@Lieselot84; Ja hoor, geen probleem Provinciaalse aardappelpartjes uit de oven Ik gebruik altijd alle kleine aardappeltjes hiervoor (komen ze toch nog eens een keer van pas ) deze maak ik goed schoon met een borsteltje en water en droog ik dan af met een theedoek (ik laat het schilletje altijd zitten). Vervolgens snijdt ik ze in 4en en laat ik ze even voor wat ze zijn. Ondertussen vet ik een ovenschaal in (niet te vet! alleen maar dat ze niet verbranden aan de schaal, ik gebruik het liefst een spray hiervoor) Daarna verdeel ik de aardappelpartjes over de bodem van de ovenschaal en vul de ovenschaal vervolgens aan met een gesneden uitje (niet te klein!), vervolgens bestrooi ik de aardappeltjes met grove peper en zout en daarna strooi ik er tijm, rozemarijn, salie en een klein beetje gedroogde basilicum over. Besprenkel met een beetje olijfolie voor extra knapperigheid. Vervolgens zet ik ze in de voorverwarmde oven (200 graden) af en toe check ik even de krokantheid van de aardappelpartjes maar meestal staan ze ongeveer 45 a 60 minuten in de oven. Ik vindt dit erg lekker met vis maar je kan er ook iets anders bij eten Iig eet smakelijk alvast! Ps; het recept voor lasagne post ik vanmiddag, krijg zo visite
het ziet er lekker uit. meer voor in het weekend denk ik, gezien de oventijd van 45min a 1 uur. Ik vul hem even aan in mijn online kookschrift
De visite is nu net pas weg en moet nu echt aan het eten gaan beginnen want vriendlief is ook alweer bijna thuis... recept volgt vanavond!
Wat wij in het weekend nog wel eens doen is een grote pan soep.. bijv kippensoep/tomatensoep of groentesoep.. Broodjes en eitjes er bij, gekookt of gebakken. Zelf broodjes hamburger maken is ook lekker.. Rundergehakt kruiden naar smaak, uitje er door.. Platte ballen maken en bakken in de pan.. Broodje besmeren met fritesaus/ketchup, augurkje of uitje er op.. Hamburger er op.. lekker met een salade!
Homemade lasagne Voor 4 personen nodig; 2 kleine handjes pancetta (=spek) 1 ui, fijn gesneden 1 teentje knoflook, fijn gesneden 400 a 500 gr rundergehakt halve tl gedroogde oregano 400 gr tomatenblokjes (uit blik of vers gesneden) Parmezaanse kaas Lasagnebladen Groente naar keus (fijngesneden) (ik gebruik bv. wortel en selderij) Voor bechamelsaus nodig; 5 flinke lepels boter 5 lepels bloem 1 l melk zout naar eigen inzicht halve tl nootmuskaat Hoe te werk te gaan; - verwarm de oven voor op 190 graden. - verhit in een pan een beetje olijfolie en bak hierin de pancetta, voeg na ongeveer 3 minuutjes de ui en knoflook toe en bak deze nog zo'n 5 minuutjes af, vergeet niet te roeren! - voeg het gehakt toe en bak deze rul. - voeg de groente naar keus toe (zorg ervoor dat deze goed fijngesneden zijn!!!) en bak dit een paar minuutjes. - voeg zout en peper naar smaak toe. - voeg vervolgens de oregano en de tomatenblokjes toe en evt. een snufje suiker. evt. vocht van de tomaten ook toevoegen. - breng de saus aan de kook en laat de saus vervolgens zo'n 30 minuten sudderen op laag vuur. -maak ondertussen de bechamelsaus als volgt;- - laat de boter in een steelpan smelten - voeg de bloem toe en roer tot een romige mix - laat de mix zo'n 6 a 7 minuten op laag vuur koken tot je een zandkleurtje krijgt - kook ondertussen de melk in een aparte pan tot vlak voor het kookpunt - voeg vervolgens de melk in delen toe aan de zandkleurige botermix. blijven roeren! - breng tot het kookpunt en laat vervolgens zo'n 10 minuten koken onderwijl contant roerend - haal van het vuur af en breng op smaak met wat zout en de nootmuskaat - mag afkoelen tot nodig voor gebruik... - Vervolgens;- - vet een ovenschaal heel lichtjes in en maag verschillende laagjes. - begin met de vleessaus, dan de lasagnabladen, vleessaus, lasagnebladen, etc etc. - schenk vervolgens de bechamelsaus over het geheel en rasp hier de Parmezaanse kaas overheen. - zet de lasagne voor zo'n 30 a 40 minuten in de oven, of tot de bovenlaag goudbruin is. - Serveer de lasagne meteen!
Haha als je dat al slecht voor de lijn vindt zal ik maar niet mijn recept voor zelfgemaakt kokosijs met amandelschaafsel plaatsen
nou kom maar op! mijn man is dol op ijs en mijn schoonzus mailde me of ik een ijsmachine wilde, ze deed er niks mee! dus ik kan niet wachten hahaha
Oke hier komt ie dan Homemade kokosijs met amandelschaafsel Nodig voor ongeveer 1 liter; - 2,5 dl kokosmelk - 2, 5 dl volle melk - 3 dl room - 175 gr witte basterdsuiker - 75 gr klapper (=gemalen kokos) - 6 eierdooiers Hoe te werk te gaan; - klop de eierdooiers en de helft van de suiker licht geel & schuimig - breng de melk, klapper en de rest van het suiker aan de kook - voeg het melkmengsel toe aan het eischuim - breng het complete mengsel aan de kook tot 83 graden (spatelproef- dip een spatel in het mengsel, haal je vinger horizontaal over de spatel, als de saus niet drupt is deze precies 83 graden) - giet het mengsel in een rvs bak - voeg de room toe en roer lichtjes - laat de compositie volledig afkoelen - voeg de kokosmelk toe - draai de compositie af in de sorbetiere (ijsmachine) zo'n 50 a 60 minuten. - serveer met licht opgebakken amandelschaafsel Enjoy!
Bij de Kruidvat hebben ze nu veel acties met 2+2 gratis. had vandaag 2 volwassen tandenborstels en 2 kinder tandenborstels voor 1.70
En het hoeft allemaal niet veel te kosten. Veel dingen heb ik bijvoorbeeld standaard op voorraad. Experimenteer graag in de keuken Lang leve een horeca opleiding
zogauw we de ijsmachine binnenhebben gaan we het proberen! Ik heb bij ah veel ingekocht, 2 halen 1 betalen en morgen even naar kruitvat met mijn man! tja mag niet meer tillen, dus hij is boodschappen jongen hahaha
Ik heb bij de ah de shoarma gekocht, wie heeft er nog een lekker recept want 1,5 kg shoarma doen we een jaar mee haha