Haal je af en toe iets af, pizza/patat oid? Tikt meestal ook wel aan.. Maar ja aan mij heb je niet zo'n goeie, ik geef nog zeker 100 euro meer uit
Wij hebben vanavond heerlijk bloemkool gegeten (bloemkool koken, bechamelsaus maken, in vuurvaste kom met geraspte kaas onder de grill) Geraspte kaas kun je ook invriezen he, dan kun je makkelijk een hele poos met een zakje doen. Ik vind dat het dan goedkoper uitkomt als van het blok raspen)
Wij eten deze week: ma: bloemkool - aardappelen - vlees di: macaroni (saus voor 2x maken) woe: prei - aardappelen - vlees do: rijst - oosterse wokgroenten - shoarma vrij: spinazie - aard - vlees za: bami zo: frietjes boodschappenlijst C1000: 3x soapy handzeep (actie) campina zacht en luchtig 2x karnemelk (om brood te bakken en probeersel hangop) 2x tomatenblokjes satésaus roomboter filet americain C1000 bladspinazie macaroni groenten bamigroenten geraspte kaas ( 1.57) kaas in plakjes (per uitzondering, dit weekend naar aldi) mix bami 2x brood prei 4x gemalen koffie witte bollen bloemkool kosten: 29.13 fruit, vlees, drinken, koekjes enz hebben we nog.
Ik had trouwens nog 3 (net niet) gerimpelde appels liggen en heb gisteren met Tim een appelcake gebakken. Alle ingrediënten had ik in huis. Wat was hij lekker!!! Als er hier animo is, dan wil ik het recept wel posten.
o, sorry nog eentje *schaam* De nieuwe AH bonnen voor deze periode: http://ah.pondres.nl/12165/YTXERIAMZQSNAELDCJQY.pdf
Ingrediënten: 200 gram bloem 200 gram suiker 200 gram boter 4 eieren 1/2 pakje bakpoeder 3 appels BEREIDINGSWIJZE VOOR APPELCAKE Boter smelten, suiker bijvoegen en mengen. Daarna de bloem en en bakpoeder doorroeren. 4 eieren even opkloppen en bijvoegen (eiwit niet stijfkloppen). De appelen schillen en in blokjes snijden, toevoegen, mengen en omroeren. Alles in een geboterde vorm 20 tot 40 min. bakken in oven op 200 graden C. (nazien met naald) Wijzigingen door mezelf: *ik had geen bakpoeder dus heb ik 200 gr. zelfrijzende bloem gebruikt ipv. gewone bloem + bakpoeder * ik heb er nog een zakje vanillesuiker bijgedaan * ik hield een halve appel over en deed dit in partjes om de bovenkant te versieren * ik gebruikte een rechthoekige cakevorm * 200 graden vond ik achteraf wat veel. de volgende keer neem ik 180 graden (boven kant was al goed bruin, en de binnenkant nog niet gaar) Ik denk dat je dit ook kan maken met ananas, peer,... (dit heb ik nog niet zelf geprobeerd)
Hallo ik kom gezellig meepraten en lezen... Dinsdag: wortels met doppen aardappels en verse worst (uit de vriezer woensdag: bloemkoop met aardappels kaassaus en rest van de verse worst. Donderdag: andijvie met aardappelpuree gehakt en geraspte kaas. (uit de koelkast nog) Goede tip trouwens van het invriezen ervan. en gesnipperd uitje. (ook uit de voorraadkast) Vrijdag eten we bij schoonmoeders, Zaterdag voor man en kindje boerenkool uit de vriezer.. Zondag Preicanneloni met kaas en ham En maandag tagliatelle met diepvriesspinazie en sausje en kipfilet uit de vriezer. Ik wil nog wel eens varieren in de dagen dat ik iets eet. Maar in principe staat dit op het menu. Ik ga morgen boodschappen doen en heb nu gekeken op internet voor de folder van de c1000 en ik ga dan naar de aldi.
Nog een lekker cakerecept met ingredienten die ik meestal in huis heb: Quatre-quart cake (= 4/4 cake) 4 eieren 200 gr suiker 200 gr zelfrijzende bloem 200 gr boter (op kamertemperatuur) 1 zakje vanillesuiker boter op kamertemperatuur laten komen losgeroerde eierdooiers en suiker bijvoegen en met de kloppers van de mixer tot een roomkleurige massa roeren (ten minste 5 min) de gezeefde bloem onderroeren (niet in één maal) en tot slot het tot sneeuw geklopte eiwit onder spatelen het deeg in een goed ingevette en met bloem bestoven vorm scheppen en 45 minuten bakken op 170° (warme lucht, niet voorverwarmen) controleren met naald variatie: strooi er cacao op en meng met een vork heel voorzichtig wat door het deeg, daar krijg je een marmer effect van:
Oeh lekker lekker!! Die recepten, om te bakken.. ik houd van bakken.. En het decoreren van taartjes vind ik ook erg leuk.. De keuken trekt mij wel, alleen door de week weinig tijd.. Trouwens, gister de boerenkool gemaakt en voor vandaag nog over, dus tegen de principes van manlief in eten wij het vandaag nog een keer!! Had hij maar 's avonds moeten gaan overwerken ipv vannochtend
@Joyce; Je kan er ook een nieuwe draai aangeven met bijv. een paprika en een uitje, misschien een ander stukje vlees? Misschien vindt je man het dan niet erg om 2 x "hetzelfde" te eten?
Wat ik hier ook doe; Als ik nog een paar beetje bruinige bananen heb liggen maak ik bananen brood (evt. met rozijnen of dadels), dan hoef ik de bananen niet weg te gooien en geen brood te halen
Recept voor Banaan (rozijnen) brood; Ingredienten voor 1 brood; 100 gr boter 225 gr zelfrijzend bakmeel 75 gr basterdsuiker 2 eieren, licht geklopt 2 el honing 2 (of meer, waar je van houdt) grof geprakte bananen 125 gr rozijnen (of dadels, of krenten en rozijnen, naar keus dus) Vet een cakevorm in en bedek de bodem met bakpapier Zeef de bloem en kneed de boter erdoor met je vingertoppen tot het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de suiker, de rozijnen, de bananen, de eieren en de honing door de droge ingredienten (gewoon met een pollepel) Schep het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant glad Bak het brood in ongeveer een uur in een voorverwarmde oven op 160 graden C. Of tot de prikker er weer schoon uitkomt. Laat het brood 10 minuutjes in de vorm afkoelen en daarna op een rooster. Eet smakelijk!
Dus wel.. Er wordt hier dus voor veel geld elke keer de prullenbak in gegooid.. En dat ben ik beu.. Hij doet het er maar mee! en ja, hij heeft gister 2 stukken vlees opgegeten, dus ik moet er wel een ander stukje vlees bij doen, maar wedden dat hij dezelfde als gister op gaat eten?!
haha go for it. mijn man is met eten echt super makkelijk, hij eet alles wat ik hem voor zet, soms kom ik er later pas achter dat hij het eigenlijk niet zo lekker vond maar dat zegt hij dan niet.. want dat vind ie lullig voor me al zet ik hem 5dagen hetzelfde voor zal hij nog niets zeggen, want dan zal er wel een reden voor zijn dat we 5 dagen hetzelfde eten haha super makkelijk dus!
Ikkelies.. lekkere makkelijke vent heb je! **** Bij de c1000 hebben ze lekkere acties. Vooral voor macaroni etc. Smac, zak macaroni, pakje sausmix en groentepakket Totaal: 3,50 en daar kun je zo'n 4 maaltijden van maken!