het kruiden/marineren van een beenham

Discussie in 'De lounge' gestart door teigetje1, 13 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Wie o wie wil me even helpen?

    Ik ga vanavond gebakken aardappeltjes eten met een lekkere beenham. Alleen normaal pak ik een kant en klare beenham, die is dus al gekruid. Nu heb ik nutarel beenham (zat bij de c1000 voordeelpak) en nu weet ik niet hoe ik die het lekkerst kan kruiden.

    Iemand tips
     
  2. Wonder 1980

    Wonder 1980 VIP lid

    18 okt 2007
    12.598
    1.244
    113
    Gelderland
  3. kimv

    kimv Fanatiek lid

    8 jul 2009
    1.055
    0
    0
    honing en mostert mengen en even laten intrekken daarna in de oven. mmmmmm krijg gewoon trek.

    groetjes kim
     
  4. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
  5. 2012mama

    2012mama Fanatiek lid

    12 aug 2011
    3.324
    158
    63
    Vrouw
    Drenthe
    hmm..lees even mee als er nog meer ideeen zijn..heb hem ook in huis.
     
  6. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Wij hebben met kerst altijd een joekel van een beenham
    in de oven(amerikaanse stijl).Wat ik altijd doe is hetvolgende....

    Ik keep de ham in ruitpatroon in.
    Smeer hem in met abrikozenjam,bruine suiker en een beetje mosterd.
    Er gaat trouwens een hele pot jam over.
    Dan doe ik in elke keepkruisje een kruidnagel.
    En dan prik ik ananasringen erop en doe in het
    midden van elke ring een cocktailkersje.

    Dan hup de oven in en elke 15 minuten de boel even
    bedruipen met het bakvocht totdat het klaar is.:)
     
  7. jewe

    jewe VIP lid

    16 feb 2009
    9.544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Ik hou dit topic ook even in gaten. Hier ook het vleespakket van de c1000 maar zelf nog nooit beenham klaar gemaakt.
    Maar die van Nessy ziet er verrekte lekker uit.
     
  8. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Oeeee die ziet er overheerlijk uit zeg jam jam...

    Ik heb vanavond dus beenham gemaakt op een simpele maar lekkere manier:
    Honing met mosterd mengen en dan het vlees mee insmeren, paprika en knoflookpoeder eroverheen strooien, ff in laten trekken. Dan ff in de pan bakken voor een bruin laagje en dan 40 minuten in de oven op 200 graden.
    Ik moet zeggen het was heerlijk, we hebben er met zijn 4en lekker van gegeten
     
  9. jewe

    jewe VIP lid

    16 feb 2009
    9.544
    0
    0
    verkoopster baby artikelen
    noord brabant
    Klinkt lekker, makkelijk en snel. Ga ik ook proberen.
     
  10. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik heb vandaag ook beenham gegeten :) heb hem ingesmeerd met een beetje olie en italiaanse kruiden, daarna in een braadpan en schwarzwalder schincken eroverheen gelegd. Dan 35 minuten op 165 graden in de oven en nog 20 minuten nagaren (was 500 gram oid) op 100 graden. Heerlijk :)
     
  11. Napoleon

    Napoleon VIP lid

    19 jan 2009
    11.632
    0
    0
    Docente
    oeh lekker!
    ik heb er spontaan zin in!
     
  12. annetske

    annetske VIP lid

    14 sep 2007
    5.112
    1
    0
    Friesland
    ooh heerlijk beenham. Ik kruid het meestal met mosterd en honing. Maar je kan er veel mee doen lees ik wel. Bedankt voor de tips! ;)

    @nessy ziet er heerlijk uit zeg! :)
     

Deel Deze Pagina