hoi, wij(ik en mn broers en zussen) hebben ruzie met onze schoonzus.. zij heeft een kindje met mn broer en ze wonen bij haar ouders in.. Hier gaat een hele ruzie vooraf maar om het verhaal kort te houden,Ze wilt dat hij geen contact meer heeft met ons ze zei steeds dat hij met dat "zooitje " niks meer te maken wilt hebben, Maar wij hebben er constant op door gehamert dat we hem zelf wilden spreken en het uit zijn eigen mond wilde horen, Afijn Ze heeft dus nu eindelijk mijn broertje zo ver dat hij ons gister opbelde en zij dat hij rust wilde en hij koos voor zijn gezin, neem ik hem niet kwalijk, maar er is zoveel aan vooraf gegaan wat hij niet weet puur omdat wij hem nooit te spreken kregen, Ze had zelfs zijn mobiel.. Maargoed ik ga dat niet allemaal neer typen word te lang verhaal, Mijn vraag is dus eigenlijk.. kunnen mijn ouders, de opa en oma van het kind hier juridisch iets aan doen, wij mogen het kind dus allemaal niet meer zien, maar valt hier tegen te vechten als opa en oma zijnde? of is er aangezien hij er ook "achter" staat niks aan te doen? bedankt alvast en bedankt voor t lezen
Wat een vervelende situatie. Volgens mij is hier juridisch niks aan te doen. Hopelijk draait je broer nog bij. Sterkte.
Hoi, wat een rot situatie zeg.Ik weet niet of het mogelijk is om juridische stappen te ondernemen. Maar wilde je wel succes en sterkte wensen.
Of het mogelijk is of niet juridisch gezien moet je je eerst afvragen of je dat ook wil. Het lijkt mij niet in het belang van het kind dat er een juridisch getouwtrek komt over hem/haar. Met verwijten over en weer en dat het misschien wel (onbewust) over de rug van het kindje gespeeld wordt.
Nee, volgens mij kunnen je ouders hier niets mee. Maar ik vind het wel een heel erg rode vlag dat je schoonzus de mobiel van je broer had afgepakt en hem van zijn familie heeft geïsoleerd. Doet ze dat bijvoorbeeld ook met zijn vrienden? Dat kan wijzen op mishandeling. Hoeft niet natuurlijk. Maar ik zou je broer duidelijk maken, dat wat er ook gebeurt, hij in ieder geval wel naar zijn familie kan terug komen.
Dit ben ik met je eens. Volgens mij kan het wel. Heb wel eens gehoord van een omgangsregeling met opa en oma via de rechter maargoed, dan niet je dat wel willen. Wij hebben in bijna dezelfde situatie gezeten akten was hier geen sprake van een kindje. Wij hebben mijn broer 4 jaar niet gezien. Wij waren super close man wat voelde ik me vreselijk. Zijn vriendin heeft ook gekke dingen gedaan. Een fb account aangemaakt over zijn naam, mijn kraamweek verpest door hem hier af te gooien met al zijn spullen. En weekend met de kerst weg met de hele familie Nouja nog veel meer ellende. Zij durfde dus ik niet meer te komen. Uiteindelijk kwam hij ook niet meer. Ik heb gevochten, veel met hem gesproken, aangegeven dat ze samen eens langs konden komen om het uit te praten. Het werkte averechts. Vanaf het moment dat ik afstand nam en heb echt niet meer zag, verbrak hij zijn relatie en kan hij terug. Wij hebben dit omstandigheden heb contact met schoonouders en zou er eerlijk gezegd niet aan moeten denken als mijn schoonouderd die stap zouden nemen. Ik denk dat het meer kapot maakt dan goed zal doen.
Ik weet niet hoe het in Nederland is, maar hier kunnen grootouders ook juridisch bezoekrecht verkrijgen. Grootouders hebben dan 1 uur per maand het recht om hun kleinkind te zien dacht ik.
Echt? Nou hoop dat mijn moeder daar geen lucht van krijgt dan, Niet iedere oma is zo goed voor het kind namelijk... Ik weet niet of het kan of niet maar denk dat je het niet moet willen. Het kindje wordt uiteindelijk oud en gaat vanzelf vragen stellen. Het lijkt me heel moeilijk voor jullie om hierop te wachten maar om het kind nu door allemaal juridische stappen te slepen lijkt me niet het beste voor het kind en neem aan dat jullie dat wel willen. Verder ben ik het eens met dat dit een heel groot uitroepteken is van emotionele mishandeling. Je kunt hier volgens mij alleen weinig aan doen. Hij is oud en wijs genoeg om hiervan te moeten leren uiteindelijk en het komt vast goed. Je zal alleen een hele hoop geduld moeten hebben en het door hem zelf uit laten vogelen. Je kunt hem altijd brieven sturen of mails als hij een eigen mail account heeft maar verder kun je weinig doen dan afwachten.
Opa en oma kunnen het idd 'aanvechten' om zo een bezoekregeling te krijgen... Maar... er word echt wel gekeken naar het hoe en wat eromheen (waarom opa en oma hun kleinkind niet mag zien, als er echt gevaar is voor het kind oid dan krijgen ze het echt niet toegewezen.)
Ik ken zelf een oudere vriendin die met haar man oma en opa zijn. Haar zoon zit in een vechtscheiding waar hij niet om gevraagd heeft. Zijn ex is zo bezig met overal het slechtste in te zien en daardoor de (klein) kinderen bij hun vader én zijn ouders weg te houden. Zelfs tot aan het blokkeren op FB toe. Het is inmiddels een heel juridisch gevecht geworden en de kleintjes snappen er niks van en missen hun opa en oma. Ik denk dat het misschien beter is het te laten rusten, hoe moeilijk het ook is. Hopelijk krijgt je broer het besef wat hij dan mist en besluit dat het anders moet.
Wij zitten precies hetzelfde. Mijn man zijn broer heeft al 2,5jaar ruzie met hun vader. En daardoor zien wij en mijn man zijn zus en haar gezin ons neefje en nichtje niet. Neefje is 2,5 en hebben hem toevallig 1x gezien toen we elkaar troffen bij oma. Nichtje is 8 maanden en nog nooit gezien. Tja... afdwingen lijkt me niet handig. Schoonzus heeft echt wel een vinger in de pap bij mijn zwager zal ik maar zeggen... Schoonvader heeft de kleinkinders nooit gezien, schoonmoeder wel,, die gaat 1x per week.
Dat lijkt mijn schoonzus wel.. Maar je ouders kunnen wel degelijk iets doen, zij kunnen een opa/oma omgangsregeling aanvechten!
Ik dacht dat het niet bestond zo´n omgangsregeling, maar familie uit de 2e graad (ook ooms en tante's) kunnen idd om een omgangsregeling verzoeken. Maar het volgende is wel belangrijk (van de website van een advocatenkantoor): Op verzoek kan de rechter een omgangsregeling vaststellen tussen het kind en degene die in een "nauwe persoonlijke betrekking" staat met het kind. Daarvan is sprake wanneer opa en oma een belangrijke bijdrage geleverd hebben aan de verzorging en opvoeding van het kind. Er moet een voldoende betekenisvolle relatie met kind bestaan. Regelmatige bezoekjes met de ouders bij opa en oma en af en toe een logeerpartijtje is daarvoor niet voldoende. De rechter kan het verzoek om een omgangsregeling afwijzen "vanwege het belang van het kind". Vaak is dat het geval wanneer de verzorgende ouder persé niet wil dat er contact is tussen kind en grootouders en dat het kind behoefte heeft aan rust. Opa en oma kunnen dus meestal maar beter hopen dat de ouders uit zichzelf inzien hoe waardevol het contact van hun kind met opa en oma is, in plaats van te procederen. Het bestaat dus idd, maar zo te lezen kan niet zomaar iedere opa/oma dit aanvragen.