De titel zegt t al, ik ben benieuwd wat jullie er allemaal op doen, heb even wat inspiratienodig liefst ook een beschrijvingkje hoe je t maakt haha en ook wat jullie ernaast nog eten....@!
Vis met pesto! Heel simpel en heel lekker!! Je kunt het 't best in het daar voor bestemde alliminium bakje op de barbecue zetten dan valt 't ook niet door het rooster.. Daarnaast maken wij altijd wat frisse sallades, stokbrood met kruidenboter/heksenkaas, fruit ect.
wat ik heel lekker vind is Kip marineren in Honing en mosterd! Ik doe een kip in blokjes daar olijfolie op. Honing er in (3 eetlep. hangt er vanaf hoeveel kip je hebt natuurlijk) en 3 eetlep. mosterd. (doe honing en mosterd gelijk) dat laat ik even staan en dan spies ik de blokjes. Ik vind het echt erg lekker als het van de BBQ af komt
Kippendijen. Gekruid met kipkruiden van de Turkse winkel, beetje pul biber (pepervlokken) en wat olie. Kofte (gekruid met kofte kruiden uit een zakje, soms met verse kruiden) Sis, stukjes lamsvlees gekruid met pul biber, knoflook, lamsvleeskruiden en olie. Aan een spies geregen. Erbij salade (rauwe ui, tomaat, komkommer, andijvie, olie, zout, citroensap). Knoflooksaus (mayo, yoghurt, peper en knoflook), sambal. Wraps en eventueel brood. Oja, ook doen we tomaten aan een spies en Turkse groene pepers. Roosteren en dat is lekker bij je vlees.
ohhh lamsvlees daar ben ik dol op mjam...jammer er hier geen turkse winkel op zondag open is, heb geen pul biber..en lamsvlees hebben ze helaas bij onze ap ook niet; alleen worstjes...maar ik onthoud hem voor de volgende x!
Aubergine!! Schijven over de lengte van snijden, besprenkelen met olijfolie, peper/zout en knoflook. YUM YUM Paprika en andere groenten zijn ook super lekker te grillen.
hier hebben we gister bbq gedaan wij hadden. naast het gebruikelijke vlees ook pesto worstjes en biefstukjes de biefstuk ging hard had 2 kilo voor 10 personen en het was zo op voor erbij hebben we brood salades en fruit dan sausjes en smeersels voor op brood.
kipfilet rundvlees hamburgers kofte adana kebab verder stokbroodjes of uit de oven of vers turks brood. kruidenboter zelf gemaakte tzatziki salade met tomaat, paprika, komkommer, ijsbergsla en feta. verschillende sausjes olijven (water)meloen/aardbeien
speklapjes worstjes hamburgers saté stokjes karbonades spare ribs etc Zelfgemaakte slaatje van; aardappels, pakje kippensoep (eventueel naar smaak meer, tis maar net hoeveel aardappels je hebt), ui, zilveruitjes, augurk, blikje smac (ook weer naar smaak), mayonaise. Even een nachtje laten intrekken! en dan opmaken met sla, ei, beetje curry.
Wij hebben vanavond: zelfgemaakte köfte (gehakt met platte peterselie, evt, een fijngesneden ui, zout, peper, knoflook, komijn, paprikapoeder) gekruide rundvleeslapjes kipspiezen (marinade van ketjap, gemberpoeder, citroensap, olijfolie, zout) misschien nog hamburgers en erbij: salade van tomaat/komkommer/ui/groene peper/peterselie Turks brood verse kruidenboter yoghurtsaus (Turkse yoghurt, munt, pul biber, zout) kip/kerriesaus en barbecuesaus (uit een potje )
Gepofte aardappel. Eerst even tien minuten voorkomen en dan in folie op de bbq . Zelf een saus maken van mayo, creme fraiche , zout, peper en peterselie of bieslook erdoor. Salade van geraspte rode biet, creme fraiche, walnoot , appel en ei. dit hebben wij o.a. Succes!
T liefst van die spekspiesjes achtige dingen en spare ribs.. hmmmmmm!!!!!!! Maar natuurlijk MOET stokbrood en kruidenboter en sate bij
Zalmfilet Tonijn Kabeljauw Gamba's en kleine garnalen Inktvisringen Lamskoteletjes Rib-eye en/of T-bone steak Kipkluiven Verschillende satés waaronder geitenvlees Chorizo worstjes e.d. Haas karbonades Verder heel veel groenten natuurlijk zoals maïskolven We halen altijd royaal in huis omdat meestal de hele buurt uitloopt om bij ons te bbq-en.
Drie van mijn 'specialiteiten': - Zelfgemaakte satéstokjes (kip in stukjes en een dag marineren) - Köfte (Turkse gekruide gehaktballetjes) - Opengesneden worstjes met nacho's: * Braadworsten halen (of runderworsten) * In de lengte doorsnijden * Besmeren met salsasaus (zelf maken) * Bestrooien met verkruimelde Nacho chips * Geraspte kaas erover Verder qua groente altijd wat paprikarepen, plakken courgette en/of aubergine, of cherrytomaatjes. Ik leg ook altijd stukjes stokbrood met kruidenboter er op. Dan roostert het brood lekker en de boter trekt er helemaal in. Hmmmm...