Wie van jullie zou er voor kiezen om met name vlees in te kopen bij een boerderijwinkel? Ik heb het dan over lekker vlees dat eerlijk geproduceerd is op het bedrijf zelf, vrij van antibiotica e.d. Waar de dieren naar buiten kunnen en de ruimte hebben. En dat dan tegen een scherpe prijs (aangezien er geen tussenhandel is)
ik! Maar ik haal sowieso wel produkten van de boerderijen: groenten, honing, soms melk, kaas of vla. Niet altijd, maar wel regelmatig dus.
Wij doen dit al regelmatig. We halen ook melk bij de boer. Het merendeel van zijn melk gaat naar Campina, dus het is niet biologisch. Maar hij pasteuriseert het zelf en het is zoveel lekkerder als het niet zo uitgebreid verwerkt is.
Als het niet onwijs duur is, koop ik dat natuurlijk Ik heb het liefst zulk vlees; alleen is het qua prijs vaak (veel!) duurder dan supermarktvlees. Wij leven hier in een elke-dag-vlees-gezin, net zoals bijna ieder ander gemiddeld gezin in Nederland. Dat vegetarisch eten is voor 'soms', niet voor 3x in de week. En met 7x per week vlees tikt het aardig aan.
Wij kopen nu (bijna) al ons vlees biologisch, dus zou dat zeker willen doen. Ik zou dan wel kleine verpakkingen willen kunnen kopen( dus geen pakket), omdat wij niet elke dag vlees eten
ik zeg nee, het is te duur. Ik vind het echt een ontzettende rage, eerst was het fairtrade all the way, nu biologisch, vraag me af wat de volgende rage word met betreft het eten. Nou zou ik wel eten willen wat zo min mogelijk behandeld is, maar geheel anti biotica vrij hoeft niet.
Ik ben er een erg groot voorstander van! Maar heb toch nee gestemd omdat ik de bedragen vele maken hoger vind dan vlees uit de supermarkt, en dan kies ik toch voor mijn eigen portemonnee.. Wij haken alleen vlees in de aanbieding of op datum met korting
Nee. Zo lang vlees nog een luxe product is nee. Weet wel zeker dat het dubbel zo duur is. En daar heb ik geen geld voor. Ik ben wel een consuminder minder vlees per week en toch elke dag vlees op tafel. Vroeger vier slavinken nu twee delen en klaar allemaal een stukje.
Zelfs boerderijvlees is niet 100 procent vrij van antibiotica. Dat is echt een groot misverstand! Echter zit er wel aanzienlijk minder antibiotica in dat vlees en dat maakt het (vanzelfsprekend) gezonder. Er worden ook geen hormonen in die koeien gespoten.
Even voor de duidelijkheid en voor iedereen die aangeeft dat het te duur is. Ik praat over een scherpe prijs zonder tussenhandel. Een prijs die te vergelijken is met de prijzen welke de AH voert voor het vlees.
Ja. Dat doen wij al. En het is veel goedkoper dan de scharrelvlees (biologisch vlees verkopen ze niet eens bij de (scharrel)slager. En lekkerder, niet geheel onbelangrijk! Waar ga jij het vandaan halen? Mag ook per pb.
Ik zou er best over na willen denken hoor, maar wat kost dan bijvoorbeeld een halve kilo rundergehakt?? Ik betaal zelf nooit meer dan 2,- daarvoor.
Ja ik doe het ook al een tijdje...en hier is het zelfs goedkoper.. Net als groente..dat haal ik ook lokaal. Wij kunnen zelf via de website bestellen ( per stuk et cetera..) en dan kun je het afhalen. Toevallig bij mij om de hoek..dus ideaal Net besteld: Biefstuk 2 stuks 2 slavinken Groene bloemkool Palmkool Regenboog wortelen Bietenmix Totaal 10 euro Alles onbespoten en eerlijk Ik vind het niet duur. Het is vooral ook leuk om andere dingen te proberen en te mixen.
Ja dat doen wij al hier. Niet altijd even trouw, soms wat van de slager, maar vaak wel. Het is trouwens niet duurder dan de slager.
Nou, dat valt toch wel mee? je doet net of het van de laatste tijd is Twintig jaar terug at ik al biologisch