Haring van Visboer.

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Corinne348, 26 jan 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Corinne348

    Corinne348 Actief lid

    9 mei 2008
    268
    0
    0
    Hoi,

    Ik begin te twijfelen ik dacht dat je best wel haring mag eten.

    Ik heb dan ook zaterdagmiddag haring gekocht en zondag middag lekker op een wit bolletje en jammie.

    Nou krijg ik van familie heel veel commentaar want ik mag geen haring volgens hun.

    Wie weet er iets over?
     
  2. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Rauwe vis mag, maar hij moet wel echt goed vers zijn. Haring is zelfs heel gezond!
     
  3. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Er mag tot juli op Hollandse Nieuwe gevist worden, dus hoe vers was jouw haring? :(
    Of was het ingelegde zoute haring oid?
     
  4. Corinne348

    Corinne348 Actief lid

    9 mei 2008
    268
    0
    0
    zogelukkig

    Ik heb het gewoon bij een viskraam gehaald dus ik zou het echt niet weten.
     
  5. Marieken

    Marieken Fanatiek lid

    11 jan 2009
    3.278
    0
    0
    Kinderopvang en dierengeneeskunde
    arnhem
    ja daar was ik ook benieuwd naar, dat is het enige vis wat ik ong eet. elke week een haring, lekker en gezond. hoe kun je weten of het vers genoeg is dan? want als je het vraagt zullen ze vast zeggen dat die vers is..ik weet wel dat de huid moet glanzen en ogen helder zijn. anders is die oud.
     
  6. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Sommige vis is eerst ingevroren geweest, maar wordt dan wel als "vers" verkocht. Tsja, geen visboer zal zeggen dat ie rotte vis verkoopt natuurlijk!
    Rauwe vis moet eigenlijk de dag zelf gevangen en gegeten worden!
     
  7. Mamalyn

    Mamalyn Actief lid

    15 okt 2008
    497
    0
    0
    Rauwe zoute haring mag gewoon hoor, omdat ie bewerkt is met zout heeft listeriabacterie geen kans.
    het is idd gezond door de omega vetzuren:)
     
  8. Miepie74

    Miepie74 Fanatiek lid

    10 okt 2008
    4.062
    8
    0
    Vriezen doodt ook listeria, dus het hoeft niet eens dagvers te zijn, als het dan maar ingevroren is geweest.
    En je weet toch: STINKT het naar vis? Dan niet eten! Geldt ook voor niet-zwangeren.
     
  9. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Nope; listeria overleeft bevriezing, maar geen verhitting!
    De haringworm-bacterie gaat wel dood door bevriezing.
     
  10. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    Goed... wel of niet bevriezen, verhitten.. Haring mag je gewoon eten en is zelfs goed voor je. Geen vacuüm verpakte kopen bij de AH maar bij de visboer: prima. Lekker genieten hoor.
     
  11. blackeyedgirl

    blackeyedgirl VIP lid

    12 nov 2008
    17.671
    2
    0
    Zuid-Holland
    Kijk de ene visboer is de andere niet.
    Ik neem altijd vis van de visboer bij mijn werk, die wint al jaren achter elkaar de AD haring test.
     
  12. Su80

    Su80 Lid

    1 feb 2008
    34
    0
    0
    Hmm, volgens mijn huisarts is er wel een kleine kans dat die worm of bacterie het invriezen overleefd (dus ook bij verse haring van de visboer)... :(

    Ik had zo'n trek in een verse haring van de visboer, maar doe het toch maar niet. Ook al is de kans (zeer) gering dat het niet goed is. Ik ga toch geen risico nemen.
     
  13. Bbelly

    Bbelly Actief lid

    9 nov 2008
    457
    0
    0
    Twente
    Ik eet het wel, van de visboer of markt. Als je twijfelt, kijk op voedingscentrum.nl of overleg met je verloskundige. Het is jammer om jezelf teveel te ontnemen!
     

Deel Deze Pagina