Wel of geen medicatie bij vermoeden (verborgen) reflux?

Discussie in 'Voeding' gestart door Feilo09, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Hoi meiden,

  ik zit met een dilemma en weet echt niet wat ik nu het beste kan doen.

  Mijn kleine meid is een slechte drinker, ze komt niet verder dan zo'n 500-700 ml per dag. Ik moet haar voeding indikken omdat ze anders behoorlijk veel spuugt. Een paar uur na haar voeding hoor ik het soms nog omhoog komen. Maar.. ze huilt echt niet veel.

  Ik ben bij de huisarts geweest en daar heb ik medicatie tegen reflux gekregen (motilium en Losec-pillen), maar ik heb het nog niet gegeven omdat ik ontzettend twijfel of dit uberhaupt wel reflux is.

  Ik lees overal op internet dat baby's die reflux hebben veel huilen en zelfs erg kunnen krijsen, tja en dat doet mijn dochter dus niet.

  Wat zouden jullie doen? De medicatie geven, of niet?
  Ik bespreek mijn twijfels regelmatig met mijn vriend, maar die laat het aan mij over zegt hij (ik weet het, irritant..), en ik weet dus echt niet waar ik goed aan doe..
   
 2. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Sorry, volgens mij staat dit bericht hier niet op de juiste plek :)
   
 3. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Ja joh; kreeg je meteen medicijnen voorgeschreven?

  Mijn ha heeft me 2x weggestuurd en bij 4,5 maand werd ons zoontje opgenomen met een slokdarmontsteking. Hij wou niet eens Zantac voorschrijven.

  Die medicijnen zijn best heftig hoor en als ze niet nodig zijn, dan liever niet!

  Reflux doet pijn, heel veel pijn! Ze krijsen dan, overstrekken zich, ballen hun vuistjes, slapen slecht, willen steeds weer drinken om de band te blussen. Dat soort symptomen.

  Kan je niet vaker kleinere flessen geven? Hou je na de voeding goed lang rechtop en wacht je op het boertje?
   
 4. sandraske

  sandraske VIP lid

  23 jul 2010
  14.043
  0
  0
  Noord-Brabant
  ik heb de medicijnen ook in huis maar nooit gegeven. met de ingedikte voeding ging en gaat het goed.
   
 5. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  #5 Feilo09, 14 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 14 mrt 2011
  Ja, ik ging eigenlijk naar de huisarts vanwege het slechte drinken.
  Maar ik kreeg als reactie; ze groeit, dus het gaat goed. Hoeveel moeite we moeten doen om er meer dan 500 ml in te krijgen leek hem niet te interesseren. Toen ik vroeg of het reflux kon zijn antwoordde hij letterlijk met; "Ja, want alle baby's hebben reflux, de een alleen wat meer dan de ander. Als je wil schrijf ik wel medicatie voor".

  Omdat ze inderdaad eigenlijk nooit huilt twijfel ik aan reflux. Ik lees ook vaak dat kindjes met reflux niet neergelegd willen worden, mijn dochter wil juist alleen liggend drinken. Soms weigert ze de fles, maar dan nog is ze voor de rest best vrolijk. Na het voeden hou ik haar zeker een kwartier in haar wipper en laat haar goed boeren. Ook dik ik haar voeding in met Nutriton.

  Aankomende donderdag heb ik een afspraak bij een osteopaat. Wie weet zal het helpen..

  Wat achterlijk van je huisarts Zogelukkig! Wat kan het dan ook verschillen per huisarts he.. Die van mij geeft ze juist misschien weer te makkelijk :(
   
 6. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Als ze er geen last van heeft én goed groeit zou ik zeker niet aan medicijnen beginnen - want dan is er geen reden om dat te doen, lijkt me.

  Hier was het inderdaad echt huilen, huilen, huilen, echt van de pijn en niet willen liggen of slapen. Echt ellende. Maar goed, hoeveel last een kind ervan heeft zal per kindje verschillen, maar als je dat niet merkt bij jouw dochtertje zou ik niet met de medicijnen beginnen.
   
 7. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Oh Feilo; hoe zijn de luiers?
   
 8. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Bedoel je de plas of poepluiers?
  Ze plast volgens mij wel redelijk, in elke luier zit wel urine en heeft ook elke dag wel een zware plasluier. Poepen doet ze ongeveer om de dag en ook dat ziet er goed uit.
   
 9. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.170
  33
  48
  mens
  Meestal in de wolken
  Als ze goed plast en goed groeit hoef je je niet zo heel veel zorgen te maken over de hoeveelheid die ze drinkt.
  De output (groei, luiers) is belangrijker dan de input.
  Dus zolang ze rond de 500cc blijft en de groei blijft er in, is er niet echt reden om je echt zorgen te maken.

  Jij bent haar mama en jij kunt waarschijnlijk het beste aanvoelen of ze last of pijn heeft van het spugen (en of het dus een spuugprobleem of een wasprobleem is). Als je de indruk hebt dat ze er last van heeft, dan zou ik wel opnieuw met de arts overleggen over hoe je de medicatie het beste kunt inzetten. Maar als ze geen last lijkt te hebben, dan zou ik het niet gebruiken.

  Spuugt ze minder als haar fles kleiner is? Of wordt ze dan boos omdat het niet genoeg is?
   
 10. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Nee, ik heb niet het idee dat ze pijn heeft. Ze kreunt wel een beetje voor het eten omhoog komt, maar het is best een blije meid. Ik maak altijd flesjes van 120+4, deze drinkt ze meestal niet leeg. We bieden haar zo'n 6-7 flesjes per dag aan.

  Ik heb begrepen dat de medicijnen alleen zorgen dat het minder zuur wordt en dat haar maag wat sneller leeg komt. In dat geval zou ik er niet aan moeten beginnen omdat ik denk dat ze geen last heeft van zuur.
   
 11. cyntje78

  cyntje78 VIP lid

  11 nov 2008
  6.297
  3
  0
  Genieten van ons ventje!
  Nee, zolang ze er geen last van heeft zou ik geen medicatie geven. Blijkbaar doet de Nutriton zijn werk, waardoor het minder vaak omhoog komt?

  Hier een mannetje wat helemaal in paniek raakte als het omhoog kwam.... zwaaien armpjes, draaien handjes, overstrekken, paniekerige geluiden en een plotselinge paniekhuil als het ook nog eens via zijn neusje naar buiten kwam. Echt héél zielig!
  Nu gebruiken we al 2 maanden Nexium wat het maagzuur milder maakt en meneer is er een stuk rustiger door. Meer rust is ook weer minder spugen, das ook weer een voordeel!
   
 12. Saz667

  Saz667 Fanatiek lid

  24 nov 2008
  4.819
  161
  63
  Mijn dochter heeft volgens de KA wel reflux, maar hebben echt geen medicatie gekregen! We zijn op haar advies overgestapt op Friso comfort, waardoor het spugen wat minder is geworden. Dus nu geen grote bogen meer (en haar en ons zelf 5 keer per dag schone kleding aan, banken worden er niet meer onder gespuugd, vloer nog af en toe). Moeten ook de fruit en groentehapjes indikken met nutriton, want dat spuugde ze er ook zo uit. Dat gaat nu wel goed.

  Tja, ze groeit goed, drinkt voldoende, plast en poept ook goed, en lijkt er zelf niet echt last van te hebben. Soms als ze spuugt komt het idd ook haar neusgaten uit (zelfs wel eens gehad dat ze bij mij aan de borst dronk en dat de melk tijdens het drinken haar neus uit kwam). Maar hoor nog regelmatig, dus ook uren na de fles, dat er weer wat omhoog komt wat ze nu meestal weer doorslikt.

  De kinderarts zei hier gewoon, je kunt beter niet direct beginnen met medicatie als het niet echt noodzakelijk is, want zo gezond is het niet, en je moet 't ook weer afbouwen. Dus je kunt beter eerst allerlei andere opties proberen, en helemaal omdat ze er niet echt last van lijkt te hebben..
   
 13. zogelukkig

  zogelukkig Niet meer actief

  Mmm, haar luiers zijn dus goed en ze vertoont eigenlijk geen tekenen van pijn. Dan zou ik die medicijnen laten voor wat het is; het zijn geen snoepjes!;)
   
 14. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Bedankt voor jullie reacties! Ik denk nu inderdaad ook dat ik de medicijnen niet hoef te geven. Zolang ze gewoon vrolijk blijft en goed groeit zal het wel goed zitten :)

  Ik ben nu een stuk geruster, nogmaals bedankt!
   
 15. Roes

  Roes Fanatiek lid

  9 okt 2009
  1.791
  0
  0
  woonbeg voor jongeren met een verst beperking
  Gelderland
  en mocht je toch het gevoel besluipen dat je twijfelt..probeer eens een osteopaat..baat het niet dan schaadt het niet...toch? meeste verzekeraars vergoeden het ook dus heb je niets te verliezen....
   
 16. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.565
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Klopt, ik dacht er precies zo over :) Aankomende donderdag heb ik een afspraak bij de osteopaat :)
   
 17. caromama

  caromama VIP lid

  23 jan 2007
  9.017
  5
  38
  Hier ook een flinke spuger die er zelf geen last van lijkt te ondervinden. Heb ook nooit medicijnen gekregen. Ze groeit goed, plast goed, alleen blijft wel spugen. Ik ben vorige week woensdag voor het eerst naar een osteopaat geweest. Heb nog niet echt veel verschil gemerkt, maar moet over anderhalve week nog een keer. Ik hoop wel dat het gaat werken, want ik ben het zelf inmiddels wel "spuug"zat!;)
   

Deel Deze Pagina