hierbij ons menu voor komende week, niet aan een dag gebonden. rundervlees, gekookte aardappels en broccoli macaroni, spinazie, spekjes, roomkaas gebakken aardappels, kipsnitsel en erwten boerenkoolstampot met rookworst bloemkoolschotel uit de oven nasi/bami kliekjes/kijken wat we hebben/willen.
Ma: Rosti rondjes, tartaartjes en doperwtjes (ik eet een maaltijdsalade) Di: Kipstoofpotje met foelie en koolrabi, en gestoomde aardappeltjes Wo: Spruitjes stamppot met een rundervink Do: Een vliegtuigmaaltijd (man eet pasta met de kinderen) Vr: Geen idee nog, ik ben dan bij mijn broetje in Chicago (man eet pannenkoeken met de kinderen) Za: Uiteten in Chicago Zo: Eten bij mijn broertje thuis
Ma: aardappelbolletjes, cordonbleu (zelf gemaakt) en spruitjes met spek en ui Di: aardappels, bloemkool en slavinken in tomatensaus uit de slowcooker Wo: spaghetti Do: risotto met paddestoelen en zalm Vr: patatdag Za: pompoensoep met een broodje Zo pannekoeken denk ik
Het is nog een beetje afhankelijk van wat er qua groenten op de markt te koop is (we gaan altijd op dinsdag) en zullen wel nog gaan schuiven qua dagen. Ben niet zo'n goede menuplanner, zelfs wat ik vandaag wilde maken schuift weer op naar morgen Ach ja, qua avondeten gaat het altijd een beetje chaotisch hier. Dit menu is dus onder voorbehoud, vaak verandert er nog een heleboel. Vandaag: ojja met stokbrood Morgen: makarouna (saus was nog over, dus daar hoefde ik niks meer aan te doen), met salade van napoles dus. Ben echt benieuwd hoe dat gaat smaken! Woensdag: couscous Donderdag: iets van soep (linzen- of pompoensoep o.i.d) met broodjes Vrijdag: in ieder geval vis, wat ik erbij maak zie ik nog wel. Zaterdag: restjes opmaken indien nodig, anders iets met pasta of rijst (bv rijst met dhaal en spinazie, pasta pesto) Zondag: margat jelbana met stokbrood of zelfgemaakt brood en salade.
Ik kan ook echt niet menuplannen als in een strakke planning waarbij het voor iedere dag vaststaat, want daarvoor gaat het hier net te chaotisch. Maar heb wel een paar maaltijden die ik in m'n hoofd heb, dan kan ik daar mee schuiven qua dagen indien nodig. Ook heb ik altijd wel wat dingen in huis om eventueel iets anders nog te maken. Sowieso ben ik gestopt met extreem gevarieerd te koken, vind dat dat veel rust geeft. Ook al zijn we geen moeilijke eters, er zijn toch wel een aantal maaltijden die favoriet zijn en daar blijf ik zo'n beetje bij. Met heel af en toe wat geëxperimenteer erbij De afwisseling qua seizoensgebonden groenten maakt het dan uiteindelijk weer best gevarieerd.
Ik kan ook echt niet menuplannen als in een strakke planning waarbij het voor iedere dag vaststaat, want daarvoor gaat het hier net te chaotisch. Maar heb wel een paar maaltijden die ik in m'n hoofd heb, dan kan ik daar mee schuiven qua dagen indien nodig. Ook heb ik altijd wel wat dingen in huis om eventueel iets anders nog te maken. Sowieso ben ik gestopt met extreem gevarieerd te koken, vind dat dat veel rust geeft. Ook al zijn we geen moeilijke eters, er zijn toch wel een aantal maaltijden die favoriet zijn en daar blijf ik zo'n beetje bij. Met heel af en toe wat geëxperimenteer erbij De afwisseling qua seizoensgebonden groenten maakt het dan uiteindelijk weer best gevarieerd.
Vandaag: kinderen tomatensoep met broodjes en wij witlof ham-kaas , filetlapje en aardappelpuree di: nasi met saté zoetzure komkommer en kroepoek wo: ramen in bouillon met paksoi, lente ui en ei do: stamppot met rode biet ui en speklapjes vrij: tagliatelle met rivierkreeftjes in roomsaus ik denk zoiets deze week maar ik verander te vaak van gedachte
Ik ben echt even Hellofresh op het moment. Ik ben daar goedkoper mee uit dan met weekboodschappen en verspil minder/tot niets. Deze week €38.68 2 pers. 5 Maaltijden + een fruitbox van 14 stuks fruit (in de prijs mee gerekend) Gister: Udon noodles met kip in Aziatische saus met champignons en komkommer Ramdom: Kipfilet met bieslookroomsaus met geballen krietjes en salade Broodje kipgehaktballen met mexicaanse twist en een mexicaanse salade Naanpizza met yazzara, rundergehakt en spinazie met een frisse salade en cherrytomaat Snelle en rijke hamburger met Aziatische twist, zoetzure komkommer en teriyaki sugar snaps. Heb voor de week van de 3de en 10de ook al klaar. Week van de 3de heb ik 7x avondeten voor € 66 euro incl. eieren, yoghurt en melk. Week van de 10de voor 5x avondeten € 52 euro
Ik las "vliegtuigmaaltijd" en dacht eerst aan een sneltrein maaltijd vanwege sport oid en dat je dus vliegensvlug iets in elkaar moest flansen. Toen las ik verder. Alvast veel plezier!!
@Adje, gaaf zeg Chicago, veel plezier! Ik heb een weekmenu t/m vrijdag, volledig vegetarisch dit keer, want mijn man heeft beurs en de kinderen en ik eten graag vegetarisch. Wel in willekeurige volgorde, want we bekijken per dag waar we zin in hebben: - plaatpizza met artisjok en gorgonzola en daarbij een salade - groene curry met sobanoodles - sticky aubergine teriyaki bowl - traybake met zoete aardappelfrietjes, verschillende soorten groenten en falafel - crispy fetasalade met geroosterde pompoen en avocadodressing
Woe: (of volgende week Ma): Spinazie-ovenschotel met ei Do: preischotel Vrij: Kipkerrie met rijst Za: Poké bowl Zo: Tacotaart Nog twee avonden iets verzinnen. Denk een agv’tje en pastagerecht.
Vandaag: Lunch: restjes pompoenpannenkoek en platbrood met courgette Avond: Eten met collega's Za: Lunch: Courgettesoep uit de vriezer met afbakbroodjes Avond: Bietenrisotto met geitenkaas en pecannoten-rucola pesto Zo Lunch: Kikkererwtpannenkoek met biet, en de rest van de pesto van zaterdag Avond: Groentebowl met oa kikkererwt, bloemkool, vijgen, zalm en pindakaasdressing Ma: Lunch: Groentebowl met oa kikkererwt, bloemkool, vijgen, zalm en pindakaasdressing Avond: Bloemkool met gebakken aardappels en een vega curryworst Di: Lunch: Pompoenpannenkoek Avond: Vrienden te eten: Vega Pilaf met perzik, basmatirijst en naanbrood Wo: Lunch: Pompoenpannenkoek Avond: geen inspiratie meer, van de week even kijken wat er allemaal over is.
Vanavond snackbar Rest van de week, random, Hellofresh: Gekonfijte kippendij in knapperig ketjap-jasje met sinasappel, rijst, komkommer-radijssalade Snelle spaghetti bolognese met ontbijtspek, kaas, wortel, paprika, rucola Shakshuka met aardappel en sicilaanse kruiden, kofte gehakt balletjes, geitenkaar, knoflookbrood Lauwwarme couscoussalade met mediterraanse kipfilet, tomatentapenade, yoghurtdressing Duitsebiefstuk, pittige zoete-aardappelpuree, gebakken knoflooksperziebonen Tomatensoep met balletjes en woutkorn brood Cheeseburger, ontbijtspek, cheddar, smokey tometenketchup en augurk + frisse salade Als er wat over is van de Shakshuka, couscous, spaghetti, dan is dat gelijk lunch voor de volgende dag. Ik ben hier echt blij mee. Portie controle, gewicht en hoeveelheid vlees is een stuk minder, daarnaast is alles echt van kwaliteit. Wel elke dag vlees, maar wanneer je normaal een kipfilet p.p. van bv 200 gram hebt is dat hier 100 gr. En dit is het enige vlees wat ik eet overdag. Geen vlees beleg oid.
Weekend plannen we hier eigenlijk nooit. Ma. Lasagne Di. Broodje hamburger en patat (dochter heeft zwemles op een rottijd) Woe. AGV, waarschijnlijk spinazie en vissticks Do. Thaise pad Thai Vrij. Groene pannenkoeken (met spinazie, vriend eet niet thuis, dus dan eten wij traditioneel pannenkoeken Hoewel hij dat ook wel lust, ooit zo gelopen)
Ik probeer vaker grotere porties te maken, zodat het scheelt in koken gedurende de week. Geen culinaire hoogstandjes. Wij houden helaas allebei niet van koken. Deze week was het: Ma: bonenschotel met rijst Di: rest van de bonenschotel in taco´s met beetje sla en mais erbij. wo: erwten/wortels, aardappelbolletjes airfryer, kabeljauw uit de oven do: schnitzel, champignons, restant erwten/wortel en aardappel puree vr: verse groentensoep en tosti´s komende week: ma: bloemkool schotel di: rest van de bloemkool schotel wo: aardappelschijfjes airfryer, wortels, slavinken do: volkoren spaghetti vr: groentensoep (van vorige week, uit de vriezer) en broodje hamburger za: altijd friet (ja, wij zeggen friet) zo: plannen we nooit
Ik doe ook chilli de ene dag met rijst of aardappel en andere dag in een taco of taco salade. Kijk vaak naar 1 panners voor meerdere dagen als ik geen bestelling heb gedaan. Vries het in en dan hebben we vaak een paar dagen kliekjes.
Volgende week: 1. Aardappels uit airfryer, broccoli, vlees 2. Stamppot met cordon blue 3. Sushisalade 4. Macaroni ovenschotel 5. Spaghetti met champignon truffelsaus 6. Frietjes met kip uit oven 7. Ik eet op mijn werk (vriend kookt zelf wat voor hem en de kinderen) Maandag worden de boodschappen bezorgd. Aan de hand van de houdbaarheidsdatums bepaal ik dan wat we welke dag eten.