Wie van jullie heeft een medische indicatie gekregen voor bevallen in het ziekenhuis? Wat zijn de regels daarvoor? En zijn er voor- of nadelen aan verbonden? Ik heb een schildklierziekte, risico op zwangerschapsdiabetes, de baby heeft risico op aangeboren afwijking aan de voetjes (maar voor zover ze konden zien op de 20-weken-echo leek het oké), en het kind is macrosoom waardoor ik waarschijnlijk bij 38 weken wordt ingeleid. De bedrijfsarts was verbaasd dat ik niet al was doorverwezen? Maar hoe werkt dat dan? Volgende week heb ik weer een controle bij de verloskundige en ga ik het bespreken.
Bij mij heeft de verloskundige het voor het bevallen toen gegooid op mevrouw is meer dan 100 kg en moet een trap (5 treden welgeteld) af. Uiteindelijk hoefde ze dat niet als reden in te vullen want de gyn heeft me gehecht. Nu heb ik er automatisch een vanwege een tweeling. Maar het lijkt me dat als je ingeleid moet worden dat je automatisch medisch bent. Het gaat namelijk niet vanzelf. Dat zou ik even navragen aan je vk. Het voordeel is dat je geen eigen bijdrage betaald voor de verloskamer in het ziekenhuis. Ik vond er niet echt een nadeel aan zitten. Wat precies de regels zijn zou ik inderdaad even navragen bij je vk. die kan je dat vast vertellen.
Ik heb een medische indicatie ivm een eerdere keizersnede. De bedoeling was dat ik tot 36 weken zwangerschap bij de vk zou zitten en dan overgedragen zou worden aan het ziekenhuis. Dit is uiteindelijk iets eerder geworden door een opname in het ziekenhuis ivm nierstuwing. Ik heb zelf niets hoeven aan te geven, de overdracht was al van tevoren bepaald door vk en ziekenhuis en dit kreeg ik al meteen bij de intake te horen. Ik zou idd even met je vk bespreken wat de bedoeling nou eigenlijk is.
Ik ben ingeleid en hd vanaf dat moment een medische indicatie. Ingeleid vanwege een te hoge bloeddruk. Ik zou het inderdaad even navragen bij he vk
Hier medische indicatie vanwege eerdere keizersnede. Het verschilt per persoon wat de gevolgen tijdens de bevalling hiervoor zijn. Voor mij houdt het in dat ik niet zoveel bewegingsvrijheid heb als dat je normaal zou hebben. Door de snoertjes van het CTG apparaat. Kan dus ook niet douchen of iets dergelijks. Maar dat is per persoon verschillend, en voor jou kan het dus heel anders zijn. Overigens beval je dan in eerste instantie nog met een medisch verloskundige, niet direct met een gyn aan je bed. Vraag het je verloskundige wat voor jou de gevolgen zijn tijdens de bevalling en hoe zij het voor zich ziet. Hoe meer er voor jou duidelijk is hoe beter jij je bevallingsplan er op aan kunt passen.
Hier ook een medische indicatie ivm (ongeplande)ks bij de eerste. Bij de zwangerschappen er na tot 36/37weken vk en dan naar de gyn. Bij de tweede bevalling was ik al 24u in het ziekenhuis voor ze kwam. Eerst in bad geweest maar later moest ik aan de snoeren en dingen blijven. Bij de derde bevalling 2x halfuurtje ctg gehad en voor de rest mocht ik lopen, douchen, wat ik maar wilde. Was in een ander ziekenhuis. Nu door verhuizing weer ander ziekenhuis maar ga daar wel weer aangeven dat ik zo min mogelijk gesnoerd wil zijn. Dat douchen bij de derde beviel erg goed
Ik lees nu geen harde indicatie om al overgedragen te zijn aan de gynaecoloog eerlijk gezegd. Als je ingeleid wordt dan krijg je de medische indicatie. Dus bevallen in het ziekenhuis zonder eigen bijdrage.
Bij een eventuele volgende zwangerschap heb ik vanaf start en medische indicatie ivm keizersnede en PE/HELLP. Hoe dat verder loopt weet ik niet, weet alleen dat ik ze moet bellen mocht ik zwanger worden.
ik ook ik medische indicatie door fluxus bij de tweede, placenta die niet loskwam en spoed ks bij de derde..nu tot 36 weken gewoon bij de vk en dan tot bevalling naar gyn..gyn heeft me overigens zelf de keuze gelaten wat ik wilde..mnocht ook de hele zwangerschap bij de gyn lopen..
Er is een verschil tussen medische indicatie voor bevalling of begeleiding van zwangerschap door gynaecoloog. Wat je zo beschrijft lijkt me vooral een kwestie van medische indicatie voor bevalling en dan wordt je in principe door VK begeleid tot 36 wkn. Een inleiding is per definitie medisch. Maar lijkt me idd het beste dat je gewoon even bespreekt met je VK. Zij heeft tenslotte het beste zicht op jouw situatie.
Ik heb medisch indicatie gekregen ivm hoge bloeddruk en beginnende zwangerschapsvergiftiging en werd ingeleid met 37 +3. Ik werd wel met 26 weken overgenomen door de gyn ivm kleine baby etc etc. medische indicatie. Later niks..op het gegeven stijgende bloeddruk met vocht vasthouden. Bloeddruk verlagers gehad..niks hielp. Ze wilde dosis verhogen waarvan ik zei NEE! Zei ivm sufheid. Dus ingeleid. moest met mijn zoontje een nachtje blijven. Ik verlangde naar mijn bed..ik ben niet zo lang maar wat zijn de ziekenhuisbedden k*t! Voordeel..geen kraambezoek gehad en had 24 uur naar mijn zoontje lopen staren..
Hier medische indicatie ivm eerdere operaties en verhoogde kans op ks ivm vorm baarmoeder. Vanaf 30 weken extra controle bij de gyn..
Medische indicatie gekregen door fluxus van 4ltr bij vorige bevalling. Maar dit geld alleen voor de bevalling. Bij m'n eerste had ik PE en ben ik ingeleid, hiervoor kreeg ik geen medische indicatie.