Wel of geen derde kindje?!

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door loesje6, 10 dec 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. loesje6

  loesje6 Bekend lid

  4 mei 2012
  634
  82
  28
  Dag dames,

  Even mijn hart luchten...

  Wat heb ik toch een enorme wens voor een derde kindje!
  Ik ben zeer gezegend met 2 heerlijke mannetjes. Maar al ruim 1,5 jaar, toen de jongste 2 werd, begon het alweer te kriebelen.
  Helaas stond mijn partner er toen nog totaal niet voor open. Hij vond het wel prima zo. En ergens heeft hij wel gelijk.
  Een derde kindje betekent meer aandacht verdelen, meer kosten, kamers opnieuw indelen, alles drukker, minder tijd voor elkaar, weer terug naar de babyperiode waar we net uit zijn etc. Als ik daaraan denk, dan probeer ik tegen mezelf te zeggen. Het is goed zo. 2 gezonde kids! Maar ooooh dat gevoel blijft zo sterk aanwezig: nog 1 x alles meemaken, nog 1 x een klein baby’tje, nog 1 keer echt genieten van alle mijlpalen! (Bij de jongste heb ik voor mijn gevoel niet volledig kunnen genieten aangezien we toen een huis lieten bouwen en dit een hele drukke en stressvolle periode was). Maar inmiddels gesetteld. Ben er helemaal klaar voor.
  Mijn man is niet tegen, ook niet voor. Hij twijfelt nog. Hij zou het nog wel leuk vinden, maar ziet ook wel op tegen de eerste maanden babytijd. Ik probeer het te laten rusten en er zo nu en dan over te beginnen. Gelukkig is de deur nog niet dicht. Ik heb nog hoop. Ik wil nog 1 jaar wachten max. Ik zou het zo leuk vinden!! Maar ik wil het alleen maar als hij het ook echt wil. Ik wil hem niet ompraten.

  Ik moest het even kwijt. Meiden met ervaring hier?! En hoe is dat afgelopen? Is die 3e (of 2e of 4e) baby wel of niet gekomen?

  Ik ben benieuwd!!!
   
 2. Jorietje

  Jorietje Fanatiek lid

  22 feb 2006
  3.713
  340
  83
  Zuid-Holland
  Hoi, Ik heb er altijd 3 gewild. Manlief vond 2 genoeg. Onze jongste was een behoorlijk handenbindertje dus lange tijd heb ik ook zoiets gehad van tis goed zo. Tot tegen de tijd dat hij naar school ging ongeveer toen werd de wens weer sterker. Maar manlief zat niet zo lekker in zijn vel ook door dat hij op zoek moest naar ander werk. Ik hoefde er met hem niet over te beginnen. 2 was genoeg voor hem. Tot hij begin dit jaar een vast contract kreeg toen zei tie zomaar ineens dat hij stiekem nog wel een dochtertje zou willen (na 2 jongens).. niet dat dat te plannen valt maar ach..

  Maar goed lang verhaal kort, wij gaan dus voor een 3e. Eerste zwangerschap is ontstaan na 6x IUI en de tweede zwangerschap kwam spontaan. We hopen nog op een 3e. Maar we zijn ook realistisch. Ik ga tegen de 40 en de kansen zullen afnemen maar we blijven voorlopig hoop houden.

  Maar ik heb ook wel twijfels. Onze mannen zijn nu 8 en 5. Alles wordt net wat makkelijker. Ze worden zelfstandiger enz enz enz. Maar toch denk ik ach die paar jaar dat je een kind weer helemaal moet helpen met alles en in het begin die slapeloze nachten.. maar dan heb ik wel voor de rest van mijn leven 3 kinderen. Die eerste drukke tijd overleven we wel :D

  Wij houden hoop op een 3e en ik hoop dat jouw man ook nog een 3e wil. Hoe oud ben je als ik vragen mag?
   
 3. loesje6

  loesje6 Bekend lid

  4 mei 2012
  634
  82
  28
  Ooooh wat heerlijk dat je man er ineens toch nog voor wilde gaan. Ja ik heb dat idee ook dat het bij mannen even moet landen en ik hoop zo erg dat mijn man ook nog van mening verandert!!
  Wat een spannende periode voor jullie! Hopelijk lukt het nog een x spontaan. Gebruik je ovulatietesten oid?
  Ik ben 35... Dus ik heb nog wel eventjes. Maar wil gewoon wel een knoop doorhakken binnen een jaar.
   
 4. Lieverding

  Lieverding Bekend lid

  9 jun 2019
  818
  307
  63
  Vrouw
  Ik heb twee meiden van 4 en 6. Jaar terug wilde ik deerde kind. Partner ook niet open voor, hele nare halfjaar gehad met bijna tot scheiding, met mediator gezeten etc...en allerlei andere toestanden eromheen waarom hij niet wilden en wilde scheiden.... We hebben het allemaal goed gemaakt met moeite overheen gestapt en ineens was ik zwanger. Een wonder. Dat was in mei. Alles ging echt super. De wens was groot en kindje zo meer dan welkom. Al wonnen we klein en past niet allemaal in auto etc.. Meiden hebben het zo gewacht en zo onvergetelijk blij met de zusje. Helaas met 15.5 wk. miskraam. Kort erna moesten we ook ons hondje inslapen.
  Wereld stort in. De wens nu is 10000x zo groter dan ervoor. En ik heb spijt, veel spijt, enorme spijt dat ik eerder deerde niet wilde ofwel nooit stil bijgestaan toen de meisjes die ik al heb nog klein waren.
  Nu mocht het snel lukken opnieuw zwanger leeftijdsverschil is mijn angst...

  het bleek dat ik zeldzamen stollingmutatie factor ii heb dus het zwangerschap die ik zou hebben zal alles bepaald leuk worden maar de wens is er norm groot.

  ook mijn jongste had aangeboren afwijking ernstige heupluxatie en zelfs dat neemt het wenst niet of niet minder. De kans is heel groot namelijk dat het kindje ook dat zal hebben en eerste maanden in allerlei dingen bandages en gips van middel tot tenen moet. Dat is in gunstige geval en in ergste geval blijvende luxatie met meerdere operaties

  ik zou dus zeggen als je zelf wil ga ervoor anders krijg je later zeker een spijt van.
   
 5. Salentein

  Salentein Niet meer actief

  Ja ik zit er nu in! Ik wilde altijd twee. Tot na de tweede mijn man zei een derde wel leuk te vinden. Toen kwam de wens voor derde. Maar onze tweede is een enorm pittige peuter en dat in combinatie met drukke baan maakt het wel druk. Enerzijds willen we nu beide niet meer want we snakken naar meer rust, tijd samen, tijd voor onszelf en alle praktisch dingen (auto kamers financiën) maar anderzijds zijn die allemaal op te lossen en is werk maar werk. Enerzijds denk ik nee deze twee hebben alle aandacht die we hebben nu nodig en verdiend. Anderzijds denk ik nee joh die derde kan er prima bij. En we hebben twee gezonde kinderen na twee gezonde voorspoedige zwangerschappen. Is dat niet iets om dankbaar voor te zijn?.

  Mijn eigen gevoel wisselt zo sterk! Maar ik kan me ook weer niet voorstellen dat die derde niet komt. Maar ook niet dat die wel komt. Ik vind het maar lastig!
   
  baby90 vindt dit leuk.
 6. Jiseb

  Jiseb Fanatiek lid

  4 mrt 2015
  1.884
  800
  113
  Heel herkenbaar. Mijn man en ik willen beide wel graag een 3e, maar de twijfel is er vaak ook. Moet zeggen dat die meer bij mij ligt dan bij mijn man. Ik ben na de zwangerschap van mijn 2e tijdenlang zo moe geweest, zoveel pijn aan mijn rug, weinig tijd voor elkaar etc. Ook lijkt een 3e me veel minder praktisch qua kamers, de auto, fietsen etc. Toch gaan we er voorzichtig voor, want ik heb mezelf altijd gezien met 3 kinderen. Mijn oudste gaat bijna naar school tegen de tijd dat er op z’n vroegst een 3e kindje is.
   
 7. Jorietje

  Jorietje Fanatiek lid

  22 feb 2006
  3.713
  340
  83
  Zuid-Holland
  Ik heb nooit ovulatietesten gebruikt. In het begin deden we het gewoon wanneer we zin hadden. De laatste maanden kijk ik vooral naar de afscheiding, maar deze ronde wil ik een keer ovulatietesten gaan gebruiken.
   
 8. Burb1988

  Burb1988 Fanatiek lid

  5 mei 2014
  1.572
  1.198
  113
  Hoi

  Lastig he?

  Wij twijfelde ook even , idd wat je zegt
  2 gezonde kids ( meisjes) van 4,5 jaar en bijna 2 jaar. Dan ga je uitstellen.

  Maar eergisteren besloten in September ervoor te gaan.

  Ik heb ook het gevoel niet met volle teugen van mijn peuterpuber te hebben genoten. Na de bevalling toen ik weer moest werken ,- drukke zomermaand begon ik weer-, in een dip beland en toen ik weer opkrabbelde overlijden van een dierbare en daarna van baan gewisseld..

  Van de derde ( dan is het goed) hoop ik omdat het de laatste is , te kunnen genieten.
   
 9. Mer

  Mer Actief lid

  25 mei 2011
  282
  195
  43
  Vrouw
  Bij ons was het andersom, mijn man wilde al een vierde toen de jongste 2 werd. Ik toen absoluut niet. De middelste en de jongste schelen maar een goede 1,5 jaar en ik vond dat echt pittig in combinatie met een 4jarige die net naar school ging. We hebben toen besloten om te wachten tot de jongste naar school ging. Maar toen had ik net een nieuwe baan dus ook niet het juiste moment. Daarna steeds twijfel of ik het wel of niet wilde...

  Lang verhaal kort: afgelopen augustus besloten we er voor te gaan en inmiddels bijna 10 weken zwanger van nummer 4.
   
 10. loesje6

  loesje6 Bekend lid

  4 mei 2012
  634
  82
  28
  Jeetje wat heftig allemaal. Hoop dat je snel weer zwanger bent en dat die zwangerschap resulteert in een gezonde baby! Veel sterkte!
   
  Lieverding vindt dit leuk.
 11. loesje6

  loesje6 Bekend lid

  4 mei 2012
  634
  82
  28
  Heel herkenbaar wat je schrijft!!! Ik twijfel soms ook. 2 gezonde kinderen. Ben heel dankbaar. En idd alle drukte weer. Maar de wens blijft zo groot. Fijn dat je man wel hetzelfde denkt! Dat is bij ons dus nog een dingetje hihi.
  Heb je voor jezelf zoiets van: tot dan en dan aankijken en knoop doorhakken?
   
 12. Lieverding

  Lieverding Bekend lid

  9 jun 2019
  818
  307
  63
  Vrouw
  Dankje wel! We staan er gelukkig allemaal sterk en positief in.. enige wat mijn hart breekt als de meiden over de zusje beginnen dat Ze haar zo gewild hadden en ontzetten haar missen.
   
 13. Emm27

  Emm27 Fanatiek lid

  24 mrt 2013
  1.491
  224
  63
  Lastig is het he... Ik ben nu zwanger van mijn derde. Heel lang wilde mijn man absoluut niet, maar na lang praten (lees: maanden regelmatig) toch de beslissing er voor te gaan. Ik was snel zwanger en eenmaal zwanger vond mijn man het toch wel moeilijk, met name op praktisch gebied. Ik heb in het begin ook wel 'spijt' gehad en ik wad bang dat ik mijn zin te ver had doorgedrukt, terwijl het uiteindelijk echt een beslissing van ons samen was. (Spijt met het gevoel dat ik me afvroeg of ik er wel goed aan had gedaan).
  Nu 15 weken zwanger en na een paar echo's went het steeds meer voor ons beiden. Mijn man trekt ook steeds meer bij gelukkig.
  Dus nog geen gehele positief antwoord.
  Ik ga er vanuit als ons kindje er is het ook heel anders zal zijn (positief).
   
 14. Salentein

  Salentein Niet meer actief

  Nou misschien niet duidelijk beschreven maar wij wisselen dus steeds dus dan ben ik ineens pro en wil mijn man niet en dan andersom. Lekker handig ;)

  Nou wij hadden einde van dit jaar (jongste is nu 2,5 en ik word bijna 35) maar nu voelt het als te snel en schuiven we de deadline op. Ik kan dus oprecht echt denken ja we doen het en naar nee helemaal niet ik ga andere dingen doen (en doe dat dan ook) of ik denk ja we doen het en dan zegt mijn man (of ik)nou zonder dan maar en dan durven we toch niet:roflmao: Het is vreselijk was het maar gewoon duidelijk!!
   

Deel Deze Pagina