Ik heb hamburgerbroodjes gekocht bij de lidl, zo'n Amerikaans uitziende verpakking. Nu zag ik dat er in een rood balkje op staat: bevat alcohol Iemand dit al eens gezien? Ik vraag mij sowieso af waarom er alcohol in hamburgerbroodjes moet, maar zou dit serieus zijn? Kan dit zo niet aan de kinderen geven.
Is wel een raar ingredient idd. Je kan via facebook messenger een vraag stellen, ik kreeg laatst heel snel antwoord.
Je moet de broodjes waarschijnlijk nog even afbakken? De alcohol vervliegt dan. Het wordt gebruikt tegen schimmelgroei, die broodjes kunnen anders niet zo lang houdbaar zijn
Staat er een percentage op? Gaat vermoedelijk om zn dusdanige lage hoeveelheid. En het wordt ook verhit, door het afbakken. Zou er zelf niet zn probleem in zie. Eventueel even contact opnemen met Lidl hierover als je zelf twijfeld
is ook zo bij de croissantjes met chocolade bij de lidl die apart verpakt zijn daar zit ook alcohol in
Zit vaker in houdbare producten zoals die voorverpakte zoete broodjes en croissants, sommige bladerdeeg van danerolles achtinge dingen etc. Is zeer laag percentage zoals in rijp fruit en gaat ook weg door het bakken of verhitten.
Yes gezien. En met ze gemaild. Het antwoord: tijdens het productie proces gebruiken wij alchohol voor het conserveren. Oh en een linkje van de voedingswijzer met de tekst "hier kunt u vinden wat u wel en niet mag eten" Te belachelijk voor woorden dat ik nu ook al de broodjes moet checken op drank. In heel veel kersttoetjes, zelfs de slagroomsoes toren met chocolade zit alchohol. Echt bizar. En het is idd een laag percentage. Maar klaarblijkelijk wel hoog genoeg om te vermelden. Op de uitrol croissaintjes staat het niet hoor. Dus ik vind het bizar dat er "zoveel" alchohol in zit dat het op de verpakking moet. Het gaat tevens alleen om die brioche broodjes. Die met pitjes de meergranen hebben het niet.
En wat denk je dat er bij het rijzen van brood gebeurt? Het rijzen van brood komt doordat de suikers in het deeg worden omgezet in koolzuur en alcohol. Ik heb ooit bij een bakker gewerkt, en als je daar de rijskast opentrok (vooral croissantjes en harde broodjes, die we als diepvries deegrolletjes of -klompjes van de centrale bakkerij kregen) sloeg ook de alcohol je tegemoet. Ik zou me er niet druk om maken, hoewel ik principieel geen alcohol drink. Ik geef de kinderen ook rustig iets met wijnazijn of balsamico, of sap uit een pak wat een paar dagen openstaat. Nou vind ik dat soort hanburgerbroodjes sowieso niet onder eetbaar vallen, maar dat is een andere discussie.
Die Amerikaanse burgerbroodjes zijn trouwens niet weg te krijgen dus beter laat je ze daarom al liggen.
Mijn oma bakte vroeger zelf zachte (heerlijke) broodjes, en dan ging er een schetje bier in de deeg. De alcohol zelf verdampt tijdens het bakken natuurlijk. Het lijkt me niet dat ze alcohol overheen gieten na het bereiden.
Er zit geen 'drank' in broodjes. Alcohol is een bijproduct dat ontstaat tijdens het verzuren. Dus ook bij het rijpen van fruit en rijzen/gisten van deeg.
Ja oke dat snap ik. Maar op mn volkoren boterhammen zit niet een rode balk met: bevat alcohol en hier wel. Vandaar dat ik er mn vraagtekens bij had.
Ik zei ook niet dat er drank in zit. Ik vind het bijzonder dat er dusdanig veel in die (want dus niet in de ander) zit dat ze het moeten vermelden. Naar mijn idee, zit er dan nog wel aardig wat in. En dat vind ik raar.
Klopt Die tante Fanny producten bijv. Van die rollen deeg om pizza enzo mee te maken zit ook alcohol in. (staat er ook zeker op) Maar ook in soorten azijn, essence zoals vanille essence om mee te bakken, hoestdrank, sap wat even staat of rijp fruit.