Aan stoofvlees maak ik eigenlijk enkel draadjesvlees. Voor kip weet ik genoeg gerechten, maar voor rundvlees eigenlijk niet. We eten het ook alleen bij stamppot, maar zou ook wel een recept voor bij rijst willen bijvoorbeeld. Wie heeft succesrecepten voor stoofvlees? Mag ook een compleet pannetje zijn met groenten oid erbij.
Ik hou van stoofpotjes! Mijn favoriet bij rijst is deze: https://www.puureten.net/recepten/zelf-echte-indonesische-rendang-maken/ En Boeuf bourguignon vind ik heerlijk bij aardappels. Verder natuurlijk hachee en draadjesvlees en zuurvlees, etc. etc. Dit recept (https://uitpaulineskeuken.nl/2015/01/stoofpotje-van-rundvlees-met-balsamico.html) maak ik ook regelmatig.
Ik maak regelmatig stoofgerechten maar dan met schaap (of kip maar daar vroeg je niet om). Wij houden nl niet zo van rund. Maar je kan het natuurlijk vervangen voor rund (doen wij andersom ook, in bijvoorbeeld rendang en hachee). We eten ook vaak tajine of 'marqa' (letterlijk vertaald 'saus' waarin dus ook al groenten verwerkt zitten. Dat eet je dan met brood). Recepten vind ik altijd lastig omdat ik erg op gevoel kook haha.
En deze heb ik laatst gemaakt, was ook erg lekker!: https://www.brendakookt.nl/2016/04/04/stoofpotje-wortel-en-champignons/
https://www.ourtunisiantable.com/home/2018/3/31/jelbana hier zo'n voorbeeld van wat we regelmatig eten (ik laat de aardappel wel weg. Vind dat meer bij gewone tajine passen), deze vind ik trouwens ook erg lekker met rijst.
Ik vind goulash ook erg lekker met rundvlees. Wij eten dit dan met rijst, maar kan ook gewoon met aardappels. Ik Google meestal even voor een basis recept en voeg er dan zelf meestal nog wortel en doperwtjes aan toe naast de paprika die er al in gaat. https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/heerlijke-goulash-uit-de-slowcooker-of-uit-de-braadpan/ Ik wil dit recept binnenkort uitproberen, kan ook gewoon in een braadpan, maar vind het er lekker uit zien.
Dit zijn mijn favorieten: https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ lekker met sajoer boontjes en nasi goreng of witte rijst Lekker met friet, aardappelpuree, o.i.d. https://simoneskitchen.nl/stoofvlees-van-hugo/ https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees Lekker met pasta: https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-pastasaus-draadjesvlees/ Lekker met zoete aardappel friet, hutspot, rode koolstamppot of zoete aardappelhutspot: https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/ En op de foto massaman curry voor bij rijst en boeuf bourguignon met bijbehorende kruidenmix. De laatste is een zoutloos recept uit een zoutloze kruidenmixen kookboek. Dus wat niet in het recept staat maar wel lekker erdoor is, zijn uitgebakken spekjes. En dan nog een runderstoof met stout (Guinness), ook super lekker.
Wij eten regelmatig bij rijst ‘Rendang’. Dat is Indonesisch stoofvlees. Als je makkelijk wil doen (en niet je curry zelf wil maken) dan kun je ook een zakje mix voor Rendang kopen en je draadjesvlees zo bereiden zoals je gewend bent alleen met deze mix erdoor. Ik gebruik, als ik makkelijk wil doen, de zakjes van Koningsvogel. Sambalboontjes erbij en rijst. Hmmmmm!
Deze vinden wij echt heel erg lekker https://www.eetspiratie.nl/daging-smoor-indisch-rundvlees-uit-de-slowcooker/
Ik maak onze stoofpot altijd mer donker (kasteel) bier. Mosterdzaadjes en komijnzaadjes (naar smaak) even in een pan bakken tot je ze begint te ruiken. Uitje erbij. Vlees (Ongeacht wat. Rund, konijn, kalf etc) even lekker dichtschroeien aan alle kanten. Dan afblussen met een flesje donker bier. Laurierblaadjes, peper en zout erbij en een uur of 4-5 lekker op laag vuur stoven. Na een uur of 4 doe ik er groente bij. Worteltjes, sperziebonen, doperwten.. kies maar. Dat staat mee te stoven voor een uur of 1 a 2. Wanneer het vlees uit elkaar valt haal ik het eruit en maak ik het zo klein mogelijk. Dat gaat weer terug in de pan. Beetje bloem erbij om het een wat dikkere saus te laten worden. Als ik echt een hele grote pan maak doe ik er ook nog wel een 500ml runder of groente bouillon bij om meer saus te hebben.
Wat een lekkere recepten allemaal, genoeg inspiratie voor de komende tijd!! Vraagje: hoeveel onbereid vlees nemen jullie per persoon? In sommige recepten lijkt het me zo weinig (750 gram vlees voor 5-6 personen bijvoorbeeld), mijn ervaring is dat er op de één of andere manier uiteindelijk zo weinig vlees overblijft
Wij zijn met 3. ( 2 volwassenen en 1 kind) en ik heb meestal zo rond de 1,5 kilo vlees. Mijn man is een grote eter. Daarnaast als tip voor de mensen die het wat minder breed hebben. Stoofvlees is meestal duur, dus wat ik vaak haal is runderschenkel. Dat is een stuk goedkoper en werkt ook perfect in een stoofpot.
Ligt eraan of het vlees met of zonder bot is. Vaak kook ik extra ivm onverwacht bezoek of zodat de kinderen het de dag erna nog kunnen eten als lunch. Maar ik weeg nooit iets af ofzo.
https://uitdekeukenvanfatima.nl/vlees-met-pruimen/ dit is ook echt superlekker. Kan ook met rund ipv schaap. Wij aten het laatst met kameel
Mijn man maakt af en toe Italiaanse stoofschotel. Ik moet het recept aan hem vragen. We eten er in ieder geval bijna altijd rijst bij; soms quinoa.
Ik ben zelf geen stoofvlees fan maar kook het wel voor mijn man. Hij vindt stifado altijd erg lekker. https://www.culy.nl/recepten/stifado/?utm_source=google&utm_medium=organic Hij eet het vaak met spinazie en gekookte aardappels. Als er nog vlees over is dan eet hij het de volgende dag met patat haha.
Ik ben dol op stoofgerechten. Alleen doe ik die juist niet met een recept, maar op smaak en afhankelijk van dat specifieke stuk vlees (vooral bij rund: structuur en smaak verschilt per leeftijd rund, spiermassa, lichaamsdeel) Over het algemeen is mijn basis: - vlees laten rusten oo kamertemperatuur - insmeren met een beetje mosterd; - zout, peper en tijm toevoegen aan bloem en grove stukken runderlap hier doorheen halen; - olijfolie in de braadpan: vlees goed aanbakken/ uithalen; - flinke hoeveelheid fijngesneden rode ui, knoflook, wortel, pastinaak en wat ik nog meer heb aan knollen langzaam laten fruiten in het braadvet. Daarna vlees weer toevoegen. - flink glas rode wijn erbij, laten opnemen - dan goed kruiden, wat ik toevoeg verschilt per keer, blokje runderboullion; - laagje kokend water dat het vlees net bedekt en dan in de oven schuiven voor 2h op 150-170graden. Tussentijds af en toe roeren. - laatste half uur groente naar wens erbij Kan overal bij: aardappelpuree, stampot, pasta, opgebakken rijst, ovenfriet enz Dag later doe ik het restant vaak in een ovenschaal, laag aardappelpuree erop, plakjes kaas en aanbakken in de oven.