Shaslick recepten

Discussion in 'De lounge' started by Saja87, Jul 23, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ik wil morgen gaan bbqen en ben gek op Shaslick.

    Nu wil ik ze graag zelf maken maar met wat marineer je het vlees?
    Dus ben op zoek naar Shaslick recepten en hoop da iemand van jullie het een keer gemaakt heeft om me een beetje opweg te helpen.
     
  2. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Ik vind een marinade van olijfolie, ketjap, sambal, knoflook, basterdsuiker en wat zout altijd superrrlekker!

    Dit weekend probeerde ik er eentje met honing-mosterd. Hoewel ie zo erg lekker smaakte, was de kip uiteindelijk niet lekker. Het waren kipspiezen met perzik, courgette en ui. Klonk zo lekker, zag er heel lekker uit, maar het resultaat was niet zo helaas.
     
  3. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Ja ik wil hem wel gewoon met paprika en uien maken die vind ik he lekkerste.

    En maak ze zonder sambal ivm zoontje haha
     
  4. singa

    singa Niet meer actief

    Wij marineren de kip altijd in Ketjap. Je kan eventueel nog een uitje door de marinade doen. Bij ons altijd een succes.
     
  5. minon

    minon Niet meer actief

    Ehm heb het nooit gemaakt maar mijn gevoel zegt een mixje van ketjap marinade, ketjap manis, kipkruiden, Mexicaanse of bbq kruiden van verstegen.
    Als je dat niet hebt paprikapoeder bij de kipkruiden en ketjap. Erbij ui, parika en ananas.

    Laat even weten wat je gedaan hebt en hoe het smaakte. Ben wel benieuwd ;)
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Marinade van ketjap, olijfolie, beetje citroensap om het vlees mals te maken, knoflook, ui, zout, peper, gemberpoeder.... Heerlijk
     
  7. mamavan5bengels

    mamavan5bengels Fanatiek lid

    Nov 21, 2010
    3,051
    2
    0
    Zelfstandige
    Amersfoort
    Marinade van knoflook, ui, ketjap manis, citroensap, chilisaus, aromat, en chinese 5 kruiden poeder.
     
  8. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    Jul 18, 2010
    5,422
    1
    0
    Oh ja!! Ik vergat de citroensap...

    Sambal hoef je niet veel van te doen natuurlijk. Ik hou zelf helemaal niet van heel scherp dus ik doe ook altijd hooguit een half theelepeltje ofzo ;) (sissy he haha!)
     
  9. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    Oct 4, 2012
    5,965
    3
    0
    Ik maak altijd lams shashlik,

    Dit is het recept.
    Halve kilo lamsvlees in blokjes gesneden
    Halve liter (volle) yoghurt
    1 heel pakje verse tijm
    Flinke scheut olijfolie
    1 geraspt uitje
    1 half geperste citroen

    Dit alles meng je bij elkaar in een kom, afdekken met huishoudfolie en het liefst 1 hele dag laten marineren.
    (Om de paar uur de folie er even af en omscheppen.)

    Daarna rijg je alles aan spiesjes (liefst geweekt in water) en pas als je het gaat bakken of op de BBQ doet zout erover.
    Anders blijft het vlees niet mals.

    (Dit is de originele Turkse lams shashlick versie.
    Hetzelfde kan ook met ander vlees natuurlijk, maar lamsvlees is het lekkerst vind ik.
     
  10. furby

    furby Bekend lid

    Mar 14, 2010
    848
    99
    28
    NULL
    NULL
    Lekker, ik lees graag even mee!
     
  11. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Nou heb ze zo gemaakt :

    Flinke scheut olijf olie
    Flink wat ketjap manis
    Flinke knijp ketchup
    Wat citroensap
    Peper
    En witte basterdsuiker

    Gegeten en kreeg van iedereen complimenten dat ze zo lekker waren

    Uiteraard zat er ook paprika en uien tussen!
     

Share This Page