Hoi, Ik weet niet of het hier wel thuis hoort.. Ik wil vanavond voor mijn docheter iets met aubergine maken maar ik heb echt geen idee hoe wat ik met de aubergine aan moet? Moet ik deze schillen, koken of in schijven roerbakken?? Wie kan mij helpen? Bedankt
Aubergine... heerlijk.... Er zijn veel recepten met aubergine... in ieder geval niet schillen... Kop en kont eraf en dan wassen... Dan zijn er heel veel mogelijkheden... je plakken snijden (lengte) en dan grillen.. je kan ze in schijven (1 cm) snijden en ze dan door de ei halen en dan door een mengsel met bloem, zout en peper en dan in een laag olie frituren/bakken. je kan ze met tomaat, courgette en paprika roerbakken... (hier kan je ook heel goed minikrieltjes doorheen verwerken)
je kunt er veel mee Ze is al ruim 1, dus schillen hoeft niet meer, alleen goed wassen. Ik vind een stoofpotje van aubergine en paprika heerlijk. - een uitje fijn snijden en bakken; - grof gesneden aubergine en paprika erbij; - wortel erbij; - klein beetje water en deksel erop. - als water weg is, doe je een gepelde tomaten, peper en kruiden erbij. Na ong 10min is het klaar, ik gooi dan nog een scheut kookroom erbij, dan is het smeugier, maar het hoeft niet.
zo is het heerlijk Alleen moet je het dan wel zouten, omdat aubergine ander bitter blijft. Of doe jij dat niet? (dit heb ik nooit voor kinderen gemaakt, maar wel voor feestjes als onderdeel van hapjes)