Wij willen graag een kamado aanschaffen, maar er zijn zoveel verschillende dat we echt niet meer kunnen kiezen . We willen wel meteen een goeie, waarmee we heel veel jaren vooruit kunnen, dus we vinden het niet erg om wat meer te betalen. Wie heeft ervaring en wat zijn de aanraders? Afraders hoor ik ook graag, dan kan ik die in ieder geval van mijn lijstje strepen .
Wij hebben deze, gekocht bij hornbach. Volgens mijn man een topding om te gebruiken en ik vind alles wat er op gemaakt wordt echt heerlijk! Ribben, hele kippetjes etc. Ik dacht eerst moet dat nou zo’n dure bbq maar het is het geld wel waard. Een echte green egg was een beetje buiten budget maar als je het geld hebt zou mijn man daar voor gaan. Hij haalt ook speciale kolen voor de bbq, dat schijnt nogal belangrijk te zijn omdat in gewone kolen zand kan zitten en dat brand in, in het aardewerk.
Misschien dat dit jullie helpt? Ik vond het wel een prima artikel om wat beter te kunnen kiezen. https://bbq-helden.nl/welke-kamado-kopen/
Wij hebben de grote variant van the big bastard staan. Wordt hier echt veel gebruikt, van het weekend nog pulled porc gemaakt. Vriendlief staat daar dan wel om 0400 snachts voor op. Je kan er zoveel mee doen echt beste investering die we in een hele lange tijd gedaan hebben.