Ja dat is wel raar. Hier werd dat bij de info dag al benoemd en gewoon vanaf dag 1 ingevoerd. Bij binnenkomst telefoon in die zak. En tuurlijk is er wel eens een puber die dat “vergeet” maar de leraren zijn er heel alert op en dan kun je hem inleveren. bij sommige lessen hebben ze wat meer vrijheid: dan zegt de leraar van de voren: neem volgende week je koptelefoon mee en dan mogen ze tijdens het zelfstandig werken muziek luisteren. Maar als hij ziet dat ze niet werken maar Bijv filmpjes gaan kijken dan moeten ze hem ook inleveren. Komt zelden voor omdat ze het dan toch wel leuk vinden dat ze muziek mogen luisteren, en er dus vanaf het begin duidelijke regels zijn die nageleefd worden door de leraar.
Het kan allemaal, maar dan moet de school dat wel faciliteren. Ik heb nu het gevoel dat ze zoveel mogelijk alles digitaal willen communiceren want dat is voor henzelf makkelijk. Maar dat geldt dan niet voor de leerlingen. Dat vind ik met twee maten meten.
Wij hadden een proef met telefoon vrije dagen en dan moesten ze of in je kluis of thuis. Maar hij neemt hem maar mooi mee, als hij een lekke band heeft onderweg of er is iets anders , wil ik wel echt dat hij me kan bellen. Uiteindelijk heeft zoon zn telefoon gewoon in zn tas gehouden, en het is niet alsof ze tassen gaan fouilleren, gelukkig
Kunnen gewoon in de klas. Afspraak maken dat je er alleen op mag na de les. Dus in de tas laten. Bij onze dochter was dit gewoon gehandhaafd en dat ging goed. Op een basisschool vind ik een telefoon overbodig. Maar VO niet. Met tieners kun je prima afspraken maken. Ik houd ook niet van een betuttelende overheid. Dus een betuttelende school ook niet.
Dochter moet hem tijdens lessen in zo'n telefoonhotel leggen. Tijdens de pauzes mogen ze wel met de telefoon. En af en toe zijn er leraren die via kahoot testen of ze de lesstof beheersen ( dat is een soort quizzen en moeten ze antwoord geven op vragen via hun mobiel) Maar zolang scholen zelf via magister en een eigen app alles communiceren lijkt het mij heel moeilijk de mobiele uit scholen te bannen.
Nou ik zou precies hetzelfde gedaan hebben! Wanneer zoon klaar is met de basisschool moet hij waarschijnlijk rond de 15km fietsen en dat als 11 jarige knulletje.
Hier werd dat ook benoemd, maar dochter zit nu 4 jaar op school en het wordt weinig nageleefd. Ligt ook aan de docent natuurlijk, er zit wel verschil in. Nu vertrouw ik mijn dochter zelf wel dat ze gewoon oplet in de klas. Dus wat dat betreft kan ik me er niet heel druk om maken. Maar ik vindt wel dat ze dit gewoon beter na moeten leven. Overheidsbemoeienis hierin vind ik echt zwaar overdreven.
Als 1 van de weinige ben ik het er blijkbaar niet mee eens. Ik vind dat telefoons nu eenmaal bestaan en erbij horen en dus moeten kinderen er mee om leren gaan. Helemaal verbieden op school leert ze imo niet zo veel. Een school moet gewoon regels hebben. Dus telefoon op stil en in je tas (of telefoonzak, oid) tijdens de les. En er bij kunnen pakken als dat nodig is voor bv agenda, magister, kahoot, etc. Als een school gewoon strak de regels handhaaft, dan leren de kinderen eerder wanneer het gepast is om een telefoon er bij te pakken en wanneer hij in de tas moet blijven. Alles valt of staat bij handhaving. Maar verbieden, omdat een school misschien niet in staat is te handhaven vind ik een zwakte bod, en geen goede les voor kinderen.
Maar zijn er dan scholen waar telefoons onder lestijd op tafel mogen liggen? Het lijkt me toch wel dat elke school het beleid heeft van geen telefoons zichtbaar in de klas. Hier moeten ze het onder lestijd in hun tas houden, op stil. Anders is het telefoon inleveren en om half 5 weer ophalen.
Nou, ik denk niet een van de weinigen hoor. Zoals ik aangaf, gebruik die telefoontas (of laat ze in de eigen tas), maar niets op tegen als ze ze pakken wanneer het nodig is. En in pauzes ook niet, alhoewel ik heus wel vind dat het telefoongebruik best wat minder kan. Maar ach, zitten we hier op zp ook niet (bijna) allemaal op onze telefoon? Het hoort er nu eenmaal bij tegenwoordig. Overheidsbemoeienis hierin vind ik echt zwaar overdreven. Maar leraren kunnen best wel wat strenger zijn in de klas. Alleen wanneer nodig, anders niet.
Als ik naar de poll kijk (maar 5 compleet tegen), zie ik dat toch als 1 van de weinigen Van mij mogen telefoons dus ook gewoon in de klas. Lijkt mij aan de docenten om ervoor te zorgen dat ze alleen gebruikt worden, wanneer aangegeven wordt dat het mag. Als mijn dochter haar telefoon gebruikt in de les, op een moment dat dit niet is toegestaan, mag ze hem inleveren en kan ze hem pas om 17 uur ophalen. Meestal is ze veel eerder uit. Ik geloof dat dit in tweejaar tijd 1x is gebeurd, en daarna had ze haar les geleerd.
Aan de reacties te zien is het een wonder dat we vroeger alles overleefd hebben zonder telefoon. En laten we nou wel wezen: afgezien van informatie van de school, zitten ze toch alleen maar op social media. Wij moesten in de pauzes met elkaar praten en in onze agenda’s kliederen: wat een horror. Zo, nu zal ik mijn fossielmodus uitzetten....
Je hebt gelijk. Ik heb hem eigenlijk ook verkeerd ingevuld dan. Van mij mogen ze inderdaad best in de klas, maar met meer controle op dat ze alleen gebruikt worden wanneer nodig en zijn ze niet nodig, dan opgebergen. Danwel in de telefoontas, danwel in de eigen tas. Ik heb mijn stem aangepast
Ik heb gestemd voor niet in de klas, wel in de pauze. Ik denk dat je in deze tijd het gebruik als school niet meer kan verbieden, maar zeker regels hanteren zodat de lessen iig niet verstoord worden.
Maar terug in de tijd is toch niet de oplossing? Je ontkomt er gewoon niet meer aan, kijk maar naar jezelf en bijvoorbeeld je werk. Alles gaat via de app/mail, enz.. De meeste basisscholen werken ook niet meer met een krijtbord maar met een digibord. Het is denk dus belangrijker om te kijken hoe ermee on te gaan ipv doen alsof ze niet bestaan in een bepaalde omgeving.
Maar als ik mijn zoon hoor, dan wordt er ook gepraat tijdens de pauzes. Ik fiets er wel eens langs en dan kan ik via een glazen pui naar binnen kijken en dan zie ik ook groepjes kletsend op de trap zitten en buiten op het plein. Ze staan echt niet allemaal op hun telefoon te staren en verder niks
Ik wens scholen/docenten veel sterkte met verbieden… Lijkt me bijna onbegonnen werk…dan kun je beter een soort stooriets installeren, zodat ze er gewoon niets mee kunnen.