Na een rommelige, zieke week, weer een beetje erin komen Zo Andijviestamppot met spekjes en worst Ma Ramen met kippendij en soja-ei Di Gebakken spruitjes met spekje Sen honing, aardappeltjes uit de oven en filetlapjes Wo Broccolisoep met panini’s met tomaat, mozzarella, pesto en rauwe ham Do Fusilli bolognese Vrij Grieks gevuld aubergines met tomatenrijst
De volgorde kan nog veranderen, en de gerechten ook, want heb alleen de groenten pas in huis. Ma: noedels met paksoi en zalm Di: pompoen curry Wo: kofta Do: iets met aubergine Vrij: iets met de rest van de pompoen. Mocht iemand nog ideeën hebben voor de pompoen, graag! Hebben de afgelopen tijd al pompoen quiche, pompoen risotto en pompoen taart gegeten, dus iets anders zou fijn zijn.
https://degezondekok.nl/recepten/voorgerechten/item/218-pompoensoep-met-tomaten Deze is zó lekker! En ik heb ook een recept met pompoen risotto.
Eigenlijk geen goede week hier mee schrijven, want het we hebben herfstvakantie. Vandaag: courgette gevuld met gehakt, zongedroogde tomaat, pesto enz Dinsdag: sperziebonen met satésaus Woensdag: bij Ikea eten (zullen wel de Zweedse gehaktballetjes worden) Donderdag: pompoensoep Vrijdag: eten bij ons favoriete tapasrestaurant (ben ik jarig) Zaterdag: friet of pizza kijken m'n jongens iedere week naar uit. Zondag: groentesoep
Hier ook vakantie. Volgorde kan veranderen, maar dit staat er op het menu: 1. Broccoli, kipburger, aardappels uit de airfryer 2. Boerenkool met worst en spekblokjes 3. Burritos (kip, bonen, mais, paprika) met nacho's en kaas uit de oven 4. Knakworstspaghetti bolognese (nichtje komt dan logeren) 5. Sperziebonen, rijst, kip uit de oven Zaterdag en zondag staan nog open.
Aardappelsoep met pannenkoeken en stokbrood Pasta met bolognesesaus Schnitzel, gebakken aardappels, sperziebonen, champignons Gehaktbal, aardappelgratin, bloemkool Boerenkool Beenham, friet en sperziebonen Enchiladas
Vandaag: Spaghetti bolognese (HF) Morgen: Fajitas met gehakt, tomatensalsa en gepekelde ui (HF) Woensdag: Gehaktballetjes in sticky saus met sperziebonen en noodles (HF) Donderdag: Kip-cheeseburger, tomaat-komkommersalade en gebakken aardappeltjes (HF) Vrijdag: Geroosterde tomaten-paprika soep met gegratineerde broodstengels (HF) Zaterdag: Zuurkoolstampot en Hema worst Zondag: De jongste is jarig en mag kiezen. Ze heeft het vooralsnog over pannenkoeken
Dit klinkt allemaal heerlijk! Ben wel benieuwd naar je recept voor de soep, fajitas en gehaktballetjes
Deze week: Macaroni Nasi met chorizo Chili con carne Thaise rode curry en voor mezelf krieltjes met zelfgemaakte appelmoes (ik gruw van kokos) Mienestjes met kip, groente en een roerbaksausje Weekend eten we waarschijnlijk ratjetoe zoals de kinderen dat noemen. Friet afbakken. Roerbakgroenten wokken samen met frikandellen in plakjes. Friet erbij en op smaak brengen met frietkruiden (zonder zout) en een scheut ketjap manis. Super lekker maar een raar recept haha. De andere weekenddag hebben we een feestje met eten erbij
Allemaal van HelloFresh Maar de recepten staan ook op de site: https://www.hellofresh.nl/recipes/fajitas-met-rundergehakt-avocado-en-tomatensalsa-64650cf08c393b044d744890 https://www.hellofresh.nl/recipes/gehaktballetjes-in-sticky-saus-met-noedels-619f6c5c405e082c89637c71 https://www.hellofresh.nl/recipes/soep-van-geroosterde-tomaat-en-paprika-6389c9b7759b852f970bd9aa
Wij aten vorige week pompoenlasagne, was erg lekker! Volgens mij was het een AH recept, dus dunne plakken flespompoen ipv lasagnebladen. pompoensoep is ook altijd lekker, of een traybake.
Gisteren en vandaag hadden we lasagne Di: kippensoep met veel groenten én stokbrood Wo: zelfgemaakte pizza / flamkuchen Do: pasta met gemengde paddestoelen en peccorini Vr: pittige kip curry met naanbrood en rijst. Za: stamppot met pastinaak, wortel, gorgonzola en cashewnoten
Pompoen pannenkoeken. Wij doen dit soms als lunch: zonder de rozijnen en dan beleggen met plakjes geitenkaas en stroop. https://soulfood.nl/arepa-di-pampuna-pompoenpannenkoeken/
Ma: hamburger/linzenburger met erwtjes en wortelen en gebakken aardappelen Di: croque monsieur en soep Woe: witloof in ham met puree Do: rijst met kip/curry en oven groenten Vrij: ik heb de laatdienst dus boterhammen en de rest frietjes Zat: Zalm met panco, courgetti en tomaat Zon: gaan we wss een dagje weg dus nog geen idee
Gisteren: Nasi met kip Vandaag: Aardappelen, bietjes, slavink Woe: Spaghetti Do: Rest spaghetti met kip burgers Vr: patat bij oma Za: we gaan bij de visboer eten. Zo: homemade pizza
Eens even kijken wat we voor deze week hebben: Zondag en maandag hadden we de miso soep die vriend godsgruwelijk lekker maakt. Vandaag lasagne Woensdag falafel met rauwkost en zelfgemaakte knoflook saus Donderdag kiptacos met de restjes knoflooksaus en rauwkost. Ik maak er dan ook guacamole bij Vrijdag bloemkoolschotel met gehakt en aardappelpuree uit de oven. Zaterdag aspergesoep. We hebben nog asperges in de diepvries en die moeten op. Zondag gaan we naar de Halloween nights In Toverland, dus dat zal dan daar wel een frietje of zo worden
Ik zit een beetje met hetzelfde "probleem". Van de drie megapompoenen is er nu één voor de helft op, de andere twee zijn nog niet aangebroken dus dat heeft verder geen haast ofzo. Ik doe standaard pompoen in de couscous, wat we regelmatig eten, en maak iedere week een grote pan groentensoep, daar ging dus ook pompoen doorheen deze keer. En eigenlijk in ieder gerecht waarin verschillende groenten passen, zoals in de pasta gisteren. Ben ook nog van plan om een grote pan pompoensoep te maken. Qua baksels valt deze in de smaak hier: https://natashaskitchen.com/pumpkin-bread-recipe/