Sorry, ik las je zin verkeerd, We zijn het gewoon niet met elkaar eens Ik vind het gewoon werk met of zonder dat ze wat extra's doen.
hihi..... Listen....ik wil niet overkomen als krankzinnige (aldus carpediem2010), maar ik zou zelf NOOIT een fooi van 50 cent geven. Dat is dat...mijn mening.
Ik geef alleen geen fooi als het echt is tegengevallen. Als het eten erg lekker was (boven verwachting) maak ik er altijd een punt van en vraag het aan de bediening om het door te geven aan de keuken. Als het gehele plaatje goed was (bediening aardig en snel, leuke sfeer, eten was goed) dan geef ik meer fooi. Als het 'gewoon' was (volgens verwachting) dan geef ik een beetje fooi. Ik heb zelf in de horeca gewerkt en ik weet hoe het hoort. Als het me tegenvalt, dan merken ze dat dus aan mijn fooi. Maar wat ik ook weet van de horeca, is dat de bediening op een normaal uurloon zit, wat niet bijster veel verdient. Dus 'ze verdienen al genoeg' vind ik niet helemaal eerlijk. Waar de fooi heengaat, verschilt nogal. Vaak gaat het in de zak van die persoon zelf. Daarom wil ik ook altijd afrekenen bij degene die ons bediend heeft. Maar soms (o.a. waar ik werkte) gaat het in een pot, waar ook het barpersoneel in meedeelde. Dat vind ik ook wel eerlijk, want anders zouden die nooit fooi kunnen krijgen, terwijl ze ook hard werken.
Belachelijk is dat! In de horeca heb ik dat nog niet meegemaakt, dat iemand daar stom over deed, maar als taxichauffeur wel. Ik reed vaak deeltaxi, met ouderen. Die hoefden maar iets van 3 euro te betalen en gaven dan een kwartje fooi of zo. Ik zei altijd heel vriendelijk dankjewel (gaat om het gebaar!) maar ik hoorde dat er collega's waren die dan hun raam opendeden en het kwartje uit het raam gooiden! Echt onbeschoft!
Inderdaad vind/vond ik dat niet erg. Zoals ik al zei als de klant een leuke avond had , had ik dat ook. Op die manier hield ik plezier in mijn werk. Werk nu als zelfstandig ondernemer en krijg daar ook geen fooi hoor, terwijl ik toch meer uren en harder werk dan in de horeca toen die tijd. Ook hier geldt weer, ben alleen maar blij als mensen nogmaals een bestelling plaatsen of terug komen. Dat vind ik een grotere waardering dan ''fooi''.
eh ja vind dat fooi geven net zo als geld geven bij die kranten gastjes die met kerst aan de deur komen met hun kaartje. ja je kiest zelf voor het beroep denk ik dan, dan weet je ook zelf wat voor salaris je krijgt. waarom zou een serveerster wel fooi krijgen, en leidster van psz niet. beiden helpen ze je, ene brengt je eten en drinken, andere begeleidt je kind. kzie mezelf nou niet een juf fooi geven omdat ze haar werk zo goed doet of denk ik nu erg ver? Vind dat áls iemand fooi zou moeten krijgen, dat het de kok is in de keuken, die maakt tenslotte je lekkere eten toch ik geef 'fooi' als ik t bedrag ga afronden. 49.30. maak ik dus gewoon rond bedrag 50,- van bijvoorbeeld. dis meer omdat ik van ronde getallen hou
Ja dat vind ik ook. En als je vind dat je te weinig krijgt betaald, ga je lekker een andere baan zoeken. Ik werk in de zorg en dat betaald nou ook niet super goed hoor, voor het werk wat je ervoor moet doen. Maar ik ben blij als de mensen tevreden met me zijn
maar een fooi geef je aan een persoon (serveerster in dit geval) omdat ZIJ haar werk goed doet toch? dacht dat dit de reden was van fooi geven voor haar service dan vind ik niet dat als zij haar werk goed doet haar geld moet delen met anderen die uit hun neus zitten te vreten bijvoorbeeld. fooi is voor die persoon dan vind ik, als ze t dan toch zoude moeten krijgen maar kvind dat hele fooi gedoe toch nutteloos, zoeken ze maar bijbaantje als ze geld tekort komen elke maand
als het daar om gaat geef ik haar volgende keer ene schouderklopje. scheelt mij geld en zij weet dat ze haar werk goed heeft gedaan
hahahahhaha ga ik een keer met jou uit eten in een goed restaurant...ben benieuwd naar dat schouderklopje!!!
Overal waar ik kom voor mijn plezier en goede service krijg, zoals restaurant, café, kapper en schoonheidsspecialist, geef ik absoluut een fooi. Daarmee toon ik dat ik het waardeer dat ik in de watten gelegd word en ik denk dat het ook een goede stimulans is voor mensen om goede service te blijven bieden in de toekomst, waardoor de kans groter is dat ik nog eens terugga
Waarom? Hier staat altijd op de menukaart "service inbegrepen" vermeld, dus eigenlijk rekenen ze zich zelf al fooi aan. Ook de postbode en zo die rondkomt is bij ons geen gebruik. Eigenlijk wel handig, nooit moeten denken of je wel of niet iets geeft
Wij geven ook steeds een fooi op café of restaurant. Is hard genoeg werken. Nu spreek ik even voor mezelf, maar denk dat er toch nog meerdere in deze situatie zijn: ik krijg mss niet elke dag een fooi, maar hoe meer ik mijn best doe en hoe beter mijn jaarlijkse evaluatie, hoe meer opslag ik krijg en / of bonus... Bij de ene is het per 50 cent (), bij een ander een dikke enveloppe 1 keer per jaar (en ja, er zijn er ook die deze voordelen niet hebben, spijtig genoeg).
Ik geef fooi als het eten goed smaakt en de bediening in orde is. Bevalt 1 van de 2 mij niet, dan ook geen fooi... En dan nog, rond ik het bedrag meestal gewoon af naar boven.
Nee ik geef ook geen fooi, of t moet een knappe kjel zijn Maar je geeft toch ook geen politieagent die jou een bon geeft fooi omdat ie zijn werk zo goed doet. En ook hij heeft diensten van 12 uur en moet veel lopen En moet ook veel schrijven op een blokje papier