Ja, ik weet idd wel dat er een groot verschil tussenzit, want wanneer ik het doe, dan ben ik wel echt goedkoper uit. Maar de discountmerken van de AH zijn toch ook wel echt goedkoop, alleen heb je daar de neiging om toch ook duurdere dingen te kopen, dat klopt wel..
Vind ik nog duur voor rijst. Je kunt zo een zak surinaamse rijst halen voor ongeveer 4.50/5.00 En daar doe je maanden mee. Hier ongeveer een zak pr m. Vriend eet graag rijst ik en zoon aardp Hier vaak een keer per maand grote boodschappen drinken alles en blikgroente en luiers enz voeding. Veel in de vriezer gooien. Denk dat ik z,n 250 kwijt ben met grote boodschappen.En per week ongeveer misschien 20 kom ik uit op ongeveer 300 euro per maand zitten wel luiers en babyvoeding bij. Alleen hier eten we wijnig verse groente vaak blik en wijnig fruit ben geen fruit mens. Dus nu dochter lief vaker potje fuit ach is voor een paar maanden en daarna haal ik wel fruit voor dochter lief vers. Zoon eet soms fruit graag druiven, aardbeien. soms bananen.
Jullie zijn goed bezig. Ik ben verwend denk ik. 50 euro haal ik echt niet, en dan zijn we maar met zn tweeën. Ik heb dinsdag boodschappen gedaan tot en met vrijdag en dat was al 40 euro. Ik denk dat wij per week zo'n 60 tot 70 euro kwijt zijn aan boodschappen. Ik ga ook wel af en toe naar de Aldi, maar aangezien ik daar ook een aantal dingen heel slecht vind moet ik toch nog even naar de AH of de Jumbo. Wij eten heel gevarieerd en koken vaak heel uitgebreid, vooral in het weekend. Dat kost wel wat, maar het is wel heel gezellig
ja ik zeg een euro, misschien is het 80 cent weet ik het. er is ook rijst van 35 cent bij de ah maar die vind ik niet te eten. en grote zakken rijst/ ten eerste heb ik daar allemaal geen plaats voor en ten tweede zou ik niet weten waar ik die moet halen. woon op het platteland en hier is gewoon een ah en verder geen surinamers of turkse of weet ik wat voor aparte winkels en als ik dan 30 km moet rijden voor zon winkel met een zak rijst wordt het voor mij nog dure rijst
Wij zijn tussen de 50 en 70 euro per week kwijt aan alles, dus ook luiers en dergelijke. We hebben ook wel is een week van onder de 50 en soms ook wel is boven de 70 met verjaardagen bijvoorbeeld. Wij kijken erg naar aanbiedingen en nemen vaak huismerken. Wij doen op vrijdag boodschappen voor de hele week. 3 keer groenten met aardappelen en vlees, 1 keer pasta of rijst, zaterdag en zondag eten we wraps, pannekoeken, aardappel anders, wentelteefjes, pizza en dergelijke op vrijdag patat met iets erbij. Voor het weekend halen we meestal wel iets lekkers chips, toast etc.
Merk dat je van het platte land komt hihi. Surinaamserijst kan je gewoon bij de ah halen haha. Grapje. he. Niet kwaad verder bedoeld.
niet bij ons hoor gewoon pakken rijst staan er verder niets. dat wordt hier te weinig verkocht denk ik
Hier ook iemand die er een sport van maakt om zo goedkoop mogelijk te eten .. Hier enkel vlees wat er in de aanbieding is.. Als ik een 35 of 50% korting sticker zie op het vlees dan neem ik het mee en verdwijnt het in de vriezer.. Verse groente koop ik per seizoen.. Wat er dus in de aanbieding is. Wil je toch goedkoop eten maar geen zin in alweer aardappels/groente/vlees.. maak dan een ovenschotel, geraspte kaas er over en erg jummie.. Even wat voorbeeld menuutjes: Wij eten vandaag gebakken aardappels met ijsbergsla ( augurk,komkommer en zilverui en dressing) en een gehaktsnitzel.. De aardappels koop ik in een grote zak en kunnen we 2-3 weken mee. Ijsbergsla was 50 cent.. komkommer doen we de hele week mee en uitjes en augurk had ik nog.. De gehaktsnitzel was afgeprijs voor 2 voor 1,29.. Wat verder goedkoop is: waspeen ( kun je 2 dagen van eten.. Evt verwerken in een rauwkost of stoofpotje?) aardappelpuree ( pakje is lekker goedkoop) en vissticks ( doos van 15 voor 1,30) Of koolvis ( 4 stuks voor 1,50) Bruinenbonen schotel, bruinebonen ( 0,30) tomatenpuree 2x 0,15, spekjes opbakken ( 200 gram voor 0.89), prei ( 0,70)en parika ( 0.99) erdoor.. Potje picalilly er bij. ( 0,59) Macaroni, spagetti, rijst etc is vaak wat duurder om te maken maar je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om er wat goedkopere groenten in te doen.. Zak macaronie ( 1kg) ( 0,55) 1 prei,3 uien, 1 kg waspeen ( 2,00) Pot spagettisaus ( 0,99) blik ham ( 0,89) evt een zakje geraspte kaas ( 1,29) Stampotten.. snijbonen, ijsbergsla, wortelen, andijvie, boerenkool.. Misschien niet zo lekker in de zomer maar wel lekker goedkoop! Verder eens een pan soep maken ( soepmix van honig 0,99, blikje ballen 0,49) vermicelli en evt zakje soepgroenten ( 0,69).. Afbakstokbroodjes er bij ( 0,29) bakje kruidenboter of roomkaas 0,69 Frietjes met frikandellen/hamburgers met doperwten en wortelen. Broodje met saté stokjes ( 0,29) gebakken eitjes.. Rijst 0,59 met ragout 1,29 en doperwtjes 0,49 Rijst met gehaktballetjes in tomatensaus.. ( gehakt in de reclame kopen, lekker pittig kruiden, blikjes tomatenpuree en parika/ui. er door. Recepten zoeken - Albert Heijn= Tada.. 288 budget recepten!
bij ons kan je dat ook niet kopen (woon wel op het platteland), en een ah moet ik 20 km voor rijden Ik koop alles bij de c1000 en lidl. En soms rij ik naar de mcd (ofzo?) want daar hebben ze winkelwagens met auto's eraan vast, vind mn dochter leuk Wij zijn trouwens 80 per week kwijt aan boodschappen, ik denk dat ik ook maar is voor 7 dagen ga kijken wat ik eet, en dan niet meer kopen. Goede tips meiden!
We halen altijd 1x per week boodschappen bij de Bas van der Heijden en ben iedere week rond de 100 euro kwijt. Dit is wel incl. potjes, koekjes, pyama pap etc. voor de kleine. Toen wij een paar jaar geleden ook krap zaten deden we ook boodschappen bij de Aldi maar die zit nu niet meer in de buurt. Jammer hoor. Maar daar hebben ze niet alles wat ik nodig heb en ik vind het vreselijk om in 2 supermarkten boodschappen te doen....
Macaroni pannekoeken spinazie met vissticks zijn goedkope gerechten, in de Allerlhande staan ook vaak budget maaltijden.
Heb je van de ovenschotel en van de bonenschotel een receptje? Die ah budget tips, zijn naar mijn idee meer lunch gerechten, had zelf al gekeken, zal jouw link nog even bekijken.
Als ik een poosje goedkoop moet doen, dan eten we zowizo maceroni met gehakt en we zijn beiden gek op mais uit blik dus eten dat dan ipv een groentepakket, nasi maken zonder kip erdoor en dan van die goedkope sate uit de diepvries erbij. Evt een gebakken ei. Diepvries spinazie met gehaktballen en aardappels is ook niet duur. Net als trouwens alle andere soorten groenten uit pot. In het weekend eten we op zondag zelfgemaakte soep met afbak stokbrood. Verder idd aanbiedingen in de gaten houden, vooral voor vlees maar ook groenten. Je kan met veel minder vlees toe, als je bv kleine gehaktballetjes maakt dan lijkt het toch nog veel en merkt mn man het echt niet! Wij eten zowizo nooit toetjes, die gaan alleen maar over datum bij ons, scheelt toch weer iets geld. Limonadesiroop ipv frisdrank. Nog geen 2 euro voor een fles en die gaat wel een week mee. Verder dan dus geen of alleen goedkope extra'tjes. Toastjes met zelfgemaakte eiersalade bv op zaterdag avond. Gekookt ei prakken met eetlepel mayonaise en wat peper/zout klaar. Nu zijn wij met zn 2en maar in de periode dat we echt heel erg veel rood stonden van de winter hebben we ook wel gewoon eters gehad en toch goedkoop kunnen doen. Mijn uitdaging is alleen om toch nog zoveel mogelijk zelf te maken ipv kant en klaar te kopen. Gehakt is bijvoorbeeld niet duur als je een kilo in de actie koopt. Zelfgemaakte hamburgers met zelfgesneden friet en een pot witte bonen in tomatensaus is heerlijk en kost samen nog geen 3 euro voor een maaltijd voor ruim 4 personen.
ik vind het echt kan hoe sommige het doen. Ik ga denk ik ook maar weekmenus maken. Wij zijn met zijn drieen en rond de 110 euro per week kwijt. Is toch mooi als ik het voor de helft kan doen. Kan de rest gespaard worden.
wij maken in het weekend een briefje van wat we de hele week willen eten. en kijken ook de krantje's na. vaak gaan we naar c1000. en zijn per week zo tussen de 50 A 70 euro kwijt. dingen zoals wasmiddel, schampoo, diervoeder(grote zakken) voor 2 konijnen en een maltezer, haal ik maar eens in het half jaar. en ben dan zo'n 80 euro kwijt in een keer. en wc papier en vaatwas tabletten uit de aanbieding 2 halen 1 betalen of grootverpakking! ook hebben we niet te veel van te voren in huis, wat we die week halen gebruiken we ook echt. zo voorkom je dat je teveel overdatum eten weggooit!
Nee hoor,je hebt niet goed gelezen Ik zei: we pinnen iedere week 250 euro en daar doen we alles van dus naast de boodschappen ook tanken,sigaretten enz enz. Wel scherp blijven he
Zo dat vind ik dan evengoed wel aardig wat geld. Hier een paar maaltijden die wij eten als voorbeeld... *Koude witte bonen schotel (vooral lekker op warme dagen) - witte bonen (2-3 blikken ofzo) - kaas in kleine blokjes - paprika/tomaat in kleine stukjes (ik doe meestal paprika) - augurk in kleine blokjes - gedroogde zoute worst (weet ff de naam niet, maar kost 1,80 ofzo) ook in kleine blokjes Dit alles door elkaar... en je kan er eventueel zelf nog iets bij voegen. Ik maak dan gewoon 1 grote pan en soms eten we er wel 2 dagen van. Kost totaal misschien 5-6 euro. *Aardappeltjes met zelfgemaakte gehaktballen en verse groente (spercieboontjes of worteltjes bijvoorbeeld) - Alles heel standaard, maar de ballen doe ik echt bijvoorbeeld een kilo gehakt uit de aanbieding... daar kruiden doorheen + paar (oude) boterhammen zonder korsten + scheutje koffiemelk + 2-3 eieren. Dan heb ik voor 2-3 dagen gehaktballen en ik vries in of ik combineer het de volgende dag met iets heel anders. (in plakjes op kadetjes met kaas+ sla+groenten bijvoorbeeld) *Roti -Potje rotisaus (verkopen ze niet overal, wel bij surinaamse winkeltjes en volgens mij de vomar. Kost 2 euro ongeveer) -krieltjes -spercieboontjes(of doperwten doen we soms) -kipfilet -rijst Ik bak de kip in kleine stukjes. Dan de aardappeltjes. Rijst ondertussen koken. Ik doe de roti-saus bij de kip en vervolgens na een tijdje de krieltjes en boontjes/erwtjes er ook bij. Dan nog even lekker laten pruttelen en over de rijst heen. Dit kost bij elkaar misschien 7 euro. Tot zo ver want Jayro begint te klieren...