Oh dat zegt mijn man ook altijd, maar ik eet geen rijst en als ik kook doe ik het dus met lekker veel water (want eigenlijk dacht ik dat hij gewoon zat te zeuren en ik haat koken).
Ah dat gebeurd mij regelmatig per ongeluk Ik dacht altijd dat ik gelijk mijn eten verkloot had maar dat is bij jullie dus normaal? Ga ik er voortaan niet meer zo een drama van maken
Wij hebben ze in kleuren waar we toch al hete wassen in hebben. Zolang je de handdoek niet uitwisselt en goed te drogen hangt is het geen probleem om hem een paar keer te gebruiken.
Ik doe mijn (gespoelde) rijst in de pot, dan water erbij ongeveer anderhalve to 2 vingers boven de rijst (hangt er vanaf welke rijst ik gebruik). Rijst aan de kook brengen, een minuutje laten doorkoken en dan deksel op de pan (heel klein beetje schuin als je deksel geen gaatje heeft) en fornuis op 1. Zo 10 minuten laten staan en daarna deksel vol op de pan als je het schuin had en fornuis volledig uit. Minstens 10 minuten laten staan nog. Gaat altijd prima en kookt nooit over.
Vind die koelkasten echt overschat. Ik had er 1 op de camping in de schuur toen we nog een stacaravan hadden. Maar doordat het vriezer gedeelte hoog en smal is kun je er helemaal niet veel in kwijt. Enige voordeel was de ijsklont dispenser. Hij staat nu hier in onze eigen schuur als extra voorraadruimte voor gekoelde dingen en ijsjes in de vriezer. Voor de rest heb ik een grote hoge vriezer (180 hoog en breed) op zolder en daar kan ik tenminste wel wat in kwijt.
Ik doe per persoon een koffie kopje basmati rijst in een grote pan. Vul dan water bij zodat dat 1 vinger kootje boven de rijst uitkomt. Dit breng ik aan de kook, zodra het kookt zet ik het vuur lager en hou het in de gaten tot het vocht geabsorbeerd is. Dan nog een minuut of 15 met de deksel erop laten staan. En klaar is de rijst.
Niet zo heel verschillend dan, ik heb wel verschillende soorten rijst en de ene vraagt wat meer water dan de andere. Voor ons 4 doe ik 1 glas rijst en dat is altijd genoeg. Het zal natuurlijk afhangen van de grootte van je glazen maar onze gewone glazen zijn een prima formaat voor ons.
En dat is dan een longdrink glas? Ik moet zeggen dat 4 koffiekopjes vaak te veel is. Maar met bijvoorbeeld nasi vind ik dat niet erg want dan vries ik wat over is in voor als ik een keer makkelijk wil eten.
Dat laatste wat je zegt is toch al iets om over na te denken. Dan doe je dus steeds een was als iedereen gedoucht heeft. Is een wasrekje in de gang, trap oid een oplossing?
Eerder een soort tumbler, er gaat ongeveer 300 ml water in. Ik vul het glas ook niet volledig met rijst, ongerveer tot anderhalve vinger van de rand.
Ga het eens proberen. Heb sinds 4 weken ook een spaghetti afmeet ding en vind dat toch handig. Kookte altijd te veel en de laatste 2 keer was het echt exact genoeg voor 4 personen.
Momenteel werkt dit voor ons prima, heb ook wel even moeten zoeken voor de juiste hoeveelheid. En het hangt er ook vanaf of je grote eters hebt of niet.
Voor beide kinderen alle truien en shirts op een kleerhanger hangen. Na t wassen gelijk op een kleerhanger om te drogen, zo de kast in en hun kunnen zelf kiezen zonder een stapel overhoop te trekken. Schone was die nog gevouwen moet worden zet ik op de bank wanneer ik avond dienst heb, als ik thuis kom is t opgevouwen door mn man.
Ik weeg mijn pasta en rijst altijd af op de keuken weegschaal. Ik weet precies hoeveel we met z'n drieën meestal eten. Hierdoor heb ik altijd maar heel weinig over en gooi ik dus maar weinig weg. Vond het elke keer zo zonde als ik per ongeluk weer teveel gekookt had.
Daarom heb ik altijd 2 handdoeken klaarliggen. Eentje voor mijn gezicht en eentje voor mijn onderlijf. Die voor m’n onderlijf gebruik ik 2x maar wel op dezelfde dag. ‘s Ochtends was ik m’n gezicht en armen en spoel ik me alleen even af. ‘s Avonds douche ik helemaal, inclusief haren wassen (2x per week).
Nee, er os eigenlijk nergens ruimte over. Maar zo vaak zijn we niet aan boord + de kleine doeken worden ook gebruikt.
Ik zit alleszins niet tússen mijn billen te schrobben, dus ik zie het probleem niet. Wij gebruiken handdoeken meermaals omdat het veel beter is voor het milieu. Heel simpel.
Ik zweer bij een goede rijstkoker! Je meet de porties makkelijk af, spoelt de rijst, vult gedoseerd water bij en zet hem aan. Zodra hij klaar is blijft hij de rijst warm houden. Kookt niet over en je hoeft niets af te gieten etc.