook al is de nadelen lijst langer
Ligt beetje aan t verhaal er achter.. hiermee zou ik idd geen problemen hebben en t snappen.. maar sommige DOEN het erom.. en denken pffff ik doe t niet want de Kraamzorg komt toch..
Ik werk op een dagbehandelingsgroep voor kinderen met een gedragsstoornis en/ of ontwikkelingsachterstand. Wij zijn een schoolvoorbereidende groep. Vanuit ons gaan de kinderen naar het so of sbo en een enkele gaat naar regulier onderwijs. Nadeel - hoge werkdruk - klagende ouders die vinden dat de ontwikkeling van hun kindte traag gaat,maar vervolgens thuis niks stimuleren. - vervelende scholen die kinderen niet aan willen nemen om wat voor reden dan ook
Wel bijzonder (en fijn voor jou!), juist de werkdruk is een van de redenen dat ik in het speciaal onderwijs ben gestopt. Alle administratie, observaties die geregistreerd moesten worden, individuele- en groepshandelingsplannen, voortgang van die plannen, enz enz enz.. Om gek van te worden. En voor zover ik weet is dat niet veranderd in die 5 jaar tijd dat ik weg ben? Of vergis ik me?
Wij hebben een ib'er die veel doet. Observaties doen we alleen bij zorgleerlingen en dat doet de orthopedagoog. Ik schrijf twee keer per jaar een OPP voor alle leerlingen. Dat doe ik tijdens gymuren en praktijkvakken die de vakleerkracht geeft. Ik weiger om 's avonds thuis te werken. En een groepsplan is een uurtje werk. Met een goed leerlingvolgsysteem ben je daar zo mee klaar. Ik denk dat het per school erg verschilt. We hebben al 10 jaar lang een super directie. Zij waken er echt voor dat er niet teveel werkdruk is. Dat iedereen zich gewaardeerd voelt en dat motiveert mensen natuurlijk ook. Jaren geleden werkte ik wel s avonds thuis en nam ik als teamleider te veel hooi op m'n vork. Dit heb ik geweten, de man met de hamer stond al om de hoek. Met hulp van de directie heb ik geleerd om beter de delegeren en geleerd om ook dingen los te laten, te relativeren. Werk je nu weer in het regulier?
Oh dat vind ik nog niet zo erg eigenlijk, dat hoort er wel echt bij. En als je op jezelf doelt: volgens mij heb jij maar een stuk of 6-8 jurken gepast.
Ik heb een eigen bedrijf met o.a. een kleine webshop. Het nadeel is de eeuwige administratie en stomme belastingaangiftes. En asociale klanten die denken dat ze keizer zijn. Soms is een artikel uitverkocht, en dan bellen of mailen mensen op het allerlaatste moment dat ze het morgen nodig hebben voor hun vakantie. Als ik zeg dat het niet leverbaar is (mijn leverancier is soms ook door de voorraad heen) dan mailen ze soms heel kwaad dat het mijn schuld is dat ik hun vakantie verpest. Tja, dan moet je maar niet tot het laatste moment wachten. Rondom mijn bevalling heb ik in totaal 8 weken zwangerschapsverlof genomen, twee weken voor de bevalling en 6 erna. Netjes mijn out-of-office reply aangezet voor klanten dat mijn bedrijf tijdelijk dicht was, en dat ik geen uitzonderingen maakte hierop. Je wil niet weten hoeveel mensen mij gebeld hebben of ik niet tóch een uitzondering wilde maken, of zelfs dat ze het belachelijk vonden dat mijn bedrijf dicht was. Ik werd platgebeld de laatste dagen voor mijn bevalling (uiteraard niet opgenomen, en mijn telefoonnummer meteen van mijn site gehaald). Ik werd er boos en heel verdrietig van dat mensen me die paar weekjes rust niet gunden. Mensen mailden letterlijk: 'Ik zie in je autoreply dat je met verlof bent en geen uitzondering maakt. Toch wil ik je vragen of je heel alsjeblieft voor mij toch een uitzondering wil maken". Of de dag na mijn bevalling: "Ik zie dat je deze week geen bestellingen verstuurt en dat je net bevallen bent, kan ik mijn bestelling dan vandaag bij jullie op komen halen?". Dan heb je toch een bord voor je kop? Ik zat in mijn kraamweek dus al weer te werken
Wauw dat klinkt heerlijk relaxed! Fijn dat het bij jullie zo goed geregeld is. Nee, ik heb nu een eigen bedrijf, een compleet andere richting dan het onderwijs. Zou ook nooit meer terug willen mocht ik weer voor een baas moeten gaan werken.
Zo, dat is wel ontzettend asociaal van die mensen zeg! En ik neem aan dat dat product heus wel ergens anders (ook al is het online) gekocht had kunnen worden? Wat een aso's bestaan er toch.