Ik heb een zak verse spinazie liggen en heb nog geraspte kaas en lasagnevellen. Ik kwam dit recept tegen: Romige spinazielasagne - Recept - Allerhande - Albert Heijn Lijkt me heerlijk maar hier gebruiken ze diepvriesspinazie. Kan het ook met verse? Ben bang dat het veel te nat word. Daarnaast zoek ik een magerder alternatief voor de mascarpone, weet iemand wat? Ik wil hem vegetarisch maken.
Mij lijkt diepvriesspinazie juist natter dan verse? Je kan de verse spinazie altijd nog na bereiding in een vergiet doen en wat droger deppen met een theedoek. Lijkt me trouwens een lekker recept, die ga ik ook eens proberen!
eh ik maak hem zelf altijd met verse spinazie en ricotta als je de spinazie goed laat uitlekken en net niet gaar kookt heb ik nergens last van
Ik heb laatst een 'slanke' lasagne gemaakt met volkoren lasagne vellen, spinazie, gerookte kip en hüttekäse. Was echt héél erg lekker! Recept: (alleen had ik dus volkoren lasagne vellen) Light lasagne
Inge88, bedankt! Dit recept spreekt me erg aan. Ik heb inderdaad ook volkoren vellen in huis. Cottage cheese nog nooit geprobeerd in de lasagne maar de moeite waard. Qua vervanging voor de kip moet ik dan een kijken, misschien vega spekjes gebruiken. Die heb ik volgensmij ook nog wel. Lekker!! Maar de spinazie dus beter even voorgaren? Wilde het er eigenlijk zo tussen leggen aangezien het zo snel zacht word...
Ik heb de spinazie op heel laag vuur ontdooid en vervolgens goed uit laten lekker! Ik heb dus wel diepvries spinazie gebruikt
Voor de mensen die het nog wilden maken: Ik heb champignons gebakken met lente uitje, blikje tomatenblokjes erbij en een pakje tomato frito. Oregano en verse basilicum erbij. Verse spinazie verwarmen, af laten koelen en vocht eruit drukken. Mengen met Hüttenkase en peper en zout toevoegen.Vega spekblokjes erdoor. Dan om en om laagjes opbouwen met volkorenlasagne, op het eind heb ik er nog kaas overheen gedaan. Het was heel erg lekker!