Oke, het zoveelste gehaktvraagje... Ik heb hier gehakt in de koelkast liggen waarop staat te gebruiken tot en met 20-07 dat was dus gister. Het heeft al die tijd gewoon gekoeld in de koelkast gelegen. Wat zouden jullie doen? Eten of weg gooien?
Hoe ziet t eruit? Ik vind dat het nog nét kan als het er goed uitziet en het ruikt niet raar. Als je het niet vertrouwt: weggooien.
Tsja, hoe ziet het eruit? Het is een klein beetje verkleurd bovenop, maar goed dat zie ik ook wel eens in de winkel. En het ruikt naar al voorgekruid gehakt
in princiepe kan het wel, maar idd even de kleur controleren ik heb het eens met gehakt gehad op de laatste dag dat het "houdbaar"was al helemaal bruin was, en we hadden het net de dag ervoor gekocht, wel vergoed gehad. als het gewoon goed uitziet en goed van geur is is er niks aan de hand, houdbaarheids datum is eigenlijk verkoop datum, na de datum is het vaak nog wel enkele dagen houdbaar. al ben ik er met vlees vooral kip erg voorzichtig mee
Ik zou 't gewoon bakken en opeten. Smaakt 't dan raar kan je 't alsnog weggooien, maar als 't niet raar ruikt en het ziet er nog gewoon goed uit zal 't ook wel goed smaken toch!
Hmm..nou ik ga het er maar op gokken dan Het ruikt in ieder geval niet vreemd. Dus ik probeer het gewoon. Mocht ik toch denken dat het raar smaakt, dan wordt het een droge boterham. Van mij mag er een slotje op!
ik zou het niet meer opeten, omdat het wat verkleurd is. anders wel hoor. edit, zie dat je het toch probeert
die hoef je niet weg te gooien. dit kun je nog 2 dagen eten. de tht datum worden altijd kort gehouden terwijl het nog minimaal 2 dagen goed is
ik zou het ook niet aandurven hoor! ben sowieso al een muts met eten weggooien maar goed.. hoop dat je niet de hele nacht aan de race bent hihi
dan wil je niet weten wat er in supermarkten gebeurd met het vlees. voorbeeld snitsels die over de datum zijn gooien ze door de paneer of door de gehakt molen en niemand die het weet. en zoals karbonades en speklappen mag je eigenlijk helemaal niet invriezen van die worden ingevroren aan een stuk geleverd anders kunnen ze niet gezaagt worden. en zo nog heel erg veel meer
klopt amfy! ook toevallig in ene slagerij gewerkt??? al waren de speklappen bij ons wel vers trouwens. maar idd snitzeld die over de datum zijn worden gepaneerd en zijn ineens weer drie dagen houdbaar! zelfde als gemarineerde kippepootjes en al het andere gekruide en gemarineerde
Ik had het ook gewoon gegeten. En gehakt dat verkleurd is heel normaal hoor. Gehakt hoort helemaal niet zo rood te zijn zoals ze het in de supermarkt verkopen. Er gaat van allerlei troep doorheen om het rood te houden.
bedorven gehakt ruik je wel... Maar ik zou gehakt over de datum niet meer eten. Nu moet ik zeggen dat het hier vaak al eerder bedorven is (temp koelkast is goed)