Fruitvraagje!

Discussie in 'Stel je vraag aan de verloskundige' gestart door MamaMiaatje, 17 mrt 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MamaMiaatje

    MamaMiaatje Bekend lid

    11 feb 2008
    887
    0
    0
    Hallo verloskundigen,

    Het is misschien een beetje een rare vraag, maar ik stel hem toch, want anders blijf ik toch gissen.
    Ik hou er niet van als een banaan erg rijp is met van die bruine plekken, etc. erop.
    Nu heb ik net lekker een banaan op, maar sommige stukjes waren nog hard, verre van rijp, de schil was ook nog groen/geel. Ik heb hier toch een paar stukjes van gegeten, wat ik misschien achteraf niet had moeten doen.
    Ben nu een beetje bezorgd om m'n kindje, ben 22 weken zwanger.
    Bij te rijpe bananen/fruit kan er volgens mij listeria ontstaan, maar is er ook gevaar van listeria of andere bacterie, etc. bij onrijpe bananen?

    Bedankt alvast voor uw antwoord!
     
  2. Immie

    Immie Verloskundige

    17 dec 2006
    7.813
    0
    0
    Verpleegkundige en Verloskundige
    Hoihoi,

    Fruit vooral in schil dus als banaan is geheel veilig! Onrijpe banaan is niet lekker en kan buikpijn geven maar is verder niet schadelijk voor je kindje. Rijpe banaan is veel lekkerder en bevat geen bacterien.

    Imke
     

Deel Deze Pagina