Weinig boodschappengeld, wat eten per week?

Discussie in 'De lounge' gestart door missym, 29 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. juffie2008

    juffie2008 Niet meer actief

    Misschien handig om eerst te kijkjen waar wat in de aanbieding is. op maandag kijk ik altijd even op www.voordeelmuis.nl daar typ ik het product in en krijg ik een lijst van wat er in de aanbieding is.
    de lidl is met bepaalde producten fors duurder als AH euroshopper, stokbroodjes en pin me er niet op vast, de macaroni en de saus.
    ik koop altijd bij ah, en ik koop vlees 35% eraf, gooi ik in de vriezer.
    rijst koop ik in 5 kilo zakken, als je omrekent is dat een stuk goedkoper. kun je het beste naar een toko gaan, is het nog voordeliger.
    schoonmaakmiddelen en wasmiddel is vaak bij kruidvat het goedkoopste (amerken) daar hebben ze vaak 50 % eraf en dat je nog een artikel er bij krijgt..
    50 euro per week zou moeten lukken, als je maar creatief bent ;)
    succes!!
     
  2. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    #102 Nessy, 1 aug 2010
    Laatst bewerkt: 1 aug 2010
    Hier vind je veel goedkope tips en een weekmenu afgestemd op de
    aanbiedingen.Het is voor 4 personen en kost 25 euro per week.
    Je kan ze geloof ik ook per email binnen krijgen:

    SUPERGOEDKOPE RECEPTEN - Clubs.nl

    WEEKMENU VOOR DE KRAPPE BEURS - Clubs.nl

    Zal eens zo'n weekmenu zoeken en hier posten.
    Heb ze vorig jaar een tijdje binnen gekregen via mijn zusje maar als het
    goed is heb ik er nog weel een paar bewaard omdat er leuke ideetjes
    opstonden en recepten.Moet wel zeggen dat ik vaak wel iets extra
    toevoegde of iets veranderde.:)
     
  3. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Hier een voorbeeld van een weekmenu:

    Boodschappenlijst:

    1 prei
    Eieren
    Pindakaas
    Vissticks
    1 blik ham
    Aardappelen
    2 bloemkolen
    Magere yoghurt
    2 pakken rijst
    1 zak wortelen
    1 blikje doperwtjes
    1 zakje/bakje gefruite uitjes
    Macaroni
    Geraspte kaas
    300 gr gehakt
    Gepelde tomaten
    Mie nestjes/bami
    1 blikje kokosmelk
    Fruitsalade in blik
    2 blikjes kippenragout
    60 gram tauge
    50 gram pinda's
    700 gr sperciebonen
    (eventueel extra vlees/kip voor de dagen waar het er niet bij staat.Ma-Vrij-Za-Zo.)



    Maandag:
    Tortilla.

    Benodigdheden:
    4 à 5 middelgrote aardappelen
    5 middelgrote eieren
    een halve ui
    een half teentje knoflook
    (olijf)olie.

    Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Snij elk schijfje nog eens doormidden in twee (zorg er wel voor dat de stukjes niet te klein zijn).
    Verwarm in een diepe pan een glas en een half olijfolie op.
    Voeg er de aardappelstukjes aan toe als de olie warm is (maar niet kokend).
    Laat de stukjes zachtjes sudderen.
    De stukjes mogen niet gefrituurd worden,maar moeten nog zacht blijven (halfgebakken).
    Voeg,als de aardappelen bijna klaar zijn,de halve ui en knoflook (in stukjes gesneden) eraan toe.
    Klop ondertussen de eieren met wat zout los in een grote kom.
    Giet de aardappelen als ze klaar zijn voorzichtig af en laat ze wat afkoelen tot ze ongeveer lauw zijn.
    Voeg ze dan toe aan de eieren en meng alles goed.
    Verwarm in een ronde braadpan (met een diepte van 4 à 5 cm) wat olijfolie>.
    Laat de olie goed warm worden en giet het mengsel in de pan.
    Hou het vuur hoog de eerste seconden,maar zet het daarna direct lager. Zorg ervoor dat de aardappelen goed gespreid liggen en druk het mengsel wat aan.
    Laat het op een zacht vuurtje ca. 3 minuten bakken.
    Wanneer de onderkant gaar is,komt het moeilijkste e tortilla omdraaien zodat de andere kant gaar kan worden.
    Haal de pan van het vuur en dek ze af met een bord.
    Draai de tortilla om op het bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan.
    Laat ook die kant nog een 3-tal minuten bakken.
    Zet de tortilla als ze klaar is op een bord en laat wat afkoelen.
    Snij ze in blokjes of taartpunten.
    Dit gerecht is erg lekker met bijv, een tomaten/feta salade.
    Meng daarvoor tomaten in partjes,de feta in blokjes,een uitje wat peper,zout,olie en azijn.



    Dinsdag:
    Zomerse pastasalade met gebakken aardappelen en vissticks.

    Benodigdheden:
    Gekookte en afgekoelde macaroni
    fruitsalade in blik
    gekookte ham fijn gesneden
    1/3 deel vinegraitte of yoghurtdressing naar keuze
    (of wat er in de koelkast zit)
    aardappelen.

    Voeg alle ingredienten van de salade samen en laat dat afkoelen in de koelkast.
    Schil,was en kook de aardappelen,giet ze af snijd ze in plakjes en laat ze afkoelen om ze vervolgens lekker goudbruin te bakken
    Bak de vissticks gaar en serveer het geheel samen.



    Woensdag:
    Griekse bloemkool met rijst en griekse balletjes.

    Benodigdheden:
    4 theelepels citroensap
    3 tomaten uit blik
    2 eetlepels olie
    2 teentjes knoflook
    2 uien
    1 bloemkool
    1 eetlepel basilicum
    peper/zout naar smaak.
    Voor de balletjes:
    300 gr gehakt
    1 tl oregano
    1 tl paprikapoeder
    1 tl basilicum
    1 el peterselie
    1 el knoflook
    paneermeel
    rijst.

    Bak de gesneden uien in de olie zacht en glazig.
    Voeg de ontvelde en in stukken gesneden tomaten toe.
    Voeg vervolgens ook de fijngehakte knoflook,peper en zout toe.
    Breng dit op smaak met wat citroensap.
    Snij de gewassen bloemkool in roosjes,kook deze niet langer dan 5 minuten in water met wat zout.
    Giet de bloemkool af en doe de roosjes bij de warme saus.
    Strooi er de fijngehakte basilicum over.
    Meng het gehakt met alle kruiden en de paneermeel tot dat het stevig aan voelt en laat het dan 15 minuten rusten.
    Breng het eventueel nog op smaak met wat peper/zout.
    Rol er tenslotte ongeveer 20 balletjes van een haal ze nog even door de pannermeel enbak ze in wat olie.
    Serveer het geheel met wat rijst.



    Donderdag:
    Ovenschotel met kippenragout.

    Benodigdheden:
    200 gr aardappelpuree
    100 gr kaas
    2 blikjes kippenragout
    1 zakje gefruite uitjes.
    Rasp de kaas.

    Vul een ovenvaste schaal met de kippenragout en schep daarop aardappelpuree en een zakje gefruite uitjes.
    Strooi er geraspte kaas over en laat het gerecht in de oven goudbruin worden.



    Vrijdag:
    Groentecurry.

    Benodigdheden:
    1/2 dl. zonnebloemolie
    1 ui
    knoflookpoeder
    450 gr. sperciebonen
    250 gr. in dikke plakken gesneden wortelen
    1/2 bloemkool
    500 gr. aardappelen (=circa 6 normale exemplaren)
    1 1/2 zakje kerrie
    3 dl. yoghurt
    1/2 blikje doperwtjes.
    (Als het budget het toelaat kun je er wat kip of rookworst door heen doen).

    Snij de ui klein, maak de bonen schoon en snij ze in stukjes, snij de wortelen in halve plakjes, verdeel de bloemkool in roosjes. Blancheer de wortelen en de bonen een paar minuten.
    Verhit de olie en bak hierin de ui met het knoflookpoeder enkele minuten.
    Voeg alle groenten behalve de erwten toe en bak dit circa 5 minuten onder regelmatig omscheppen. Roer eerst de kerrie en dan de yoghurt door de groenten. Breng dit aan de kook.
    Laat het dan op een laag vuur circa 20 minuten doorpruttelen. Voeg vlak voor het einde pas de erwten toe.


    Zaterdag:
    Pinda-kokossoep.

    Benodigdheden:
    1 teentje knoflook
    60 gr sperciebonen
    3 eetlepels olie
    10 eetlepels pindakaas
    2-3 theelepels sambal
    1/2 eetlepel suiker
    >1 liter kippenbouillon
    1 blikje kokosmelk
    60 gram tauge
    50 gram pinda's
    2 mie-nestjes.

    Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de boontjes schoon en snijd ze in
    stukjes.
    Verhit de olie in een wok of hoge pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
    Meng de pindakaas,sambal en suiker erdoor en voeg al roerend
    bouillon en kokosmelk toe.
    Breng de soep aan de kook en voeg de boontjes toe.
    Kook de soep circa 10 minuten tot de boontjes beetgaar zijn.
    4 Was de tauge en snijd die fijn.
    Hak de pinda's.
    Voeg de tauge en pinda's
    (Het is ook erg lekker als het budget het toelaat om er stukjes kipfilet in te doen).



    Zondag:
    Rijst met Tjap Tjoy.

    Benodigdheden:
    Halve bloemkool
    Wortelen
    rijst
    200 gr sperciebonen
    1/2 blikje doperwtjes
    heldere maizena
    (Roerbakgroenten kan natuurlijk ook maar in dit weekmenu is het goedkoper om bijv,de andere helft van de bloemkool en wortelen te gebruiken).
    zonnebloemolie
    kippenbouillonblokje
    water
    gebakken omelet reepjes ( 1 ei per persoon)
    (Als het budget het toelaat laat is kipfilet erg lekker maar niet noodzakelijk).

    Kook de rijst.
    Gebruik een wok en verhit een scheut zonnebloemolie.
    Bak als je dit wilt gebruiken de kipfilet aan zonder dat het bruin wordt.
    Schep dit even uit de pan op een bord.
    Nu opnieuw de wok verhitten met olie en doe de gesneden groente ( goed het water afschudden) in de wokpan.
    Onder voortdurend omscheppen roerbakken in 3 minuten.
    Nu snel afblussen ( vuur lager) met water (groente staat net niet onder water) en als het water heet is voeg je een kippenbouillon ( of groente) blokje toe.
    Maak een maïzena papje ( dat helder blijft ) en maak de Tjap Tjoj licht gebonden.
    Maïzena heb je in 2 soorten; die wit kleurt en helder blijft, gebruik de laatste.
    Meng maïzena eerst met koud water voordat je dit bij het gerecht doet.
    Verwarm goed door.
    Voeg het vlees (omelet reepjes) toe en verwarm even.
    (Dit groentegerecht kan mét en zonder vlees en kan heel goedkoop zijn als je de hele week restjes ongekookte groente hebt verzameld!
    Deze groenten passen heel goed in dit gerecht; bloemkool, broccoli, komkommer reepjes ( zonder de zaadlijsten), alle kleuren paprika, uien soorten, (winter)peen, champignons etc...etc...
    Je kunt kipfilet gebruiken of stukjes omelet of helemaal geen vlees gebruiken).
     
  4. spriet

    spriet Fanatiek lid

    5 jun 2008
    2.308
    33
    48
    1x per week boodschappen doen
    thuis al een lijstje maken en bedenken wat je gaat eten, met de reclame folders erbij.

    Wij eten meestal op maandag woensdag en vrijdag aardappels
    dinsdags en donderdags iets anders wereld gerecht of pasta o.i.d.

    Zaterdag`s wisselend soms ook aardappels soms iets van pasta of iets anders.

    Zondag`s eigenlijk altijd soep met broodje met knakworst of soms maak ik zelf hamburgers

    Ik haal groente en fruit bij de lidl net als nog wat producten en de rest haal ik bij een "gewone" supermarkt

    Hier altijd wel gemiddeld 50,- per maand kwijt.

    Hier zitten dan nog niet de luiers en etc bij, die koop ik in 1x heel veel d.m.v kortingsbonnen.
     
  5. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Als ik zie wat mensen eten die "maar" 50 euro per week uitgeven dan zit mijn gezin echt te kijken waar de rest blijft, mijn man die werkt met zijn lichaam vaak 16 urige werkdagen, die wil minimaal 3 slavinkjes (i.p.v. 1) en schept vaak 3 borden op met groenten en aardappen, chicken tonight moet ik ook altijd 2 potten klaarmaken want 1 pot (zogenaamd voor 4 personen) die eet hij in zijn eentje op.

    wij drinken 10 pakken melk, eten ongeveer 6/8 hele broden met altijd worst of kaas als beleg (en dan niet alleen goedkope worst, afwisseling vind ik erg belangrijk) wij eten vaak ook rundvlees en kipfilet, varkensvlees is wel eens voor een keertje maar vind ik te ongezond om vaak te eten...

    KORTOM ik vind als je zo goedkoop boodschappen doet vaak niet veel op de tafel staan en vaak ook niet erg variërend (komt vaak op dezelfde dingen neer)

    Ik doe ongeveer voor 100 euro per week boodschappen, inclusief schoonmaakmiddelen, luiers, doekjes, wasmiddel, wc papier, ik haal dan echt niets anders ernaast... (behalve 1 keer friet in de week haha)
     
  6. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Wij zijn met zijn zessen maar onze 4 kids zijn grote tieners en 1 is
    al volwassen dus zeg maar dat we met 6 volwassenen zijn.
    Wij geven per week 150 uit aan huishoudgeld.Daar zit dan geen
    Camel (1pak per dag) voor mijn man bij en geen benzinegeld of
    wasmiddel etc bij.Als ik dat erbij optel zit ik op 175-200 per week.
    We hebben jaren terug van 90 per week moeten leven omdat het
    toen financieel niet anders kon.Nu hebben we het financieel wel
    beter maar toch koop ik nog boodschappen hoe we het toen deden
    omdat ik gewoon meer heb voor mijn geld.Dus ik ga nog steeds naar
    de Lidl en voor de andere dingen loop ik nog steeds de reclames af.
    Elke week als ik wat geld over heb doe ik het in mijn potje en dit
    draagt weer bij aan de kerst of zo.Ik blijf het zo doen.
    Enne variatie zat hoor en verder altijd vers fruit en groente in huis
    want dat vind ik heel belangrijk.:)
     
  7. Brezjika

    Brezjika Bekend lid

    Wat mij opvalt in dit weekmenu, er wordt zo weinig groenten gegeten.
     
  8. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Dat is ook wel zo hoor.....ik voegde toen ook altijd wat toe.
    Ben echt een groente en fruit mens.
    Maar het is ook een heel goedkoop weekmenu van 25 euro voor 4 man.
    Toen ik ze gebruikte was het vaak ook om de ideetjes en om eens
    wat anders te maken.Ik voegde vaak extra's toe zoals groente,fruit
    maar ook kip,rundvlees,vis etc.
    Zal kijken of ik nog 1 weekmenu kan zetten.
     
  9. Nessy

    Nessy Fanatiek lid

    27 feb 2008
    2.309
    0
    36
    Verzorgende-C maar nu huismama
    Duitsland
    Boodschappenlijst:
    Melk
    Rijst
    Eieren
    Slagroom
    6 tomaten
    Champignons
    Aardappelen
    1 paprikatrio
    500 gr. gehakt
    Bouillonblikjes
    150 gr. spekblokjes
    3 pakjes diepvries spinazie
    Uien
    Macaroni
    6 appelen
    200 gr. prei
    4 kippenbouten
    1 blikje tonijn
    1 pot worteltjes
    1 blik doperwtjes
    1 pakje kerriesaus
    1 blik bruine bonen
    150 gr. geraspte kaas
    200 gr. ananas uit blik
    200 gr. ongezouten pinda's




    Maandag:
    Pasta alla carbonara (pasta met gerookt spek).

    Benodigdheden:
    300 gr pasta
    150 gr, spekblokjes
    1,25 dl slagroom
    50 gr. (room)boter
    3 eieren
    6 el (parmezaanse)kaas.

    Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
    Bak het spek zachtjes knapperig bruin.
    Klop 3 eieren los met 1/8 liter slagroom,100 gram parmezaanse kaas en peper.
    Smelt 50 gram boter en voeg al kloppende het eimengsel toe.
    Blijf kloppen tot de eimassa als saus bindt.
    Giet de pasta af en roer de saus en spekjes erdoor.
    Schep de pasta over 4 borden en strooi er 50 gram parmezaanse kaas over.
    Lekker met een tomatensalade.



    Dinsdag:
    Spinazie met tomaat en gekookte aardappelen.

    Benodigdheden:
    aardappelen
    3 pakjes diepvriesspinazie
    4 tomaten
    60 gr. kaas
    1/2 tl. dragon
    1 ui
    1 teentje knoflook
    10 gr. boter
    zout.

    Schil,was en kook de aardappel gaar.
    Pel en snipper ondertussen de ui en verwarm de
    Spinazie zachtjes in de pan.
    Voeg het zout en dragon toe.
    Was de tomaten en snij deze in plakjes.
    Smelt de boter in een braadpan.
    Fruit de ui in 3 minuten glazig.
    Pel het teentje knoflook en pers deze erboven uit.
    Voeg de tomaat toe en warm deze 2 minuutje mee.
    Doe de spinaazie in een schaal.
    Tomaatmengsel erover verdelen.
    Kaas erover strooien.
    (Als de spinazie wat te vochtig is,giet het dan eerst een beetje af voor dat je het in de schaal doet).
    Serveer het geheel met de gekookte aardappelen.



    Woensdag:
    Hete bliksems.

    Benodigdheden:
    500 gr. aardappelen
    1 dl.melk
    30 gr. boter
    6 appel
    zout
    kaneel.

    Kook de aardappelen goed gaar.
    Stamp deze vervolgens met de boter en scheutje voor scheutje met de melk tot een romige aardappelpuree.
    Schil intussen de appelen en haal het hart eruit.
    Pureer de appelen door de aardappelen.
    Voeg wat kaneel en zout naar smaak toe om het gerecht compleet te maken.



    Donderdag:
    Kerrie-ananas bonen schotel met rijst.

    Benodigdheden|:
    1 blik bruine bonen
    250 gr. gehakt
    200 gr. ananas uit blik
    200 gr. ongezouten pinda's
    5 cl. melk
    3 el. olijfolie
    2 uien
    1 rode paprika
    1 groene paprika
    1 pakje kerriesaus
    zout/peper
    rijst.

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
    Maak de kerriesaus aan met het ananassap.
    Leng het eventueel aan met de melk.
    Fruit de uien in de olie en bak daar vervolgens het gehakt bij gaar.
    Maak de paprika's schoon en verwijder het hart.
    Snij de paprika's vervolgens in repen.
    Voeg deze samen met de uitgelekte bruine bonen,pinda's en de ananas toe aan het gehaktmengsel.
    Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het geheel met de witte rijst.



    Vrijdag:
    Kip stoofpot met gebakken aardappelen en doperwtjes en worteltjes.

    Benodigdheden:
    aardappelen
    1 bakje champignons
    50 gr. margarine
    4 kippenbouten
    1 ui
    knoflookpoeder
    1 takje peterselie
    1 rode paprika
    1 tl.basilicum
    1 blik doperwtjes
    1 pot doperwtjes
    Zout/peper.

    Kook de aardappel gaar,laat ze afkoelen en bak ze vervolgens goudbruin in de koekepan met een beetje boter als de kip ongeveer halverwege is.
    Een kwart van de doperwtjes apart houden voor de stoofpot!
    Kip inwrijven met zout, peper en knoflookpoeder.
    In braadpan margarine verhitten.
    Kop in 25 minuten rondom gaar en bruin bakken.
    Uit pan scheppen en laten afkoelen.
    Kip van bot nemen en in stukjes snijden.
    Ui pellen en snipperen.
    Prei in dunne ringen snijden.
    In zeef wassen.
    Paprika wassen en in stukjes snijden.
    Champignons schoonmaken en grote halveren.
    Doperwten afgieten. In braadpan bakvet van kip verhitten.
    Ui, prei en paprika 5 minuten fruiten.
    Toevoegen: kip, champignons, doperwten en basilicum.
    Met deksel schuin op pan 15 minuten zachtjes bakken.
    Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout,peper en knoflookpoeder.
    In schaal scheppen.
    Peterselie erboven fijnknippen.



    Zaterdag:
    Preicremesoep.

    Benodigdheden:
    Bloem
    boter
    water
    bouillonblokjes
    200 gr. prei
    eventueel wat kookroom
    wat foelie voor de smaak.

    Maak een bouillon van het water en de bouillonblokjes.
    Maak een roux van de boter en de bloem. (smelt de boter
    en roer de bloem er snel door,laat de boter niet bruin worden,
    hoe bruiner de boter hoe donkerder de soep)
    De verhouding is 1 deel boter 1 deel bloem.
    Hoe meer roux en hoe minder water hoe dikker de soep.
    Laat de roux kort gaar worden.
    Roer de (warme)bouillon in kleine beetjes
    door de roux. Blijf steeds roeren / kloppen, anders krijg je klontjes.
    Breng het geheel aan de kook.
    Voeg de bouillonblokjes,de kookroom
    en de prei toe. Kook de soep in
    ongeveer 15 minuten gaar.

    Deze cremesoep kun je met allerlei groentes bereiden het enige dat je hoeft te veranderen is dan nl de groente.


    Zondag:
    Omelet met tonijn:

    Benodigdheden:
    4 eieren
    3 el olijfolie
    1 blikje tonijn
    2 uien
    2 (gepelde) tomaten
    1 teentje knoflook.
    1 el peterselie.

    Verhit 1.5 eetlepels olie en fruit de uien er zo lang in tot ze glazig zijn.
    Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de tomaten toe.
    Leg het deksel op de pan en laat alles 10 minuten zachtjes smoren.
    Strooi er een beetje zout en peper over.
    Verdeel de uitgelekte tonijn (200 gram) in kleine stukjes.
    Klop in een kom de eieren los.
    Voeg zout en peper toe.
    Verhit 1.5 eetlepels olie in een koekepan.
    Temper de warmtebron.
    Schenk de helft van de eieren in de pan.
    Verdeel de stukjes tonijn over het mengsel in de pan en wacht tot het mengsel begint te stollen.
    Schep de gesmoorde uien en tomaten erop en strijk het zo gelijkmatig mogelijk over de omelet.
    Roer de peterselie door de rest van het eiermengsel en schenk het over de uien en tomaten.
    Wacht tot de omelet aan de bovenzijde is gestold.
    Keer de omelet om met een pannedeksel of een groot bord.
    Laat hem dan nog 2-3 minuten in de pan liggen.
    Dien de omelet op een voorverwarmde schotel op.
    Snij hem aan tafel in het gewenste aantal punten.
    De tortilla kan zowel warm als koud worden gegeten.
    Geef er warm en lekker knapperig stokbrood bij.
     
  10. MissFlower

    MissFlower Fanatiek lid

    17 nov 2008
    4.166
    397
    83


    kip palava eten wij af en toe gewoon nog hoor.. sinds wanneer zou het niet meer bestaan dan?
     
  11. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    hier doen we geen boodschappen voor de hele week maar we letten wel op wat we pakken als we boodschappen doen. bijv. zondag is de makkelijke dag en eten we pizza of patat of soep zoeist geks.

    door de weeks, tsja de ene keer rijst andere kere aardappel of burritos heel varierend. ook wij zijn tegen de 50 euro p/week kwijt aan boodschappen.
     
  12. Windows

    Windows Fanatiek lid

    2 feb 2006
    1.860
    0
    0
    Eigen kweek scheelt ook nog wel wat denk ik,
    heb komkommerplantjes en tomatenplantjes in mei gekocht.
    3x raden hoe ze er nu uit zien :D
    Gisteren de 1e komkommer gegeten en die smaakte heeeeeeeerlijk.
     
  13. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    Wat ook lekker is voor in het weekend bijvoorbeeld en vrij goedkoop is om gehaktbrood te maken.

    Gewoon afbakstokbroodjes doormidden snijden en het brood uithollen met een lepel. Rundergehakt en een uitje in een kom doen en dan het brood wat je hebt uitgehold er doorheen mengen. Beetje kruiden naar keuze en dan het uitgeholde brood opvullen met de gehaktmix. Hierover heen wat plakjes kaas en dan een half uurtje op 200 graden in de oven.

    Makkelijk goedkoop en lekker.

    Wij zijn zo'n 80 euro per week aan boodschappen kwijt en doen de boodschappen bij c1000. De lidl die hier in de buurt zit is gewoon geen fijne winkel en ik moet er een stukje voor rijden.
     
  14. lennylenn

    lennylenn Niet meer actief

    @elvira: zo dat klinkt idd erg lekker!!! ga het morgen eens proberen te maken. krijg er nou al trek in maar heb voor vandaag al boodschappen in hius gehaald

    ik denk dat jouw gerecht het nieuwe favoriete gerecht van mijn man wordt. hij is dol op gehakt en die combinatie met brood en kruiden en uitjes enz...pfffffff denk dat k het minimaal 3 keer per maand zal moeten maken
     
  15. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    Whahha, graag gedaan Lennylen.
    Hier wil manlief het ook echt wel 1x in de 2 weken eten.
    Meestal maak ik het op zaterdag. Lekker makkelijk en weinig tijd er aan kwijt.
     
  16. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    alleen boodschappen bij lidl of aldi doen is ook niet echt goedkoop van veel producten zijn huismerken bij bv c1000 toch nog een stuk goedkoper dan bij de lidl, ik doe meestal 1 keer in de maand grote boodschappen dan ben ik ong 50 eur kwijt bij de lidl en de rest haal ik bij de c1000 vlees enz is daar vaak goedkoper dan bij de lidl
     
  17. Brezjika

    Brezjika Bekend lid

    Ja dat lidl of aldi de goedkoopste winkels zijn , is allang niet meer zo. Bij AH zijn euroshopper producten goedkoper. Na vele maanden vergelijken, ook met de dekamarkt, vind ik euroshopper het goedkoopste. Sommige dingen haal ik bij de dekamarkt en de rest AH.
     
  18. M02

    M02 Fanatiek lid

    17 nov 2008
    1.372
    0
    36
    Ik bedoel niet het groentenpakket ontdooien voordat je het gaat gebruiken, dan worden de groenten helemaal slap! Dus idd gewoon bevroren in de pan gooien!
    Ik bedoel het zoals jij het doet. Mijn schoonfam. vaart ook :)
    Zelfde als sommige vleeswaren ( ham etc) vriezen we ook in, ook een tip van boord ;)
    Mag ik vragen wat voor schip jullie hebben?
     
  19. Isademi

    Isademi VIP lid

    3 jun 2008
    11.327
    2
    0
    Thuisblijfmama
    Zuid Oost Brabant
    Ik zie hier dingen tussen staan die ik erg weinig vind of zit bv geen vlees bij, hete bliksem vind ik een bijgerecht geen hoofdgerecht eigenlijk (en dan moet er zeker nog vlees bij) en de hoeveelheden vind ik net genoeg voor 2 personen (mijn zoontje en dochter eten net zoveel als mij)

    Ik bezuinig liever op andere dingen als op eten, ik ga niet zeggen dat iemand honger moet lijden omdat we geen geld hebben, dan probeer ik toch op andere dingen extra te bezuinigen, een keertje tanken uitstellen (door even niet ver te rijden steeds) even een maandje minder sparen zeg maar.

    Ik snap echt niet hoe een hardwerkende man kan rondkomen met dit eten..

    En bv gehaktbrood vinden we hier ook wel lekker maar dan wel als lunch of tussendoortje ofzo (of ik moet echt wat erbij maken ofzo voor avondeten)
     
  20. Adorable

    Adorable Fanatiek lid

    20 dec 2008
    2.601
    0
    0
    Huisvrouw
    Brussel, Belgie
    Tips voor iedereen die gehakt koopt: Je beter gehakt gewoon bij de slager kopen ook al is het wat duurder, er wordt nogal wat gedaan met het gehakt in de supermarkt, met namen bij de C1000 ( en dat is niet positief bedoeld. Ik heb daar gewerkt op de vleesafdeling en sindsdien koop ik ABSOLUUT geen gehakt meer bij de C1000. En ik weet niet of hier ook vrouwen meepraten die Moslim zijn, maar ik kan je aanraden om geen gehakt te kopen in de C1000 want daar wordt gewoon alles door elkaar gegooit!, Nou kan ik trouwens niet zeggen of dit bij elke C1000 zo is, maar waar ik heb gewerkt in ieder geval wel.
    Ik dacht dat jullie dit mssn wel interessant vonden om te horen.
    Groetjes Danielle

    Wij zijn trouwens met 75euro rond in de week en soms ook wat minder, want luiers enzo hoef je niet elke week te halen, daar doe je wel eventjes mee, ik koop overigens wel de luiers van Pampers, dus dat duwt het bedrag van de week ook wel een beetje omhoog.
    Groetjes Danielle
     

Deel Deze Pagina