wel of geen gebraden rosbief?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door madameV, 4 okt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. madameV

    madameV Fanatiek lid

    23 mei 2013
    3.905
    168
    63
    Mijn vriend en ik zijn nogal gek op rosbief ( als hapje ) nu las ik op google sat gwbraden rosbief wel mag, het is immers gebraden. Nu heb ik het straks gehaald bij lidl maar ik twijfel er zo aan, en heb er zon zin in! Vind het ook zon onzin om de vk erover te contacten.

    Iemand een idee?
     
  2. Miss M

    Miss M Fanatiek lid

    19 mrt 2012
    2.389
    597
    113
    Vrouw
    Noord-Holland
    Volgens mij is het aan de buitenkant gebraden en van binnen nog rood.
    In dat geval mag het helaas niet...
     
  3. ProudMom

    ProudMom Niet meer actief

    Ik zou het niet nemen.
     
  4. Knoopster

    Knoopster Bekend lid

    24 dec 2013
    543
    28
    28
    NULL
    NULL
    Biefstuk is ook gebakken maar nog rood van binnen. Niet doen dus!
    Even paar maandjes wachten
     
  5. Ninge

    Ninge Bekend lid

    27 jan 2016
    900
    123
    43
    Vrouw
    Nee dat mag niet want het is rood vlees :(
     
  6. madameV

    madameV Fanatiek lid

    23 mei 2013
    3.905
    168
    63
    Ben na.de slager geweest haha. Had er zon zin in. Nu ma met fricandeau gehad. Als ik er dan heel erg na snak een goeie vervanger haha!
     
  7. Klavrtje4

    Klavrtje4 Bekend lid

    15 mrt 2016
    756
    1
    0
    Oh, goede tip!
    Ik heb gisteren biefstuk gegeten, van binnen gebakken tot schoenzool, lekker knapperig gebakken aan de buitenkant... gewoon omdat ik zo'n zin had in die smaak.
     
  8. Lientje1985

    Lientje1985 Bekend lid

    18 apr 2016
    789
    5
    18
    Vrouw
    NULL
    Limburg
    Ja, als je 't door en door bakt kan 't toch geen kwaad.
    Ik eet ook nog regelmatig tartaartjes, toen ik nog niet zwanger was at ik ze altijd medium, maar nu bak ik ze gewoon goed gaar, idd goeie oplossing als je gewoon de smaak wilt proeven, maar geen risico wilt lopen ;)
     
  9. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Rosbief is rood van binnen mag dus niet. Fricandeau is ook lang niet altijd doorgegaard... Kijk hiermee uit.
     
  10. frums

    frums Bekend lid

    25 sep 2011
    642
    287
    63
    Je mag ook rosé biefstuk als hij minimaal 48uur is ingevroren....
     
  11. Lientje1985

    Lientje1985 Bekend lid

    18 apr 2016
    789
    5
    18
    Vrouw
    NULL
    Limburg
    Ah dat wist ik niet, thanks ;)
     
  12. madameV

    madameV Fanatiek lid

    23 mei 2013
    3.905
    168
    63
    Als de fricandeau niet meer rood is mag het gewoon. Ben bii de slager geweest en die zei meteen zwanger? Haha. Dus ervaring ermee
     
  13. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Dit is niet!! Waar. Toxoplasmose wordt gedood door invriezen. Listeria niet. Dit wordt gedood door verhitting en kan bij biefstuk dus zeker aanwezig xijn!
    Tijdens je zwangerschap gewoon doorgegaard eten! Hetbis masr 9 maanden.. Dan ga je toch geen risico nemen?
     

Deel Deze Pagina