Ik ben heel blij met de zwangerschap en heb geen moeite met het leven dat in mij groeit. Ik heb endometriose en bij de eerste twee zwangerschappen duurde het jaren voor het lukte, helaas ook meerdere miskramen en missed abortions gehad. Nu ben ik spontaan (ongepland) zwanger geraakt en ben intens blij met dit wondertje. Want ik zie het echt als een cadeautje. Mijn probleem staat los van het wonder. Maar inderdaad heb ik hulp nodig en ben daarom ook op dit forum gaan schrijven. Heb binnenkort een afspraak staan bij een diëtiste en ga open kaart spelen bij mijn verk en gyn. Het hele verhaal rondom suikertesten staat buiten mijn verhaal.
Weet je dat je deze klachten pas krijgt bij een bloedsuiker van pakweg 15 mmol/l of meer? Terwijl vanaf 6 mmol/l er sprake van diabetes kan zijn, met alle gevolgen van dien? Waarom denk je dat diabetes (type 2) zo'n groot probleem is? Omdat je het heel lang zonder klachten kunt hebben, maar wel al de nadelige tot soms zelfs verwoestende effecten op je lichaam hebt... De VK of gyn die wacht op klachten zou je voor tuchtrechter moeten slepen, want dat kan echt niet. Ja, tuurlijk is er bij meeste van geteste vrouwen niets aan de hand, maar het is echt wel bewezen dat je ziektegevallen eruit pikt en zo complicaties kunt voorkomen. On topic: ik hoefde me ook niet te laten wegen. Dus gewoon bespreken met VK/gyn. Mochten ze in de toekomst wel redenen hebben om het te willen, dan kunnen ze je dat tegen die tijd ook uitleggen/beargumenteren.
Hier wil ik even iets op zeggen. Een gezonde suiker schommelt lichtelijk heel de dag door. 6 mmol/l is geen diabetes. Een gezonde suikerwaarde ligt tussen de 4 en 7. Hoe je aan deze informatie komt weet ik niet, maar ik weet vanuit mijn werk dat jouw informatie niet helemaal juist is. Dat diabetes jaren onopgemerkt schade kan toebrengen dat klopt wel. Wat ik eraan toe wil voegen is dat er ook onderscheid gemaakt wordt in wanneer je de BS meet. Nuchter geeft een andere waarde dan wanneer je al gegeten hebt. Vandaar dat er meestal een 4 punt dagcurve geprikt wordt als er het vermoeden van diabetes is. Dan wordt er nuchter, voor lunch, voor avondeten en voor het slapen gaan een meting gedaan. adhv die gegevens kan er gekeken worden of er daadwerkelijk sprake is van diabetes of van een voorstadium. Een voorstadium kan door aanpassing van het eetpatroon al verholpen worden.
Sorry, ik had iets preciezer moeten zijn . Ik zat met 6,1 mmol/l nuchter veneus in mijn hoofd als maximale normale waarde en afkappunt voor diabetes op 6,9 mmol/l, (uit mijn opleiding, jaar of 10 geleden), maar ik zie dat de standaard het aangepast heeft naar 7,0 mmol/l. Had het überhaupt naar boven af moeten ronden , maar ik wilde eigenlijk vooral zeggen dat je pas laat klachten krijgt bij diabetes en dat het daarom een 'gevaarlijke' ziekte is. Wel bewust 'kan' gezegd, om er (uiteraard) verschillende afkappunten zijn voor nuchtere en niet nuchtere waardes. En bij een 'voorstadium' van diabetes kan het nuchter binnen de norm vallen, maar na maaltijd te hoog. Dit wordt ook door het drankje opgespoord, als ik het wel heb.
Kan je andere bericht even niet vinden maar wat ik me afvraag he. Stel de test was voor iedereen standaard geweest zou je em dan wel doen? Want je vk laat je heus niet voor de lol een suikertest doen. Het is gewoon protocol vanaf een bepaalde bmi. Overigens ken ik iemand die ook de test niet wilde doen. Bij geboorte woog haar zoon 10 pond en had diverse opstart problemen.
Ik 'moest' bij de eerste afspraak even wegen Om het start gewicht vast te stellen en de bmi.. Ze zei dat ik net goed zat met mijn lage gewicht en bmi, maar vrouwen die te zwaar of te licht zijn hebben extra controles nodig ect. Zei ze. Dat klonk wel logishe in mijn oren, ze heeft dames gehad die veel te zwaar waren waar allerlei complicaties later optraden en vrouwen die Een eet probleem hadden, dit niet benoemde maar wat ook complicaties gaf. Ik zou dus zeker je problemen neer leggen bij je vk of gyn. Alles Voor de gezondheid van de beeb