weinig zaad

Discussie in 'Vruchtbaarheidsbehandelingen' gestart door saar, 19 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. hallo allemaal,

  een goede vriendin van mij is bezig voor een beebje.
  Nu hebben ze pas te weten gekomen dat haar vriend weinig zaad heeft. Ze zijn nu op onderzoek gemoeten en weten de uitslag pas half augustus (door vakantie arts).
  Nu zit ze natuurlijk vol vragen... die ze daar niet heeft gesteld (overweldigd door dat alles, is te begrijpen natuurlijk). Daarom stel ik de vragen hier even...

  Wie weet wat er nu meestal gedaan wordt? Is dit kunstmatige insimenatie? En hoe werkt dit? Brengen ze het zaad dan tot bij het ei, of moet het daar zelf geraken? En houden ze zaad bij van meerdere keren? En moet ze zelf hormonen nemen dan (bij haar is alles goed)?

  Wie heeft hier ervaring mee? En hoe is het gegaan?

  Bedankt alvast,
  Saartje
   
 2. prinses

  prinses VIP lid

  20 mei 2006
  18.334
  1
  36
  Dat is van de hoeveelheid afhankelijk. Bij meer dan 1 miljoen zaadcellen (na opwerking) kan er gestart worden met iui. Met minder gaan ze naar ivf/icsi. Ook de zaadresultaten kunnen enorm wisselen. Vandaar ook dat ze zeggen dat 1 onderzoek geen onderzoek is. Haar vriend zou minder strakke onderbroeken kunnen gaan dragen, stoppen met roken, minder drinken en gezonder eten. Dit zou kunnen helpen, maar dat hoeft helaas niet. Ook kan haar vriend extra selenium, zink en vitamine C slikken. Ook dit kan helpen.

  Of je vriendin aan de hormonen moet, is de vraag. En erg afhankelijk van het ziekenhuis waar je onder behandeling bent. Duidelijk is dat er ook allerlei onderzoeken bij je vriendin zullen plaatsvinden, om uit te sluiten dat er met haar wat aan de hand is.

  Verder wil het helemaal niet zeggen dat er tot een behandeling wordt over gegaan. Dit is afhankelijk van de tijd die ze bezig zijn, de uitslagen van de onderzoeken en de hoeveelheid zaadcellen. Bij mijn vriend was het zaad ook niet geweldig en toch werden we naar huis gestuurd om het nog een half jaar te proberen. En zie.....ik ben zwanger! Dus er is nog hoop!
   
 3. prinses

  prinses VIP lid

  20 mei 2006
  18.334
  1
  36
 4. Stienke

  Stienke Fanatiek lid

  15 feb 2007
  2.424
  0
  0
  Adm.medewerker op verzekeringskantoor
  Assen
  Bij mijn mannetje schommelt het ook tussen 100.000 zwemmertjes en 2 miljoen, maar dat laatste was een uitschieter. 2x iui gedaan helaas was er bij ons zo weinig zaad dat het nu icsi wordt. Hopelijk hebben jullie meer succes!
   

Deel Deze Pagina