weet iemand of dit kan

Discussie in 'De lounge' gestart door talia, 1 okt 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    misschien een domme vraag maar weet iemand of je spruitjes met bechamelsaus samen gaan?
    ik kook ze normaal en daarna stoof ik ze met een uitje maar heb zo een zin in bechamelsaus weet iemand of dit samengaat?
     
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.069
    3.862
    113
    Nooit gedaan, maar klinkt lekker!
     
  3. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    bechamel is toch best neutraal van smaak?
    volgens mij moet dat wel kunnen!
     
  4. Kovu

    Kovu Fanatiek lid

    30 jan 2007
    1.130
    0
    0
    Pedagoog
    Provincie Limburg
    Onderstaand recept vond ik op internet. Lijkt me dus dat je spruitjes prima met een bechamelsaus kunt eten. Smakelijk!



    Spruitjes met Room


    Ingrediënten:
    1 kg spruitjes - 30 gram boter - 2 uien - 1 dl water - 2 dl room - zout - peper - nootmuskaat

    Bereiding:
    Maak de spruitjes schoon en was ze. Schil de uitjes, hak ze fijn en laat ze in de boter glazig worden. Geef de spruitjes er bij en schud ze even door de boter. Voeg er wat zout bij en het water. Breng het water aan de kook en laat de spruiten met gesloten deksel 12 minuten koken. Schud ze af en toe. Voeg nu de room toe en laat de deksel van de pan af. Laat koken tot de saus dikker wordt en crèmig. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
     
  5. Aleida

    Aleida Fanatiek lid

    9 sep 2007
    1.322
    0
    0
    verpleegkundige
    in de buurt van Groningen
    gewoon proberen.

    met een kerriesausje zijn ze ook erg lekker! (roerbakken)
     
  6. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    ok ik ga er gewoon voor :) we zullen zien of het smaakt waarschijnlijk wel hoor
     
  7. zonnetjes

    zonnetjes Fanatiek lid

    19 aug 2006
    3.079
    1
    0
    drenthe
    gewoon proberen, dan kom je er vanzelf wel achter of het te pruimen is. ;)
     
  8. talia

    talia Fanatiek lid

    27 nov 2005
    2.561
    0
    0
    kapster
    belgie
    het was superlekker echt voor herhaling vatbaar.
    met dat karriesausje moet ik ook eens proberen dan
     
  9. loopy

    loopy Fanatiek lid

    23 apr 2007
    3.564
    0
    0
    kantoor
    gouda
    wat ik wel eens doe: eerst gewoon koken en dan met geraspte kaas erop nog even in de oven. heerlijk :D
     

Deel Deze Pagina