weer aan het werk/kolven/schema/paar vraagjes

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door mambo87, 23 okt 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. mambo87

  mambo87 Lid

  5 jan 2009
  45
  0
  0
  verpleegkundige
  katwijk
  hoi moeders :)

  Ik heb een paar vraagjes! Maandag ga ik weer aan het werk en ga dus kolven daar! mijn dochter is nu 3 mnd. Nu heb ik het vorige week al een dagje uitgeprobeerd en de hele dag gekolfd(zo om de drie uur)! Met als resultaat dat ik te weinig kolf voor een hele dag! (ben al wel sinds 4 wkn aan het oefenen met kolven maar de productie wordt maar niet meer! Als ik dan lees over 200cc per keer kan ik bijna wel huilen met m'n minimale opbrengsten(ong 90cc per keer) ! Ik kolf met de medela pisa, ben wel ontspannen, gebruik sintocynon neusspray!

  Hebben jullie nog tips?

  En hoeveel melk moet m'n meisje minimaal drinken? Ze weegt zo 10 pond! Ze krijgt normaal 5 voedingen per dag! Dat had ik die oefendag ook gedaan maar toen kwam ze 's avonds laat opeens voor nog een keer extra! En hoeveel voeding kan ik dan max per keer geven? Soms ben ik bang dat ze dan teveel went aan grote hoeveelheden of kan dat niet?

  Ook wil ik graag een bepaald schema aan gaan houden wat betreft slapen/drinken etc. Dat lijkt me handig ook voor straks bij de oppas! wat was/is het schema bij jullie kindje van 3 mnd?

  En hebben jullie ervaring met pap maken van BV waar doe je dit mee en vanaf wanneer mag dit?

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen alvast bedankt!

  Liefs christa
   
 2. zwiep

  zwiep Actief lid

  9 jul 2008
  419
  0
  16
  Amsterdam
  Mijn zoontje dronk met 3 maanden 6 keer per dag. Ik ging vanaf die tijd ook weer werken. Ik gaf altijd 3 flesjes met 200cc mee naar de opvang en dan dronk hij de hoeveelheid die hij wilde, soms leeg en soms wat over. Mijn zoontje was wel zwaarder, dus misschien heeft jouw dochter minder nodig. Jammer dat je kolfopbrengst nog niet optimaal is. Heb eigenlijk geen tips.

  Op de dagopvang pasten ze zich aan, aan het ritme van mijn zoontje. Nu hij ouder is, zit hij ook in een bepaald ritme en daar doet hij het goed op.

  Ik heb geen ervaring met pap geven, heb ik nooit gedaan. Als je het van je bv wilt maken, kun je biobim bij de natuurwinkel kopen. Ik doe wel eens wat biobim door het fruithapje als het aan de dunne kant is.
   
 3. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Voor je kolfopbrengst:
  * bij dubbelzijdig kolven benut je de tsr optimaal dus dat is aan te raden ( en dat gaat ook met de pisa).
  * warmte/massage op de borsten voor het kolven kan ook meer melk geven, tevens als ontspanning, kopje warme drank bijv. thee, foto's/geluidjes van je kindje tijdens het kolven.
  * als er geen melk meer komt kun je even stoppen met kolven en je borsten masseren en daarna nog een keer kolven.
  * vaker maar korter kolven geeft over het algemeen meer melk dan maar een paar keer kolven maar dan een lange tijd.

  Mocht je niet genoeg kolven tijdens je werk:
  * kun je op de niet werkdagen een extra kolfmoment inlassen om zo een voorraad op te bouwen.
  * kun je later beginnen en eerder stoppen met werken om zo live te kunnen voeden. Dat mag een kwart van je werktijd totdat je kindje 9 maanden is. Het is dus niet zo dat je perse moet kolven.
  * je kunt naar je kindje toe gaan of je kindje laten brengen op je werk om live te voeden. Dat mag een kwart van je werktijd totdat je kindje 9 maanden is. Het is dus niet zo dat je perse moet kolven.

  Een richtlijn hoeveel een kindje drinkt is 120-150 ml per kilo lichaamsgewicht gedeelt door het aantal voedingen per dag. Echter dit is een richtlijn ! Het kan best zijn dat jou kindje (veel) meer of minder drinkt per dag.
  Dat je kindje dan 's avonds weer komt dat kan. Mogelijk drinkt je kindje liever uit de borst dan uit de fles. En drinkt ze dus overdag wat minder dan wat ze normaal bij jou zou drinken en wil ze de schade inhalen. Mischien heeft je kindje je gemist en heeft ze "mamahonger" . Je kunt haar dan gerust aanleggen, ook een prima boost voor je prodcutie !

  Schema's heb ik nooit aangedaan.

  Pap kun je maken van moedermelk en biobim. Dit is ook gewoon bijvoeding en is het beste om pas na 6 maanden mee te beginnen.

  Kun je hier wat mee ?
   
 4. Assi

  Assi Fanatiek lid

  2 mrt 2008
  4.519
  46
  48
  Ik ben van plan om deels KV te geven wanneer ik werk.
  Het lijkt me een dagtaak om zoveel te kolven. Want ondanks dat ik genoeg melk produceer, het kolven zit bij mij tussen de 90 cc (als ze niet helemaal vol zijn).

  Als ik 150 - 200 cc wil kolven moeten mijn borsten echt VOL zitten met melk, zeg maar..

  Daarom krijgt ze straks bij mijn moeder (die gaat oppassen:)) KV en als ik eventueel een beetje gekolfd heb, BV.

  Op het werk wil ik wel kolven...anders ontplof ik, denk ik. Maar vraag me af hoe ik gekolfde melk op het werk kan bewaren....
   
 5. Nemo

  Nemo Niet meer actief


  Geen koelkast op je werk ? Of anders in een koeltas/koelbox met een koelelement erin, dat gaat ook prima.
   
 6. Madelon84

  Madelon84 Niet meer actief

  mijn zoontje is ruim 4 maanden en zijn "schema" is eigenlijk alleen dat hij overdag om de 3 uur drinkt. Dus daar kunnen we vanuit gaan, af en toe een half uur eerder of later.
  sommigen vinden dat nog vaak, maar uiteindelijk geef ik maar 5 of 6 voedingen per dag, omdat hij na de laatste voeding (tussen 20.00 en 21.00) doorslaapt tot de volgende morgen 8.00/9.00
  ik heb geen idee hoeveel hij uit de borst drinkt, maar uit de fles maar maximaal 120cc. terwijl hij 7500 gram weegt.
  ik kolf tussen de 100 en 140 cc. hoe later op de dag hoe minder ik kolf. (zal wel met vermoeidheid te maken hebben)
  ook ik heb nog NOOIT meer dan 150 cc gekolfd hoor! en toch gaat het prima, werken en kolven.
   
 7. bobbelientje

  bobbelientje Actief lid

  2 nov 2006
  320
  0
  0
  Noord-Holland
  Hier precies zo!!
  Mijn dochtertje is 3 1/2e maand en weegt ongeveer 5,5 kg.
   
 8. Poeh30

  Poeh30 Actief lid

  10 jun 2009
  288
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik ga over 3 weken weer werken voor 3 dagen in de week (di.do.zat) en moet dus op werkdagen ook kolven. Heb dat vorige week doorgegeven in een gesprek met mijn baas en hij gaat zoeken naar een oplossing, want ik moet toch elke pauze even kolven, want hier krijgt ze ook om de 3 uur en anders als ik dat niet doe elke pauze ontploffen ze denk ik. Kijken hoe mijn baas en ik dat gaan oplossen, maar moet alleen wel even vragen bij het cb hoeveel ik precies moet kolven, hoeveel ze precies moet hebben, want ik kolf dan voor de 2 dagen dat ze naar de creche gaat en de derde dag voor mijn man die dan samen met haar thuis is en haar dan voeding kan geven (di,do,za).....ben benieuwd.
   

Deel Deze Pagina