Heb trouwens gister zelf eierkoeken gemaakt! Waren super lekker en zo simpel!van Rudolf) 2 eieren + 100 Gr. Suiker mixen 100gr bloem, 4gr bakpoeder en rasp van 1/2citroenschil en klaar! 6 hoopjes ervan maken en je hebt heerlijke eierkoeken die niet duur zijn! Had alleen geen citroen in huis, de rest heb ik eigenlijk wel.... Denk dat ik ze van de week nog een keer maak met de andere helft vd citroen schil.... Weet alleen niet wat ik met het sap moet doen.... Zonde om weg te gooien, invriezen in een blokje ofzo? Jullie ideeën?
Maandag: Aardappelen met prei en kaassausje en rundervink. Dinsdag: Zuurkoolstampot met rookworst. Woensdag: Gebakken aardappelen, kipnitzel, worteltjes. Donderdag: Tuinboontjes met spek, krieltjes en gehaktbal. Vrijdag: Uiteten ( tapas) Zaterdag: Soep met tosti of broodje knakworst. Zondag:Ovenfrietjes met vis en boontjes. *** Nog kopen: Tuinboontjes, krieltjes, brood, vis, sperzieboontjes, prei, melk/ karnemelk en fruit. Lekker voordelig weekje!
Gaat lekker hier met het weekmenu. Gisteren kregen we visite die tot diep in de nacht bleven dus vanochtend laat uit bed, omdat we een luie opstart hadden had ik het eten nog niet voor bereidt. Vanmiddag zijn we een paar uur wezen zwemmen en daarna een patatje gegeten als late lunch. Nu weinig honger en geen eten voorbereid dus ben een grilled veggie sandwich aan het maken. Had alles in huis. Voor volgende week sowieso minimaal boodschappen doen, heb nog 3 pompoenen, 2 courgettes, 1 kg schorseneren, 3 kg wortels, een witte en rode kool en nog wat paprika's liggen. Ook nog genoeg aardappels, rijst en andere granen, heb alleen dan nog fruit en zuivel nodig.
Als je nog iets hebt wat ontroest moet worden... Daar werkt citroensap goed tegen. Of gewoon drinken, aangelengd met water en met rietsuiker erbij. Je kan het ook invriezen in ijsblokjes en dan iedere keer als je salade maakt één ijsblokje citroensap ontdooien. Of er roomkaas mee maken.
Nijntje, ik bak ook vaak brood, kneed het dan met de hand (valt best mee) en bak het af in de oven, in zo'n broodvorm. Heb niks met broodbakmachines eigenlijk, en die broden uit zo'n machine zien er altijd zo zielig vierkant uit! Denk trouwens wel dat het goedkoper is (zelfs als je de prijs va elektriciteit van je oven meerekent!) mits je gewoon bloem gebruikt, i.p.v zo'n mix. Je kan bijvoorbeeld 2/3 gewone bloem en 1/3 volkorenbloem gebruiken. Kijk anders eens op uitdekeukenvanarden.blogspot.nl voor recepten!
Een broodvorm is wel stukken groter dan een cakevorm toch? Wij hebben een losse oven zn combiding dus lang niet alle blikken passen erin omdat hij ronddraait. Als ik in een cakeblik ga bakken dan moet het recept door de helft?
Je kan het ook in een cakevorm maken. Alleen in een cakevorm krijgt het zeg maar gewoon en andere vorm (rechthoekig met zo'n 'bolletje' erop, weet niet zo goed hoe ik het uitleg...) dan in een broodvorm. Voor een cakeblik kan je best 750 gram bloem gebruiken hoor. Wel zo'n lang cakeblik (er bestaan ook wat kortere dacht ik). Ik heb ook een losse oven maar niet eentje met een draaiplateau, dus er past redelijk wat in. Helaas passen er net geen 2 blikken tegelijk in.
Okay ik heb inderdaad een klein cakeblikje niet zn lange aks de kant en klare cakes die je kan kopen haha. Uitdekeukenvanarden een recept voor witbrood gebruikt ze 600 gram bloem voor een broodblik van 30 cm. Ik ga dadelijk boodschappen doen en dan proberen. Ben benieuwd!
Nou mn brood is klaar. Alleen is de korst wel erg donker geworden. Ik heb het recept gevolgd van witbrood (2) van de blog uitdekeukenvanarden. 10 min op 220 en 20 min op 200 gebakken volgens het recept. De hoeveelheden heb ik gehalveerd voor mn cakeblik en smaakt heerlijk!!!
Wij bakten gewoon op 1 temperatuur en na de baktijd oven uit en brood er nog even (denk 10 mimuten ofzo) laten instaan.
Met mn handmixer mixen ging trouwens prima maar zodra het een klomp deeg was niet meer. Dan blijft het aan de deeghaken hangen en mixt ie niet meer maar draait het deeg gewoon rond zegmaar. Dus wat voor keukenmachine gebruiken jullie voor het deeg kneden??? Hij is al half op want het is heerlijk!! De korst is nu gelukkig wat zachter geworden.
Ik heb een Kenwood Patissier. Vorig jaar gekregen voor mijn 25e verjaardag en nog altijd ontzettend blij mee.
dat ligt aan de ingredienten die je gebruikt. ik gebruik voor een wit brood 2 eetlepels suiker 1 theelepel zout 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels melk 450 gram bloem a 42 ct per kilo 1 zakje gist (3 voor 53 ct) 250 ml water voor een bruinbrood neem ik ipv 450 gram bloem, een combinatie tussen tarwemeel en bloem. Tarwemeel kost per kilo 92 ct
leuk! Ik maak dus wel met de machine, want ik hou niet van dat gekleef aan mijn handen zul je net zien dat ik er een van de kinderen me nodig heeft terwijl ik aan het kneden ben maar ik gebruik geen timer.
Het is voedzamer vind ik. Ik heb tarwebloem gebruikt van 42 cent voor een kilo. In mn cakeblik ging 300 gram bloem dus drie broden uit een kilo bloem. Een zakje gist 15cent? Een beetje zonnebloemolie, zout en suiker. Echt een heel klein beetje en heb het ook standaard in huis. Ow en 75ml melk en 75 ml water en een ei. Wel vond ik het warme brood zo lekker dat er al bijna de helft van op is
waarom het bij ons heel veel goedkoper is, is omdat ik onze vriezer kon uitzetten. wij hebben 2 vriezers, gebruiken er nu nog maar 1.