karbonade, hoe het lekkerste maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaChantal, 3 mrt 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.542
    3.057
    113
    Net rib karbonade gehaald..
    normaal kruid ik ze en bak ze dan gewoon in boter een paar minuten elke kant.

    Maar hoe krijg je ze lekker mals / zacht?


    Hoe maken jullie het klaar? :)
     
  2. Romy1980

    Romy1980 Fanatiek lid

    14 jul 2008
    1.005
    128
    63
    Ik doe ze kruiden met zout, peper en paprikapoeder....
    dan door het ei en door de paneermeel.
    Hierdoor blijft het vlees lekker mals.;)

    Liefs
     
  3. QueenC

    QueenC Fanatiek lid

    16 jan 2015
    1.246
    0
    0
    NULL
    NULL
    Juist langer laten sudderen ....
     
  4. liefdotje

    liefdotje Niet meer actief

    Lang laten sudderen dan heb je heel mals vlees
     
  5. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Kruiden naar smaak (ik doe paprikapoeder,knoflookpoeder, grillkruiden en karbonadekruiden)
    Ff op hoog vuur bruin bakken.
    Dan op laag vuur (evt warmhoudplaatje) en pan vullen met een laag water (ik schenk er curry bij)
    En dan iets van 2a3 uur pruttelen.

    sappiger kan niet ;)
     
  6. engeltje23

    engeltje23 VIP lid

    14 aug 2011
    9.348
    0
    0
    Zout en peper erop doen en bakken met een paar teentjes knoflook, een ui en 2 tomaten. Als ze mooi bruin gebakken zijn, water toevoegen en lekker een paar uurtjes laten sudderen. Af en toe even omdraaien en wat jus eroverheen gieten....heerlijk!
     
  7. Be Happy

    Be Happy Niet meer actief

    Inderdaad. Lekker een paar uur laten sudderen. Dan valt het vlees bijna van het botje af, zo mals.

    Ik krijg nu spontaan zin in een karbonade!
     
  8. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Marineren met ketjap manis, olijfolie, heel veel knoflook (uitgeperst) en herbes d' Provence. Hier kwartiertje tot half uurtje in laten liggen, dan zonder marinade op hoog vuur bakken. Nog lekkerder is dit op de (houtskool) bbq.
     
  9. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Voor het bakken een uurtje op kamertemperatuur laten komen.. dus buiten de koelkast.

    Dan kruiden. (ik gebruik alleen aromat)

    croma in de pan en dan lekker bruin bakken. mmmmmmm
     
  10. Dappertje Dik

    Dappertje Dik Niet meer actief

    Serieus, een uur laten sudderen? Ik bak ze zo kort mogelijk, dan worden ze best een beetje mals. Neem altijd wel haaskarbonades.
     
  11. disaro

    disaro Fanatiek lid

    18 aug 2014
    2.036
    251
    83
    Insmeren met wat mosterd, even bakken in de koekenpan.
    Daarna in een pan met wat water en kruidnagel en laurier en op het warmhoudplaatje 2 a 3 uur laten sudderen.
     
  12. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Sudderen met een karbonade heb ik nog nooit gehoord. Ik bak ze altijd lekker bruin en zo kort mogelijk, dan zijn ze heerlijk zacht.
     
  13. Debaky

    Debaky VIP lid

    22 apr 2013
    10.348
    5.392
    113
    Ik kruid ze met zout, peper en wat knoflook. Dan smeer ik ze in met ketjap en sweet chili saus en dan heerlijk bakken in roomboter.

    Yummieeee
     
  14. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    kruiden en dan 20 min in de oven op 200 gr op het rooster en dan eronder een bakplaat vullen met water hier wordt dan het vet in opgevangen en brand het vet niet in je oven. halverwege even keren en smullen maar.
     
  15. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.542
    3.057
    113
    Thnx!
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik maak ze wel eens op de Griekse manier: insmeren met peper, zout en oregano en dan op de grill (of barbecue) Heerlijk!
     

Deel Deze Pagina