Stoofvlees recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 8 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Aan stoofvlees maak ik eigenlijk enkel draadjesvlees. Voor kip weet ik genoeg gerechten, maar voor rundvlees eigenlijk niet.
    We eten het ook alleen bij stamppot, maar zou ook wel een recept voor bij rijst willen bijvoorbeeld.

    Wie heeft succesrecepten voor stoofvlees? Mag ook een compleet pannetje zijn met groenten oid erbij.
     
  2. Linda86

    Linda86 VIP lid

  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.271
    19.023
    113
    Ik maak regelmatig stoofgerechten maar dan met schaap (of kip maar daar vroeg je niet om). Wij houden nl niet zo van rund. Maar je kan het natuurlijk vervangen voor rund (doen wij andersom ook, in bijvoorbeeld rendang en hachee). We eten ook vaak tajine of 'marqa' (letterlijk vertaald 'saus' waarin dus ook al groenten verwerkt zitten. Dat eet je dan met brood). Recepten vind ik altijd lastig omdat ik erg op gevoel kook haha.
     
  4. Linda86

    Linda86 VIP lid

    En deze heb ik laatst gemaakt, was ook erg lekker!: https://www.brendakookt.nl/2016/04/04/stoofpotje-wortel-en-champignons/
     
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.271
    19.023
    113
    Linda86 vindt dit leuk.
  6. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.286
    3.527
    113
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.498
    24.375
    113
    #7 Adje, 8 okt 2019
    Laatst bewerkt: 8 okt 2019
    Dit zijn mijn favorieten:
    https://www.eetspiratie.nl/rendang-van-rundvlees/ lekker met sajoer boontjes en nasi goreng of witte rijst

    Lekker met friet, aardappelpuree, o.i.d.
    https://simoneskitchen.nl/stoofvlees-van-hugo/
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees

    Lekker met pasta:
    https://lovemyfood.nl/lovemyfood.nl/crockpot-pastasaus-draadjesvlees/

    Lekker met zoete aardappel friet, hutspot, rode koolstamppot of zoete aardappelhutspot:
    https://ashleywillems.nl/recepten-voor-de-slowcooker/frietje-zwolsche-stoof/

    En op de foto massaman curry voor bij rijst en boeuf bourguignon met bijbehorende kruidenmix. De laatste is een zoutloos recept uit een zoutloze kruidenmixen kookboek. Dus wat niet in het recept staat maar wel lekker erdoor is, zijn uitgebakken spekjes.
    En dan nog een runderstoof met stout (Guinness), ook super lekker.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  8. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.675
    33.044
    113
    Wij eten regelmatig bij rijst ‘Rendang’.
    Dat is Indonesisch stoofvlees. Als je makkelijk wil doen (en niet je curry zelf wil maken) dan kun je ook een zakje mix voor Rendang kopen en je draadjesvlees zo bereiden zoals je gewend bent alleen met deze mix erdoor. Ik gebruik, als ik makkelijk wil doen, de zakjes van Koningsvogel.
    Sambalboontjes erbij en rijst.
    Hmmmmm!
     
  9. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    O dat zijn al lekkere recepten:)
     
  10. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113
    Ik maak onze stoofpot altijd mer donker (kasteel) bier.

    Mosterdzaadjes en komijnzaadjes (naar smaak) even in een pan bakken tot je ze begint te ruiken.
    Uitje erbij.
    Vlees (Ongeacht wat. Rund, konijn, kalf etc) even lekker dichtschroeien aan alle kanten.
    Dan afblussen met een flesje donker bier. Laurierblaadjes, peper en zout erbij en een uur of 4-5 lekker op laag vuur stoven.
    Na een uur of 4 doe ik er groente bij. Worteltjes, sperziebonen, doperwten.. kies maar.
    Dat staat mee te stoven voor een uur of 1 a 2.
    Wanneer het vlees uit elkaar valt haal ik het eruit en maak ik het zo klein mogelijk. Dat gaat weer terug in de pan. Beetje bloem erbij om het een wat dikkere saus te laten worden.

    Als ik echt een hele grote pan maak doe ik er ook nog wel een 500ml runder of groente bouillon bij om meer saus te hebben.
     
  11. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    Wat een lekkere recepten allemaal, genoeg inspiratie voor de komende tijd!!

    Vraagje: hoeveel onbereid vlees nemen jullie per persoon? In sommige recepten lijkt het me zo weinig (750 gram vlees voor 5-6 personen bijvoorbeeld), mijn ervaring is dat er op de één of andere manier uiteindelijk zo weinig vlees overblijft o_O
     
  12. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.456
    3.806
    113

    Wij zijn met 3. ( 2 volwassenen en 1 kind) en ik heb meestal zo rond de 1,5 kilo vlees.
    Mijn man is een grote eter.

    Daarnaast als tip voor de mensen die het wat minder breed hebben. Stoofvlees is meestal duur, dus wat ik vaak haal is runderschenkel. Dat is een stuk goedkoper en werkt ook perfect in een stoofpot.
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.271
    19.023
    113
    Ligt eraan of het vlees met of zonder bot is. Vaak kook ik extra ivm onverwacht bezoek of zodat de kinderen het de dag erna nog kunnen eten als lunch. Maar ik weeg nooit iets af ofzo.
     
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.271
    19.023
    113
  15. Miss T

    Miss T Fanatiek lid

    3 mei 2012
    4.352
    299
    83
    Mijn man maakt af en toe Italiaanse stoofschotel. Ik moet het recept aan hem vragen. We eten er in ieder geval bijna altijd rijst bij; soms quinoa.
     
  16. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
  17. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik ben dol op stoofgerechten.
    Alleen doe ik die juist niet met een recept, maar op smaak en afhankelijk van dat specifieke stuk vlees (vooral bij rund: structuur en smaak verschilt per leeftijd rund, spiermassa, lichaamsdeel)

    Over het algemeen is mijn basis:

    - vlees laten rusten oo kamertemperatuur
    - insmeren met een beetje mosterd;
    - zout, peper en tijm toevoegen aan bloem en grove stukken runderlap hier doorheen halen;
    - olijfolie in de braadpan: vlees goed aanbakken/ uithalen;
    - flinke hoeveelheid fijngesneden rode ui, knoflook, wortel, pastinaak en wat ik nog meer heb aan knollen langzaam laten fruiten in het braadvet. Daarna vlees weer toevoegen.
    - flink glas rode wijn erbij, laten opnemen
    - dan goed kruiden, wat ik toevoeg verschilt per keer, blokje runderboullion;
    - laagje kokend water dat het vlees net bedekt en dan in de oven schuiven voor 2h op 150-170graden. Tussentijds af en toe roeren.
    - laatste half uur groente naar wens erbij

    Kan overal bij: aardappelpuree, stampot, pasta, opgebakken rijst, ovenfriet enz

    Dag later doe ik het restant vaak in een ovenschaal, laag aardappelpuree erop, plakjes kaas en aanbakken in de oven.
     
    Louise11110 en Maaike87 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina