Wel of niet s nachts Laten plassen als je zelf naar bed gaat?

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door sietske, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. sietske

  sietske Bekend lid

  26 mei 2006
  552
  1
  0
  Onze kleine man wordt de laatste tijd steeds rond 4 uur wakker en komt dan naar ons toe. Hij huilt dan niet en is ook niet bang ofzo. We hebben hem nu een tijd steeds weer terug gelegd in bed tot mijn schoonmoeder vanmorgen ineens opmerkte, misschien is dit wel het begin van nachtzindelijk.(hij is al dik een jaar overdag zindelijk.) Wij willen hem nu als hij s nachts wakker wordt op de wc zetten.

  Nu stelde mijn man voor hem ook even wakker te maken als wij naar bed gaan om te laten plassen. Nu heb ik laatst ergens gelezen dat dat niet goed is, omdat het kind het dan zelf niet gaat voelen. Natuurlijk kan ik dat artikel niet meer vinden ;)

  Wat hebben jullie gedaan bij het nachtzindelijk maken?
   
 2. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Ik heb mijn oudste ongeveer een nog een jaar laten plassen als ik zelf naar bed ging om 23.00 uur ofzo. Ik zette haar gewoon slapend op de wc, ze plaste en ik legde haar weer in bed. Geen enkel probleem. Ze plaste ook nooit in bed verder dus paar maanden geleden eens een paar dagen zonder geprobeerd en dat bleek ook prima te gaan dus sindsdien doen we het niet meer. Ik zou het zeker even proberen bij jouw zoontje.
   
 3. Kusjesmama

  Kusjesmama Fanatiek lid

  12 dec 2011
  2.662
  1
  36
  NULL
  NULL
  Ik maak mijn dochter niet wakker, ze roept zelf wel als ze naar de wc moet.
   
 4. frannie82

  frannie82 VIP lid

  28 nov 2010
  10.407
  1
  36
  Als een kind niet goed wakker is zijn ze zich niet bewust van het plassen. Ik zou het niet doen en als hij wakker wordt en naar jullie toe komt juist wel even en dan hup terug in bed.
   
 5. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Wij hebben dit ook gedaan.. geen jaar maar nog wel een maand of 6 en dat is altijd helemaal prima gegaan.
   
 6. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Hier nooit gedaan maar wel een porje naast het bed zodat ze zelf kon plassen zonder eerst nog in het donker naar de wc te hoeven lopen en het licht aan te doen. (Ons lichtknopje zit wat hoog dus overdag staat ze op het onderste plankje van het handdoekenrek. In het donker en met hoge nood... Geen prettig idee. )
   
 7. Catou

  Catou Fanatiek lid

  11 okt 2013
  2.068
  645
  113
  Niet gedaan omdat je ze dan half slapend leert plassen ipv er wakker van te worden. Nooit geoefend itt dagzindelijkheid. Dochter wordt zelden wakker 's nachts zoon vaak wel een keer om te plassen.
   
 8. Saskia78

  Saskia78 Niet meer actief

  Mja.. Dat hoor je vaak.. Maar uiteindelijk doen heel veel ouders het en ken ik weinig volwassenen die nog in bed plassen.

  Dus ik vraag me af of het nou echt zo veel scheelt.
  En goed onderbouwd antwoord heb ik er nooit op kunnen vinden.
   
 9. Eylem

  Eylem Niet meer actief

  Nou dat herken ik niet. Want ze gaan juist plassen als je ze op de wc zet, dus ze hebben het wel degelijk door. En de ongelukjes die mijn dochter heeft gehad sinds ze zindelijk is zijn er welgeteld twee geweest in bed, en allebei de keren was dat toen ze ziek was. Dus die vlieger gaat in ieder geval hier niet op.
   
 10. grietje84

  grietje84 Actief lid

  17 jan 2009
  413
  0
  16
  rotterdam
  Zindelijk worden betekent dat kinderen zelf aanvoelen en aangeven dat ze moeten plassen, zowel overdag als snachts. Op de wc zetten wanneer je zelf gaat slapen is gewoon de blaas legen. Het zou zonde zijn als je hiermee het leerproces van snachts zindelijk worden in de weg zit.
   
 11. S0fietje

  S0fietje Fanatiek lid

  4 jul 2011
  2.225
  1
  0
  NULL
  NULL
  Nooit gedaan en het ging hier vanzelf. Ineens rond 22,5 maand droge luiers in de ochtend en vanaf 23 maanden zijn de nachten droog. Ik zou het niet zo snel doen om het niet aan te laten wennen en de nachtrust niet willen verstoren. Als je kind eraan toe is worden de nachten vanzelf droog. Is niet iets wat je kunt trainen (wat anders is dan overdag).
   
 12. Adriana85

  Adriana85 VIP lid

  20 okt 2010
  6.060
  15
  38
  Hier eigenlijk precies hetzelfde. Zoonlief is nu net een week of drie overdag én 's nachts droog en ik woog zijn luiers elke ochtend. Er zat steeds geen druppel in dus hebben we hem achterwege gelaten. Tot nu toe 1 ongelukje gehad.

  @ts: als je zoontje dan naar jullie toe komt vraag je dan ook of hij moet/wil plassen? Wat vindt hij er zelf van?
   
 13. Romy1979

  Romy1979 Niet meer actief

  Ik heb mijn zoontje wel een tijdje wakker gemaakt, maar ben daar wel mee gestopt. Ik merkte dat hij er overdag erg moe van werd.
  Hij is nu ruim een jaar nachtzindelijk en heeft nog nooit 's nachts in zijn bed geplast.
   
 14. Vagans

  Vagans VIP lid

  13 aug 2010
  8.491
  0
  0
  Zwijndrecht


  Ik laat mn dochtertje ook plassen als ik naar bed ga.
  Eigenlijk de meeste die ik ken doen dit zo.
  Ik, mn zussen, nichtjes, neefjes noem maar op werden allemaal Snachts opgepakt om te plassen en niemand heeft hier nadelige gevolgen aan ondervonden dus ik geloof dat ook niet zo.
   
 15. cc93

  cc93 Bekend lid

  10 okt 2010
  996
  2
  18
  Hier dochter nooit laten plassen.
  Dat werkte bij haar niet, die sliep gewoon door terwijl ze op de wc zat:D
  Dus tja.
  Op een gegeven moment waren haar luiers droog en heb ik met een stickersysteem (had namelijk het idee dat ze soms nog plaste voor het gemak als ze S ochtend wakker werd) de luier afgebouwd.
   
 16. XmoniqueX

  XmoniqueX Bekend lid

  1 jan 2011
  945
  0
  0
  Uden
  Wij maken hem niet wakker. Hij is nu 3 maanden dag zindelijk. En nacht 2 weken later ofzo. Als we hem zelf op de wc zetten is het gillen en schoppen, dus dat doen we niet meer. We vragen wel of hij moet plassen. Soms is hij een beetje wakker en dan wil hij. Andere keer slaapt hij heel diep. De ongelukjes zijn nog op 1 hand te tellen. Hij wordt zelf wakker als hij moet plassen.
   
 17. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Ik maakte mijn kinderen ook niet wakker maar tilde ze wel op de wc. Al slapende of bijna slapende plassen en dan weer verder slapen. Ging prima. En op die manier hielpen we de kinderen die veel liever zonder luier naar bed gingen om ook echt droog te blijven. Iedereen blij.
   
 18. Cygnet2

  Cygnet2 Niet meer actief

  Is helemaal geen wetenschappelijk bewijs voor hoor.:D
   
 19. TmvD

  TmvD Bekend lid

  10 jan 2013
  795
  1
  18
  NULL
  NULL
  Ik doe het wel maar het is meer omdat hij ruim 5 is en nog niet nacht zindelijk. Ik vind dat geen probleem maar als ik hem niet laat plassen dan lekt de luier door en kan ik elke ochtend zijn bed verschonen.
  Ik kan niet merken dat hij er last van heeft
   
 20. Blinq

  Blinq Bekend lid

  12 jan 2011
  708
  0
  0
  Wij maken haar ook wakker. Ze wordt goed wakker er van en is zich heel erg bewust dat ze dan op de wc plast. Snacht's wordt ze soms ook nog een keer wakker om te plassen en roept dan gewoon. Geen ongelukjes. Hier heeft het wakker maken dus totaal geen invloed op het wel of niet voelen midden in de nacht als ze moet plassen ;)
   

Deel Deze Pagina