Hier ook handdoeken meerdere keren gebruiken. Tijdens het ophangen van de was, hang ik de per persoon (dus per kledingkast) bij elkaar en dan ook de sokken en ondergoed setjes bij elkaar. Opvouwen items die in de kast bij elkaar liggen ook bij elkaar in de wasmand.
Ik gebruik waszakjes voor sokken. Ieder een eigen zakje, nooit meer sokken bij elkaar zoeken of vermiste sokken.
Ik hang de natte was die hangend in de kast komt meteen aan een hangertje aan het wasrek. En droog dus hup de kast in. En een luie methode, een beker water wat vaak niet is opgedronken door de kinderen bijv giet ik bij de plantjes ik vergeet ze anders ook water te geven.
Je moet t vuur ook lager draaien zodra het kookt, zo hoog dat het wel blijft koken maar niet overkookt. Bij mij kookt t alleen over als ik niet op sta te letten en andere dingen aan t doen ben tijdens t koken.
Werkt hier niet. Beetje boter in de pan helpt hier wel tegen overkoken. En ik wil eigenlijk de deksels op de pan hebben tijdens het koken want dan gaat er minder warmte verloren/is het sneller gaar/kookt het sneller.
Dit doe ik sinds kort ook met de jurken en rokken van de meiden, ideaal. Minder werk, meer ruimte voor de rest (Voor mezelf werkt dat niet, kast is te klein dus meerdere stukken op 1 hanger over het broekgedeelte, dat dwarsbalkje)
Mijn handigheidje: -Man geleerd te dweilen, stofzuigen en wassen. - leg een briefje klaar ter herinnering dat bovenstaande taken nog gedaan moeten worden.
Hier ook handdoeken in verschillende kleuren. Geen kleur per persoon maar zo kan ik altijd kijken welke wasmand bijna vol is en die kleur dan bovenop de handdoeken stapel leggen. Scheelt mij echt een hoop halve wasjes draaien sinds ik dit doe. Nu zit er een half wit wasje in de machine te wachten tot we morgen ochtend hebben gedoucht en dan kan de machine aan.
Ik heb losse kruidenzakjes, zakjes bakpoeder, vanillesuiker etc ook in bakjes bij elkaar, blijft veel netter dan al die kleine dingetjes los in de kast. Verder staan mijn kruiden en bakspullen in zo’n carrouselkast, en kruidenpotjes dan op alfabet. De overige dingen per categorie (oliën, melen, noten&gedroogd fruit, etc) bij elkaar. Scheelt heel veel zoeken en ik zie snel wat er aangevuld moet worden.
Ik had ooit voor ieder een kleur handdoek maar nu in mijn nieuwe badkamer wil ik niet allemaal kleuren meer. Dus ik heb alleen maar grijze handdoeken, en er zijn 6 zwarte haakjes aan de muur van de badkamer, iedereen hangt zijn of haar handdoek aan het eigen haakje. (Nouja, dat zouden ze moeten doen, zucht ) Als ik de was van de lijn of uit de droger haal vouw ik direct op, en leg het dan in de mand. Dus niet eerst alles afhalen. Eerder ging het dan meteen op de juiste stapel in de mand, maar met 6 mensen lukt dat niet meer helaas. En verder veel laden in de keuken, zo veel makkelijker dan planken, vind ik. Het is dat ik perse hoge kasten wilde voor extra ruimte, anders waren er alleen laden gekomen en een enorme Amerikaanse koelkast. Maar dat was niet logisch qua indeling helaas.
Ik heb geen witte handdoeken/washandjes. Wel een paar lakens waarvan de hoofdkleur wit is en die komen altijd gewoon wit eruit.
Ik spoel mijn rijst altijd voor, dan heb je dat probleem veel minder. En sorry, maar ik ga dan echt voor smaak. Rijst afgieten doen ze ook nergens in landen waar veel rijst wordt gegeten, ik vind dat echt niet smaken...
Zou best kunnen, ik heb overigens gewoon Ikea pannen. Maar het handigste is wel een iets bredere pan, hoe hoger/smaller hoe langer het duurt. Zodra het kookt zet ik het gas op z'n zachts (en wanneer al het water is verdampt laat ik het nog zo'n half uur staan).
Ik heb voor alle 3 de kinderen een mandje. Daar in leg ik ‘s avonds de kleren die ze de volgende dag aan moeten. (C doet dit zelf) Als ze wakker worden kunnen ze zich gelijk aankleden en leggen ze hun pyjama er in. Ik hou overigens van mandjes. In mijn voorraadkast precies zo. Mandje voor de zakjes Mandje voor de kruiden Mandje voor de ehbo spulletjes Mandje voor de koekjes/snoepgoed Etc etc altijd alles bij elkaar