Manlief is nu met hem naar het bos, even lekker rennen en spelen. Beest krijgt er geen genoeg van om buiten te zijn, hahaha. Ik loop zelf erg moeilijk op het moment, dus de wandeling van ruim een half uur kost mij veel moeite, dus ben blij dat manlief hem nog even laat sjeesen nu, hahaha.
ook ik zeg doen let wel op het kan soms wel een half jaar of langer duren voordat je verschil gaat merken.. het is niet van de ene op de andere dag dat je een andere hond hebt.. je zegt dat hij aan de lijn altijd uitvalt?? dit kan mede komen doordat hij dan (onbewuste) versterking heeft van jouw.. denk aan ceasar hij neemt de stemming over van jouw, dus als jij denkt oh oh daar komt een hond aan... dan fok je hem al onbewust op..
Ik geloof absoluut dat dat waar is ja! En ik weet ook zeker dat ik me daar schuldig aan maak, al probeer ik daar erg op te letten nu, vooral door Cesar zijn adviezen Maar hij doet het ook bij mijn vriend, dus het zal wel een combinatie van factoren zijn....
Hier ook een trotse eigenaar van een rottweiler reu van 4 jaar. Onze hond is ook gecastreerd. Vond die groene troep doe overal bij op vloog echt smerig. Daarnaast denkt ook onze heer dat het hele bos van hem is. Wij hebben hem met 1,5 jaar laten helpen. Het heeft bij de ons de scherpe kantjes er wat afgehaald. Hij is nu iets makkelijker ergens vanaf te halen. Veel dingen in zijn gedrag zat al in zijn hoofd. Hij doet het uit gewoonte. Waar hij het eerst als gevolg van hormonen deed is het nu zo eigen geworden dat het in zijn hoofd zit. Vooral als hij aan de lijn zit reageerd hij. Dat komt omdat de lijn ons verbind en hij zich daarom gesterkt voelt. Als hij los is is er niks aan de hand. Tenzij mensen enorm panisch gaan doen en hun hond optillen. Dan is de rangorde weg en snapt hij er niks meer van. Castratie zal dus wellicht iets helpen maar ik denk ook dat veel gedrag hem nu gewoon in het hoofd zit (hij weet niet beter dan zo te reageren). Je ben dan iig wel van die onsteking af.
mama van Marit, ik denk inderdaad ook dat veel gedrag inmiddels is ingesleten en dus niet zal veranderen, maar inderdaad, die groene smurrie en de daarbij behorende ontsteking is dan wel over. En als de scherpe randjes er een beetje af zijn ben ik al heel blij!
Wij hebben onze hond op latere leeftijd laten helpen, en wat dominantie betreft buiten is er geen bal veranderd. Binnenshuis wel, die vlekken zijn weg en hij is minder dominant (lees rijden) op onze teef.
ik heb niet alles gelezen maar het kan beter word en ook erger! bij onze rottweiler is het gedrag beter geworden (rustiger), dominanter kan ik niet vergelijken door samen loop van omstandig heden kan hij niet meer met andere honden behalve met zijn teefje. ik heb nog een jack russel bij mijn moeder en dat is echt een KUThondje geworden. ik zou het trouwens wel doen maar wou je even waarschuwen dat het ook averechts kan werken.
Aantal uren later, was op het werk, maar wil toch nog even reageren!! Echt super wat je zegt, ik vergelijk het altijd zo, als je een onbekend persoon een maltezer, een dobermann en een rotweiler voorzet, waar gaan ze dan op af...ja op de maltezer natuurlijk, terwijl dat qua karakter echt de meest agressieve hond zou zijn op dat moment!!! en op die manier begrijpen heel veel mensen het hondenverhaal, wat dus absoluut niet klopt! je zegt het! Is ook wat je zegt, het is de baas zijn verantwoording dat andere honden ook veilig kunnen lopen. Als je weet dat je hond raar kan reageren, wat te maken heeft hoe goed herken je het gedrag van een hond! (wat natuurlijk soms onvoorspelbaar is ) moet je daar correct mee omgaan. Tja de border collie, een heerlijk beest, bomvol energie (net zoals baasje ) wat dan ook een goede combi is! die van mij is ook zoals je beschrijft hoor, tis echt een taaie, als hij een hondje niet moet, hij zou trouwens nooit erheen bijten, maar dan draait ie zn kont toe...echt lachen om te zien, hij kijkt mij dan aan, en draait zn kontje naar die hond!! hij is zo slim!!! Heeft mij ook zn eerste levensjaar proberen in te pakken! maar helaas is vrouwtje toch echt heel consequent, en nu weet hij wat hij aan me heeft. Dus functioneert hij ook prachtig als gezinshond! xxx
Wij hebben voor dezelfde keuze gestaan en hebben voor nu besloten om het nog niet te doen. Hij is nog niet zo dominant, maar al zou hij dat wel zijn dan is het niet zeker dat zijn dominantie minder wordt en de nadelen van een castratie vinden wij voor nu toch nog te veel opwegen tegen de voordelen. Als we in de toekomst toch weer twijfelen, willen we hem sowieso eerst eens chemisch laten castreren om te kijken wat het met hem doet. Dit vond ik nog op internet: Voordelen van castratie van de reu kunnen zijn: Het risico op testikelkanker wordt met iets minder dan 1% verkleind; Het risico op niet aan kanker gerelateerde prostaatproblemen wordt verkleind; Het risico op peri-anale fistels wordt verkleind; Het risico op diabetes wordt misschien verkleind. De gegevens hierover zijn echter niet doorslaggevend; Als nadelen van de castratie van de reu kunnen worden genoemd: Verhoogd risico op botkanker bij castratie op jonge leeftijd; Verhoogd risico op harttumoren; Verdrievoudigd risico op hypothyroïdie; Verhoogd risico op geriatric cognitive impairment, dat wil zeggen achteruitgang van het waarnemingsvermogen op oudere leeftijd; Verdrievoudigd risico op vetzucht met alle daaraan verbonden gezondheidsproblemen; Verviervoudigd risico op prostaatkanker; Verdubbeld risico op kanker van de urinewegen; Verhoogd risico op schadelijke reacties op vaccinaties .
Doortje25 Die nadelen die jij opnoemt vind ik wel vreemd...ik heb gisteren het hele web afgestruind en juist overal staat dat het risico op prostaatproblemen verkleind wordt in plaats van vergroot! Ik lees juist overal dat men beter voor een castratie kan kiezen omdat er nauwelijks nadelen zijn, behalve de kans op vetzucht die jij ook noemt! Al denk ik dat je die vetzucht als baas zijnde zelf ook heel erg in de hand kan houden hoor! Maar is wel gek dat er zulke verschillende dingen staan... Daarom is de beslissing ook zo lastig Dank je wel voor je reactie in ieder geval! Anica, in wat voor opzichten is dat hondje een kuthondje geworden dan?? En hebben jullie de rottweiler ook op latere leeftijd laten helpen?
op de één of andere manier vinden mannen het altijd zielig als hun hond gecastreerd wordt heb ik al vaak mee gemaakt. Wat betreft het dilemma; Ik zou zeker voor een castratie kiezen, zo'n puspiemel is natuurlijk vies maar daarnaast is het inderdaad ook gewoon een constante ontsteking van de voorhuid... (dat vind je vriend vast ook best zielig voor de hond ) Wat betreft het gedrag, de dominante agressie ten opzichte van andere honden zal waarschijnlijk wel minder worden. puur omdat je hond nu vol zit met testosteron waar hij niets mee kan. Het klopt inderdaad dat de stofwisseling van je hond veranderd, waardoor gecastreerde dieren sneller dik worden. Maar dit kun je heel gemakkelijk verhelpen door ze iets minder voer te geven.
Ik weet trouwens een kliniek waarbij je zelfs bij de operatie aanwezig mag zijn mocht je dat willen. En ze hebben ook een filmpje over castratie op de site staan: http://dkst.nl/praktijk/ok-filmpjes/castratie-reu/576
Blike, dank je wel voor je reactie! Wat interessant om het filmpje te zien zeg! Ik laat het alleen niet aan mijn vriend zien, hahaha Ik denk ook dat hij wel wat rustiger zal worden doordat de aanmaak van testosteron weg (of verminderd) is, dus ondanks dat een deel van zijn gedrag ingesleten zal zijn, vermoed ik wel dat dit effect geeft. Wij mogen niet bij de operatie aanwezig zijn, maar ik mag er wel bij blijven als hij zijn narcose krijgt...ik kan hem dus lekker vasthouden als hij in slaap valt en daar ben ik wel blij om, al vind ik het ook wel zielig, hahaha. En wat betreft de vetzucht: we moeten gewoon opletten dat hij minder voer krijgt, ik lees overal zo'n 30% minder dan normaal en verder loppt ie gemiddeld zo'n vier uur per dag, dus aan zijn beweging zal het niet liggen. Nu hoor ik alleen weer verhalen van mensen die zeggen dat hij juist erg aantrekkelijk gaat worden voor andere reuen omdat hij gecastreerd is en dat daar ook agressie uit voort kan komen, weet iemand hoe dat zit?
Hier bedoelen ze mee dat sommige gecastreerde reuen veel aantrekkelijker worden voor ongecastreerde reuen. op sexueel gebied. Het kan dus zijn dat ongecastreerde reuen veel meer aan je hond gaan snuffelen en soms proberen je hond te bespringen. Maar dit gebeurd vaak bij honden die voor de castratie ook al onderdanig waren, dus daar zal ik me niet zoveel zorgen over maken
Ik vraag me af of de castratie wel gaat helpen voor het gedragsprobleem (want dat is het) wat jouw hond heeft ik heb zelf ook zo een heikel punt hier zitten, 60 kg hond die bij 10 maanden al gecastreerd is geweest om deze ellende te voorkomen en toch is hij dominant en vertoond hij gedragsproblemen bij andere honden. Dit heeft dus niks met zijn ballen te maken. trainen , trainen en nog eens trainen is de oplossing Jij bent leider, jij bent baas, en alleen jij mag een uitval geven naar een andere hond Niet hij..... Ik ben nu ook druk aan het trainen en zie absoluut verbetereing erin ik ben zoiezo voorstander van castreren als je niet fokt,maar niet om deze reden, daar heb ik andere redenen voor In dit geval raad ik je gewoon aan om een goede trainer /gedragstheapeut te zoeken en daarin je oplossing te vinden.
Babybergen, dat trainen doen we continue, al zijn hele leven lang. Maar het blijft gewoon een dominant ras, dus je zal het er nooit helemaal uit krijgen ben ik bang. Ik zie ook zeker verbetering en hij is ook een stuk rustiger hoor, maar het is vervelend wandelen in een druk gebied waar hij aangelijnd is, als je steeds moet opletten of er geen hond aan komt waar hij naar kan uitvallen. Blike, dank je voor je antwoord. Ik had al zo'n vermoeden dat het zo werkt, dus daar hoef ik dan met dat kalf van ons geen zorgen om te hebben Die heeft inmiddels toch al de naam Koning van het Bos hier en zo behandelen de andere honden hem ook, dus daar zal dan niet veel verandering in komen. Hoop ik