Dankjulliewel! Meer is natuurlijk altijd welkom, maar denk dat ik hier wel iets mee tevoorschijn kan toveren
15 x Heerlijke uiengerechten | Smulweb.nl Linneke: 100 euro per week moet makkeljk kunnen hoor. Ik denk zelfs dat je je shag/sigaretten daar ook wel van zou moeten kunnen betalen en uitjes/verjaardagen. Ene week gebruik je misschien maar 60 euro. Als je de overige 40 dan in een potje doet betaal je daar je extraatjes van.
ik maak vandaag ook uiensoep ook zo'n 3/4 zak ui over ja wij zijn met 2 grote mensen en een baby en 2 hondjes ja ik wil graag met minder rondkomen dus even zien hoe het gaat uitpakken.. khad nog n geldkistje ergens verstoft verstopt en dat nu gepakt om bonnetjes enzo in te bewaren.. elke vrijdag even de balans opmaken..
het scheelt trouwens dat we nu eerst de vriezer en kasten leeg gaan eten dat is best een hoop nog volgens mij..
Is gewoon stoppen met roken een optie? Want dat zet ook echt zoden aan de dijk op het vlak van besparen.
Bolkje gefeliciteerd met je zoontje! Zo te horen een prima bevalling. Op die laatste cm na dan. Heel vervelend als het dan blijft hangen op een volle blaas en katheter er in moet! Been there, helaas........
Onskleintje: Ik heb besloten er nu niet aan te beginnen, de wasbare luiers. Linneke: Lijkt me dat je makkelijk uit moet kunnen komen met je budget. Inderdaad denk ik dat stoppen met roken de grootste besparing is, maar dat moet je willen Hier nog geen weekmenu... Wel de globaal ideeën. Voor de eerste 3 dagen staat het vast. Vandaag: Burrito's Morgen: Spaghetti (vriezer) Dinsdag: Boerenkool met worst (alleen worst kopen) Verder het idee om broccoli en zuurkool te eten. Verder weet ik het nog niet. Heb wel zin in gebakken aardappeltjes met ijsbergsla. Misschien volgende week zondag dan nog wraps. Maar goed ik kom nu alleen nog maar bij de plus de komende weken dus het is lastig om alle groenten in de aanbieding te krijgen.
roken. ml heft zo'n smoker gekocht. kosten 20 euro voor de smoker en 3,50 een vulling. hij heft hem sinds dinsdag en het flesje met vulling is nog niet leeg. ik denk dat ie een week met de vulling gaat doen. hij rookte eerst een grote bus pallmall a 15,50 per week dus dit is een stuk goedkoper en ook al is het nog slecht ivm de nicotine nog gezonder ook omdat er geen teer en die andere troep in zit. op rookwinkel.nl zijn de navullingen nog goedkoper daar ga ik ze van de week eens bestellen voor hem. hier nog geen weekmenu gemaakt of naar de folders gekeken vanavond ff doen. vanmorgen veel last v hardebuiken gehad die ook pijnlijk waren nu is alles weer rustig. @bolkje gefeliciteerd met jullie zoontje.
ik ga met de ha een plan van aanpak maken ivm stoppen hij wil eerst dat mijn ad goed is ingesteld vanwege pnd-klachten ik had ad maar heel veel bijwerkingen en nu dus over na andere ik wil heel graag van t roken af, elke sigaret gaat me steeds minder "smaken" ha wil in januari gaan starten met meds die de nicotine-behoefte verminderen/voorkomen.. als de ad goed ingesteld is dan is mijn hoofd ook wat rustiger als het goed is dankje allemaal voor meedenken/reacties
De diepvriesgroente van de aanbieding? Spinazie ofzo? Heb mn week enu ook globaal klaar: Vandaag sambalboontjes Morgen bloemkool (nog liggen) Dinsdag pizza/patat op dinsdag altijd pas 19:00 thuis Woensdag macaroni Donderdag boerenkool Vrijdag wraps Zaterdag andijviestampot Zondag ratjetoe
Linneke: Verstandig om het zo te doen. Nijntje: Oh ik heb echt een hekel aan spinazie... Nu helemaal. Nee dat wordt hem niet hahaha. We zullen het even gaan zien. Evt. was de stamppotgroente ook in de aanbieding dus misschien wel hutspot.
Haha dat kan. Zo lust ik dus geen hutspot, zuurkool, spruiten, rode kool en rode bieten volgens mij beter opschrijven wat ik wel lust van de Hollandse pot haha. Gelukkig lust mn man het ook allemaal niet. Waar ik heel dol op ben is een ouderwets gerecht. Dat zijn Dijkman zoet appels in plakjes laten drogen op de kachel. Deze koken in pan met spek en worst. Bruine bonen apart koken en dan als gaar is met aardappels stampot van maken. Hoe het heet geen idee maar is een gerecht van mn oma op de boerderij. Kooktijd is heel lang dus kijk altijd mn moeder lief aan of ze maken wil als we daar keertje eten. Hete bliksem wordt ook gemaakt van die zoete gedroogde appeltjes. Die appeltjes zijn trouwens ook heeeeerlijk om zo op te eten. Als snoepje voor de kinderen. Mn oma had een speciale droogkast ervoor met allerlei rekken erin maar die is verdwenen na haar overlijden helaas.
Hoi, Ik lees hier dagelijks mee maar nog niet gereageerd! Maar ik ben wel eens benieuwd naar het uiensoep recept van jullie. Groetjes
Ik trek meeztal bouilon van rundvlees.. Uien lichtbruin bakken en daarna bouillon erbij.. Beetje peper, zout, maggi naar smaak.. Maar nu heb ik potje basis voor uiensoep staan daar n zak ui bij Stokbroodje kaas Jammie
Linneke; ik heb ook veel voorraad in de kast die ik eens op wil maken ivm houdbaarheidsdatum. Wat ik doe is het geld dat ik nu uitspaar apart leggen voor mijn nieuwe voorraad, over een aantal weken. Misschien een tip voor jou?
Heel verstandig om zo'n plan van aanpak te maken, samen met je ha. Een goed voorbereidde poging heeft veel vaker succes!
ha die heb ik er nu ook inzitten! ik doe er een klont boter bij, voor een harde korst+ dan blijft het langer goed/ minder droog, een scheutje melk voor het rijzen, chocoladepasta omdat het me leuk/lekker leek haha, en 3 scheppen meel zodat het wat minder stevig brood wordt (dus luchtiger). Ik vind het ook erg leuk om te doen, iets zelf te produceren. Maar ik gebruik op precies dezelfde manier de andere smaken, maar ik gebruik ook die van de Lidl. Ik proef weinig verschil.
Ik had dus een hele post geschreven...floept weg. Balen! Bolkje, gefeliciteerd met jullie zoontje! Mooi dat de bevalling zo goed ging. En nu maar lekker genieten met z'n drietjes! En voor de rest... Vandaag hebben we zalm met pasta en spinazie gegeten. Zalm had ik nog. Dus alleen spinazie, pasta en 2 bakjes kruidenkaas gekocht. Gisteren heb k pannenkoeken gebakken, goedkoop en met 2 pannen op het vuur gaat dat lekker snel. De dag daarvoor hadden we vegetarische pasta. Gewoon pasta met veel groenten en een sausje dus, alleen zonder gehakt voor een keer. Was een idee van m'n man, we hebben het vlees eigenlijk niet zo gemist....