Weer proberen zwanger te worden, Wie ook?

Discussie in 'Vlinder clubs' gestart door Simmy, 11 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Gefeliciteerd rinsje! Wat moet dat een onwijs fijn gevoel zijn om jullie meisje nu bij jullie te hebben! Neem de tijd om te herstellen en te genieten van jullie wonder! De tijd gaat zo snel!

  Haha goed bezig jajo! Zie je het wel zitten om zwangeren en pasgeboren baby's nu te fotograferen? Ik moet eerlijk zeggen dat ik het soms wel moeilijk en pijnlijk vind hoe positief ik verder ook ben.
  Spannend van de klinisch geneticus! Heb je al een gesprek gehad? Wij zijn er ook geweest omdat er vermoedens waren van een genetische afwijking naast zijn hersenbloeding (was er na onderzoek bij hem en ons niet)
   
 2. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  @ daysiekesie jij schrijft ook mee op het Hh miskramen forum toch? Waren jullie ook in Gent geweest?
   
 3. dewendy

  dewendy Actief lid

  17 nov 2014
  282
  0
  16
  NULL
  NULL
  Gefeliciteerd Rinsje! Wat is het toch een wonder he!! Genieten!
   
 4. Daisykesie

  Daisykesie Fanatiek lid

  Nee, zo ver is het uiteindelijk gelukkig niet gekomen. Na het overlijden van D* en daarna 2 miskramen (beiden wel met kloppend hartje) hebben we een bloedonderzoek in het zkh gekregen en daar is niks afwijkends uitgekomen. Voor de zekerheid wilde de gyn wel dat ik Ascal zou gaan slikken bij een nieuwe zwangerschap en ze hoopte dat ik snel weer zwanger zou zijn. Twee weken na dat gesprek bleek ik alweer zwanger van dit kleintje te zijn. En dus idd Ascal gaan slikken vanaf de positieve test. Geen idee of het geholpen heeft of dat het toeval is, maar tot nu toe gaat deze kleine boef goed :)
   
 5. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Wat fijn dat er bij jullie niks genetisch uit kwam! Wij gaan er van uit fat het niet genetisch is, die kans is erg klein.
  Lijkt me juist erg leuk om die foto's te maken, alhoewel dat misschien weer anders is wanneer het zwanger worden niet snel wilt lukken
   
 6. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wat fijn daysiekesie! Klinkt goed!! Hopelijk blijft alles goed gaan! Spannend zal het wel zijn

  Fijn dat je er nu zo een goed gevoel over hebt! Ik denk dat je vooral moet kijken inderdaad wat voor jou goed voelt. misschien komt het bij mij omdat we na ons zoontje alweer even bezig zijn en er een hoop gebeurd is sindsdien. Ik hoop voor jullie dat er genetisch niets uitkomt want zo Een pgd traject is best heftig.
   
 7. khloe877

  khloe877 Fanatiek lid

  18 nov 2013
  1.361
  443
  83
  NULL
  noord Holland
  Rinsje gefeliciteerd! Lekker genieten

  @dais jou uitgerekende datum.. is de dag dat elise werd gebore onze dochter bijzonder.
  Veel jongens worde er geboren lijkt wel.. iedergeval in mijn omgeving

  Xxx
   
 8. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Jullie zijn idd al weer een hele tijd bezig! Hebben ze een idee waar dat door komt? Of gewoon vreselijke pech?
   
 9. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Helaas heeft het een reden en een beetje pech. De miskramen zijn veroorzaakt door dezelfde allo imuunziekte als waar ons zoontje aan is overleden alleen hier zijn ze pas na de laatste miskraam in augustus achter gekomen daardoor was de behandeling steeds te laat (ik moet elke week imuunglobuline infusen hebben om het kindje te beschermen tegen mijn antistoffen) het behandelplan werd toen aangepast maar helaas bleef mijn menstruatie weg na de laatste miskraam (curretage) en bleek dat ik verklevingen heb gekregen door de curretage(s) waardoor mijn baarmoedermond en hals dicht zaten. De verklevingen zijn nu verwijderd en afgelopen januari leek alles weer goed en mogen we weer opnieuw proberen. Dit alles maakt dat we nu al 1,5 jaar verder zijn.....

  Heeft het voor jullie lang geduurd voordat je in verwachting was van je zoontje?
   
 10. Daisykesie

  Daisykesie Fanatiek lid

  Oh wat bijzonder khloe! Gewoon dezelfde datum....
  Hier op het forum, in het zwangerschapsgroepje van de 2e helft van augustus zijn het idd voornamelijk jongens. Maar ik heb ook 3 kennissen die ongeveer even ver zijn als mij en die krijgen alledrie een meisje hihi
   
 11. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  He bah wat vervelend! Wel fijn dat het nu opgelost is en ze weten hoe de miskramen en vroeggeboorte in het vervolg voorkomen kunnen worden. Nu weer aan het proberen zwanger te worden? Ik hoop dat jullie nu meer geluk hebben, het is je enorm gegund!

  Wij hebben er 8 maanden over gedaan bij Benjamin. Nu net de 2e ronde na de bevalling achter de rug. Denk dat ik tussen nu en dinsdag ongesteld word, want m'n temp daalt weer en had een negatieve test. Kans was deze ronde ook klein, had een schimmelinfectie na antibiotica gebruik precies rond m'n eisprong. Erg balen, maar ja wie weet volgende ronde. Ik heb het idee dat ik nu voor juni wel zwanger ben, maar ja het is gewoon afwachten natuurlijk.
   
 12. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wat jammer dat deze ronde op voorbaat al weinig kans gaf!! Schimmelingfectie is nooit prettig en zeker niet robd ovulatie. Hoop dat het deze keer geen 8 maanden duurt voor jullie weer een positieve test in handen hebben. Morgen spannende dag voor jullie!! Hoop dat het niets genetisch is en dat jullie verder niets in de weg staat om een gezond wondertje te krijgen.

  Wij zijn nu weer voorzichtig bezig om zwanger te worden (net ronde 2 achter de rug) maar tegelijkertijd loopt er nog een second opinion traject voor de behandeling in gent omdat ze hier in Nederland afwijken van de international guidlines voor de allo imuunziekte. We durven het anders niet aan en we willen niet weer kindje verliezen aan een hersenbloeding of Weer een miskraam krijgen. Dus we doen het rustig aan. ik ga deze maand ook geen ovulatietesten meer gebruiken en we kijken waar het schip strand en aanstaande vrijgag gaan we weer naar Gent dus ben benieuwd
   
 13. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Zo ook weer een ontzettend spannende tijd voor jullie dus! Hopelijk kunnen ze jullie in Gent verder helpen en mag het jullie eindelijk mee zitten.

  Ja spannend zo voor ons, was gister weg zenuwachtig ineens. Gelukkig is dat nu weer gezakt. Ze hebben bij ons nog geen bloed afgenomen. Dus krijgen te horen wat Benjamin precies had en buiten dat kunnen ze 2 opties geven
  -het is nooit genetisch
  -het kan genetisch zijn
  En bij de laatste optie krijgen we meer onderzoek. Dus denk dat het nog even afwachten is allemaal
   
 14. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Spannend!! Hangt wel veel vanaf dan! Waar baseren ze de 2 opties op? Op jullie (familiaire) voorgeschiedenis of op het onderzoek wat ze bij Benjamin gedaan hebben? Of combi van beiden. Hebben jullie hekemaal nog geen terugkoppeling gehad van onderzoeken trouwens?

  Wij kregen na 4 dagen de uitslag van bloedonderzoek bij mij (antistoffen, infecties etc). De vruchtwaterpunctie en array na een week of 6 en het gesprek bij de klinisch geneticus hebben we pas een jaar naar overlijden gehad. Toen hebben ze met een landelijk team nog eens naar de babygram gekeken en onze groei in kaart gebracht. Dit bleek achteraf allemaal goed.
   
 15. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Nou ze denken dat het achondroGenesis is type 2 en dat is bijna altijd nieuw (spontane mutatie). Ze hebben een afwijking gevonden in het DNA van Benjamin. Wij hebben nu ook DNA af gestaan, als het in ons DNA voor komt, dan is wat ze bij Benjamin gevonden hebben een normale verandering in het DNA en dus niet de oorzaak van de skelet dysplasie. Als het bij ons niet in het DNA voorkomt betekend dat ook gelijk dat het niet erfelijk is.

  De afwijkingen waren wel zo ernstig dat als het genetisch is het van ons beide komt en dat er bij iedere zwangerschap 25% herhalingskans is.

  Nu weer afwachten tot 3 mei, dan krijgen we verdere uitslagen. Als ik weer zwanger ben dan krijg ik extra echo's vanaf 12 weken om alles goed in de gaten te houden. Blijft allemaal nog even spannend dus
   
 16. Mamavanle

  Mamavanle Actief lid

  18 sep 2014
  450
  0
  0
  NULL
  NULL
  Jeetje wat heftig! Het zal wel een zwaar gesprek geweest zijn vandaag. Nu hopen inderdaad dat het een spontane mutatie geweest is!
  nu toeleven naar 3 mei...
  Ik hoop voor jullie dat jullie snel een positieve test in handen hebben! al zal een zwangerschap ook voor jullie nooit meer onbezorgd zijn. wel fijn dat ze het zo goed in de gaten gaan houden in de toekomst!
   
 17. Minime9

  Minime9 Actief lid

  5 mrt 2016
  105
  0
  16
  NULL
  NULL
  Hoi allemaal
  Ik ben bevallen van mijn zoontje met 24+6 hij heeft het helaas niet gered en heeft 6 dagen geleeft. Ik mis hem elke dag meer en meer maar toch zouden me vriend en ik graag nog een kindje willen die we lekker kunnen vasthouden en liefde kunnen geven. Nou ben ik veelste vroeg bevallen door een infectie, en nu ben ik dus bang voor een 2de zwangerschap op weer een infectie omdat je blijkbaar een infectie zomaar kan oplopen. En dit meemaken wil ik niet nog een keer. Ik praat er met niemand over behalve met me vriend af en toe maar in mijn hoofd is het een grote chaos daarom wil ik hulp gaan zoeken. Denken jullie dat als dit nu gebeurd is dat je een verhoogde kans hebt om nog een keer een infectie te krijgen??
   
 18. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Minime9, wat verdrietig! als ik jou was zou ik een gesprek met de gynaecoloog aanvragen. Deze kan je hier goed over informeren
   
 19. Minime9

  Minime9 Actief lid

  5 mrt 2016
  105
  0
  16
  NULL
  NULL
  Oke dankje Jajo dan ga ik dat doen.
   
 20. Jajo

  Jajo Fanatiek lid

  7 aug 2015
  3.462
  903
  113
  Normaal gezien is het niet zo dat als je eenmaal een infectie ergens hebt gehad, je hier gevoeliger voor zou zijn. Tenzij het een infectie is die je altijd bij je draagt (zoals bijvoorbeeld herpes) die "vlammen op" zodra je een slechte weerstand hebt.
   

Deel Deze Pagina