We zijn bezig met de zonwering voor het hele huis en ook de babykamer. We hebben onze kamer zelf het liefst helemaal donker, maar weet natuurlijk niet of dat ook voor onze kleine op komst geldt.. We willen graag donkergrijze vouwgordijnen, die wel redelijk veel licht tegenhouden, maar niet 100% verduisterend. Anders moet je ze voeren en ben je ongeveer dubbel zo duur uit. De dame in de winkel dacht dat het niet nodig was, zij had zelf het liefst dat haar kinderen een beetje met de natuur meeslapen en dus ook 's morgens wat licht op de kamer hebben. Ik heb er nog geen ervaring mee, anderen misschien wel??
Bij mijn schoonzusje hebben ze echte 'luiken' waar geen straaltje doorkomt dan.. ze zijn niet anders gewend.
Tja, met de natuur mee slapen klinkt wel leuk, maar als de kleine overdag slaapjes doet is het toch wel fijn als je het donker kunt maken lijkt me.
Ik zou gewoon doen wat jij het mooist vind voor de kamer (en natuurlijk in hoeverre het betaalbaar blijft). Kinderen wennen gewoon aan hoe het is, of het nu licht, schemerig of donker is, ze zijn immers gewoon vanaf het begin dan niet anders gewend. Onze jongste bijvoorbeeld slaapt bij ons op de kamer (nog altijd ja, heerlijk ), en wij hebben nooit de gordijnen dicht. Hebben voor de ramen wel van boven tot op de grond witte haast doorzichtige gordijnen hangen, maar het rolluik dat we ook hebben aan de buitenkant zit nooit dicht. Het is dus dag en nacht in de slaapkamer hetzelfde als dat het buiten is. Overdag slaapt ze hier prima en snachts slaapt ze er ook prima. Smorgens is ze nu het vroeg licht is er ook geen minuut eerder wakker om. Ze is gewoon niet anders gewend. De oudste twee die zijn vanaf het begin gewend dat het redelijk donker is in hun kamertjes, en die zijn dat zo gewend dat ze dus echt niet gaan slapen wanneer we het niet verduisteren . Overigens toen ze nog kleiner waren en ook nog lekker in de wandelwagen enzo sliepen maakte het niet uit hoe licht of donker het was . Liefs, Hanneke.
Hier creme kleurige gordijnen, die het dus niet donker maken in de kamer. Overdag de gordijnen open, zodra ze de nacht in gaat, gaan de gordijnen dicht. Ze is niet anders gewend en slaapt heerlijk.
We hebben hier lichtgele, niet gevoerde (nijntje) gordijntjes, dus overdag is het gewoon licht in haar kamertje, 'snachts redelijk donker (ook niet helemaal omdat er een lantaarnpaal aardig wat licht verspreidt. Nooit problemen met slapen overdag of vroeg wakker zijn 's morgens. Het is maar wat ze gewend zijn he.
Hier is het altijd goed gegaan, maar merk nu (ze is net 2) dat ze vooral nu het wat langer licht blijft en s'ochtends vroeger licht is, ze zich daar toch wel op instelt. We hebben dus gisteren verduisterende rolgordijntjes gekocht want anders is het tot laat keten s'avonds.
Hier doe ik overdag niet eens de gordijnen dicht op haar kamertje. Hebben we op advies van dekraamhulp niet gedaan omdat ze dan het snelst een dag/nacht ritme krijgen. Maar ik kan me voorstellen dat als ze ouder zijn het wenselijk is om het wat donkerder te maken.
Voor overdag zou ik het dus echt niet donkerder maken. Overdag is overdag en 's nachts is 's nachts. Hier heb ik dat altijd zo gedaan en Isabella had echt heel snel een dag en nacht ritme. Ik heb zelf verduistering rolgordijnen. En natuurlijk vitrage ervoor. Overdag doe ik het gordijn iets verder dan halverwege.
wij hebben redelijk lichte gordijnen. Ik denk dat als je gordijnen te verduisterend zijn, ze gewend raken om altijd in het donker te slapen. dan kan dat volgens mij problemen geven als ze gaan logeren waar het niet heel donker is en het is zomer bijv. maar daar heb ik zelf geen ervaring mee, ik kan zelf in het licht ook goed slapen. maar idd zoals al gezegd, jij moet doen wat jij mooi vind.
wij hebben voor zoonlief altijd lichte gordijnen gehad, overdag gordijnen open gehouden, maarja konden net zo goed dicht want donker maken doet het toch niet, behalve echt in de nacht. nu 16 maand later hebben wij verduisterend rolgordijn op zijn kamer. hij sliep altijd "maar"tot half 6/6 uur in de ochtend... nu met dit rolgordijn slaapt hij tot ongeveer 7 uur, dus wij schaffen nu in het kamertje voor de baby ook verduisterend rolgordijn aan, wtb het slapen overdag, gewoon het rolgordijn omhoog houden,
Wij hebben een rolluik en verduisterende gordijnen. Ik dacht altijd dat overdag alles open moest zodat de baby een dag en nachtritme zou krijgen. Maar Sven sliep beter met de gordijnen dicht dus ik deed vrij sne alles dicht tijdens de dagslaapjes en het dag en nachtritme zat er ook wel in binnen twee weken.
Ik heb Jelle's kamer (dat is nu Jitte's kamer) altijd vrij donker gehouden met donkere gevoerde gordijnen. Werkt prima, ze slapen er allebei goed. Het enige nadeel vind ik, is dat als Jelle nu eens een keer ergens anders slaapt en die kamer is niet zo donker te maken, hij toch beduidend minder lang slaapt. Daarom heb ik voor Jelle's nieuwe kamer vorig jaar dunnere gordijnen gekocht en er een verduisterend rolgordijn ingehangen. Omdat dit in het kozijn hangt, komt er toch nog wel wat licht binnen en is het 's middags niet helemaal donker. Nu gaat het slapen op andere plaatsen ook beter. Jitte maakt het overigens geen bal uit, die valt nog in slaap in de volle zon als ze de kans krijgt... Die stopt d'r duim in haar mond, friemelt even aan haar oor en is weg...
Wij laten overdag altijd de gordijnen open. Hebben dit gedaan voor het dag-nachtritme duidelijk te maken en om er niet aan 'vast' te zitten dat hij alleen maar op een donkere plaats kan slapen. Donker maken hoort hier (nu in de zomer) bij het avondritueel.
Wij hebben een verduisterend rolgordijn en overgordijntjes. Ik kan er zelf totaal niet tegen als het licht in de slaapkamer is. Met het krijgen van een dag-nachtritme heeft Louise nooit problemen gehad, zij wist al vrij snel dat als de gordijntjes dicht gaan, het tijd is om te slapen. Bovendien heb ik er niet zo'n zin in dat ze in de zomer al om 5 uur wakker is omdat dan de zon in haar kamer schijnt
Wij hebben zonwerende/verduisterende rolgordijnen, maar toch wordt ze nu eerder wakker doordat het vroeg licht is. Helaas Bij mijn ouders slaapt ze langer, die hebben rolluiken. Ik zou dus proberen het zo donker mogelijk te maken, je kunt altijd nog het rolluik o.i.d. een stukje omhoog laten als dat nodig is.
Wij hebben op de babykamer lichte overgordijnen, met daarachter een zonwerende en verduisterende rolgordijn. Het kamertje vangt de hele dag de volle zon, het is wel lekker dat het door het rolgordijn niet zo warm wordt.