Hoe maak je macaroni klaar?

Discussie in 'De lounge' gestart door MissT, 25 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MissT

    MissT Niet meer actief

    Jaa.. daar ben ik wel benieuwd naar!
    Ik maak het meestal alleen met ham en kaas.. maar ben benieuwd hoe jullie dit klaar maken?
    Wil wel eens een keer iets anders ;)
     
  2. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Gewoon met macaroni kruiden
    Hamblokjes en gehakt champignons en dan later met kaas :D
     
  3. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    champignons, paprika, ui, cougette, prei, hamblokjes, gehakt en saus bv.

    of carbonada saus met hamblokjes en broccoli
     
  4. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik maak een gehaktsaus: groente opbakken (champignons, prei, courgette, paprika), daarna het gehakt erbij en dit ook bakken tot het een beetje rul wordt. Als dat bijna gaar is, een pakje tomato frito erbij en evt wat water (of meer tomato frito :) ) en evt extra kruiden met italiaanse kruiden, zout en peper. Beetje suiker is vaak ook lekker. Serveren met geraspte kaas.

    Je kunt die saus ook door de macaroni doen en dan in de oven met kaas eroverheen. Ook erg lekker.

    Optie 2: spinazie room, met kruidenkaas, spekblokjes, evt uitje en creme fraiche.
     
  5. Vollutto

    Vollutto Niet meer actief

    Meestal maak ik een standaard versie van macaroni, dus met gehakt, klant-en-klaar zakje en een macaroni groenten pakket. Meestal is dat dus een tomaat-achtige smaak.
    Pas geleden heb ik eens een ander recept uitgeprobeerd:

    Nodig: 250 gr kipfilet, prei, kruidenkaas, half kippenbouillontablet, macaroni)

    * 250 gr kipfilet fijnsnijden en opbakken met kipkruiden, wat kerrie en knoflook kruiden.
    * prei fijn snijden (voor mijn gezin van 3 kids en 2 volwassenen was dat 500 gr)
    * Prei aan de gesneden kipfilet toevoegen en opbakken totdat het goed geslonken is.
    * 300gr kruidenroomkaas (philadelphia of die goedkope van de Lidl) er door doen, met 250ml kokend water en een halve kippenbouillontablet.
    * Alles even zacht laten sudderen.
    * Ondertussen macaroni koken.
    * De prei 'saus' kan daarna over de macaroni geschept worden.

    Echt heeeerlijk!!! (*water loopt me in de mond*)
     
  6. Jeem22

    Jeem22 VIP lid

    12 nov 2009
    7.203
    0
    0
    Den haag
    Dit klinkt erruggg lekker
     
  7. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    gehakt rullen, pot heinz spagheronisaus erdoor.
    macaroni op een bord. saus erover, geraspte kaas rauw uitje. sosm een gebakken ei erbij of sla
     
  8. Nipa18

    Nipa18 Fanatiek lid

    5 okt 2007
    2.838
    71
    48
    macaroni
    2 potjes tomatensaus
    gehakt
    champignons
    hamblokjes
    gerapte kaas
    ketchup
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    wij eten trouwens niet vaak macaronin maar liever tortelini, fussili of raviolli.

    Lekker ook met roomsaus of chamignon prut met kip
    of inderdaad zoal hierboven met spinazie
     
  10. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Met gehakt, spekblokjes, italiaanse roerbakgroenten, ananas en macaronimix.
     
  11. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    O ja, gehakt vervangen voor salami is ook erg lekker
     
  12. MissT

    MissT Niet meer actief

    mmmm klinkt lekker allemaal!!
     
  13. Female

    Female Niet meer actief

    Ga dat toevallig zometeen maken.
    Gebruik meestal wel een zakje met mix voor macaroni/ spaghetti (die moet je eerst even wellen in water.)

    Gehakt rullen,
    uien erbij. (en knoflook.
    groenten erbij, parprika, tomaat, courgette oid.
    Evt tomaten uit blik er nog bij.
    Tot het gaar is
    De mix er aan toe, gekookte macaroni erbij en klaar :)
     
  14. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Ui en knoflook fruiten in olijfolie
    1 courgette in blokjes meebakken
    1 kg (verse) tomaat in blokjes erbij
    10-15 min laten pruttelen
    2 blikjes tonijn erbij
    beetje pesto
    paar minuutjes tot het warm is
    en op het bord gemalen kaas of parmezaanse kaas erover
     
  15. Dahlia

    Dahlia Niet meer actief

    Ik heb twee manieren van macaroni maken.

    Manier 1:
    - macaroni koken
    - smack ham in blokjes snijden en bakken
    - later een zak italiaanse groente erbij
    - even wokken en op een gegeven moment een zakje macaronimix erbij....
    - macaroni en mengsel bij elkaar doen, kaas erdoor en klaar ben je.


    Manier 2:
    - Macaroni koken
    - gehakt rullen
    - Italiaanse groente toevoegen aan de gehakt
    - alles even wokken
    - Mediterraanse macaronimix erbij
    - macaroni en mengsel bij elkaar en heerlijke macaroni heb je.

    Wat ik er vaak nog bij op doe als het op mijn bord ligt:
    - gebakken uitjes
    - chillisaus
    -
     
  16. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
    Wat wij trouwens altijd doen als we iets met gehakt maken, is eerst het gehakt rullen en dan voor we er iets anders bij doen, scheppen we eerst al het vet eraf... Het is echt bizar hoeveel rans daar uit komt... :$ Je schept zo 10-15 eetlepels weg op 500 gram gehakt.
     
  17. abcd1234

    abcd1234 Fanatiek lid

    28 aug 2009
    1.350
    0
    36
    NULL
    NULL
  18. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Gehakt, kruiden en macaronigroenten erdoor. En geraspte kaas erover.
     
  19. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.804
    4.190
    113
    doe ik ook (nou ja, ff in de vergiet) smerig eigenlijk he. Ik gebruik wel altijd mager gehakt
     
  20. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Moet je eens mager rundergehakt proberen, dat scheelt echt heel veel qua vet wat eraf komt! :$
     

Deel Deze Pagina