Wat is het nut eigenlijk van 'rozijnen wellen'??

Discussie in 'De lounge' gestart door hanna76, 3 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. hanna76

    hanna76 Fanatiek lid

    15 nov 2007
    3.124
    0
    36
    Ik heb net een kruidkoek inelkaar geflanst die nu in de oven staat. Heb er ook rozijntjes door gedaan.
    En die heb ik eerst in wat water laten wellen.
    Omdat mijn moeder dat ook altijd deed. ;)

    Maar waarom moet je eigenlijk rozijnen wellen voordat je ze bij een cakemengsel doet? Wat is het nut dus eigenlijk van rozijnen wellen?

    Groetjes,
    Hanna
     
  2. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    dan worden ze boller, heb je minder nodig, en hou je meer over om zelf op te vreten voor de tv. Als je teveel rozijnen weld, hou je over, en dan heb je dus zinloos geweld.

    maar volgens mij is het gewoon om ze sappiger te maken, of wellen in amaretto. mm
     
  3. limmeke

    limmeke VIP lid

    28 mei 2008
    17.318
    0
    0
    sappiger, minder droog
     
  4. allwoman

    allwoman VIP lid

    29 jan 2008
    5.589
    0
    0
    bezig bijtje
    zie ,alles heeft een reden:D
     
  5. SuLa

    SuLa Fanatiek lid

    14 feb 2009
    1.765
    1
    0
    lig helemaal dubbel :p
     
  6. Theepot

    Theepot Fanatiek lid

    21 mrt 2010
    1.447
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik dacht dat het was om te voorkomen dat de rozijnen vocht uit het beslag opneemt en daardoor de cake of koek droog wordt.
     
  7. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    Dat klopt dus ook..dat is de reden om ze te wellen...anders krijg je zo'n droge brok cake...bbbbrrrrr! yek!
     
  8. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    Blijven dat dan rozijnen, of worden dat weer druif-achtigen?

    ik bedoel: blijven ze gerimpeld of worden ze weer druif?
     
  9. Gijsje

    Gijsje Fanatiek lid

    29 okt 2008
    3.862
    0
    0
    Brabandse Land
    Als je goede rozijnen hebt hoef je ze echt niet te wellen(dan bedoel ik dus ook niet die droge zooi uit de supermarkt).
    Met wellen worden ze dus gewoon zachter door het water.
     

Deel Deze Pagina