Ik ben jurist en mijn man is ondernemer. We kunnen nu ruim leven, maar dat kan morgen anders zijn. Mijn man is in de goede tijd begonnen met werken (vlak voor 2008) en vindt het vreemd als mensen na drie jaar werken nog steeds minder dan 3000 euro bruto verdienen. Ik ben in de slechte tijd begonnen met werken (na 2008) en ik zie in mijn omgeving veel teleurstellende carrières. Ik ben zelf wel heel tevreden met mijn eigen werk en inkomen overigens, dus ik klaag absoluut niet. Als je veel verdient betaal je veel belasting, maar ik neem aan dat iedereen wel ziet dat dat geld in Nederland goed besteed wordt? Goede wegen, relatief goede gezondheidszorg, weinig geweld, voorzieningen voor de zwakkeren, enz. Ik vind zeker dat laatste een teken van beschaving, of die zwakkeren nu Nederlanders zijn of niet. Ik heb in elk geval bij mijn verwekking niets bijzonders gedaan waardoor juist ik Nederlander ben geworden... Ik betaal daar graag belasting voor. Goede doelen vind ik lastig. Ik geef al jaren microkredieten, geef aan collectes en doneer spullen die ik niet meer gebruik. Ik heb alleen nog niet genoeg feelings bij een bepaald goed doel dat ik daar veel geld naar wil overmaken. Behalve bij natuurrampen dan vind ik het een no-brainer. Bij door mensen veroorzaakte problemen spelen zo veel belangen dat ik me vaak afvraag of het geld op de juiste plek komt.
Wat ontzettend interesssant om allemaal te lezen. Onze vaste lasten komen op bijna 2600,- (hypotheek, kdv, 2 auto's, verzekeringen, Oxxio, Ziggo, en alle lidmaatschappen + abonnementen, collegegeld) Voor boodschappen hebben wij 350,- per maand gebudgetteerd en dat gaat prima. Daarnaast krijgen wij ieder 400,- per maand op onze privérekening gestort waar we ieder onze mobiele telefoon en de benzine van betalen. De benzine nekt ons echt. Ik denk dat we gezamenlijk bijna 500,- aan benzine uitgeven iedere maand. Wat overblijft aan het eind van de maand wordt op de spaarrekening gestort. Wij reserveren niet voor kleding (zouden we eigenlijk wel moeten doen). Dat doen we ieder van onze eigen rekening of we gaan winkelen en doen het van de gezamenlijke rekening. Mijn vriend krijgt tegenwoordig weer behoorlijk fooi op zijn werk. Daar proberen we nu de eerste 100,- van opzij te leggen en de rest gebruiken we voor leuke dingen, extra boodschappen/benzine, glazenwasser etc. Goed om weer eens naar te kijken en te beseffen hoe ruim we het (kunnen) hebben, als ik het gat in mijn hand een beetje dicht
Wij doen het ook zo ongeveer. Ik drink een halve tot 1 liter frisdrank per week, mijn man niet (wel spa rood soms). Oudste krijgt water en een pakje mee naar school, jongste water en melk. Ze mogen thuis 1 pakje per dag. Verder water, soms limonade, heel soms thee. Jongste nog wel eens extra melk. En ook hier 1 snoep moment per dag (uit school), in het weekend zijn we wat makkelijker. In het weekend eten we ook wit brood, doordeweeks niet. We halen wel meestal biologisch vlees (meestal gehakt, soms kip maar dat is duur) en eten ook vleesvervangers. Maar goed die 125 euro per week is ruim, heb liever over dan tekort . Denk dat we meestal op de 100 euro uitkomen.
Klopt. Daarom vroeg ik het mij af. En ik vind onze maandlasten zo hoog. Mijn vriend is 1e automonteur, werkt nu 4 dagen en verdient eigenlijk voor wat hij allemaal voor kennis moet hebben vind ik niet veel. Ik werk nu nog fulltime, maar ga binnenkort om verschillende redenen 24 uur werken. Vriendlief gaat dan weer fulltime werken. We hebben nu zonder de toeslagen een gezamenlijk inkomen van 2800 euro. Straks is dat maar rond de 2500 euro. Wij zijn sowieso van plan om ons appartement te koop zetten zodat wij kunnen gaan huren. Wij hebben best wel een dure hypotheek en omdat wij in een appartement wonen moeten we 144 euro pm aan VVE kosten betalen.. Weg gegooid geld hier geloof me.. Aan de hand van dit topic ben ik eens kritisch gaan kijken naar onze uitgave. We kunnen 1 autootje de deur uit doen, we gaan onze dure diesel auto verkopen en kopen een goedkopere benzine auto van het merk auto waar mijn vriend werkt. Dit scheelt een hoop in motorrijtuigenbelasting. Ook gaan we van autoverzekering switchen wat ook al gaat schelen in maandelijkse uitgave. Ook gaan we ondanks dat we boven een Em-Te wonen bij de Lidl boodschappen doen. We zullen nu gewoon wat beter op moeten gaan letten, maar daar staat wel tegenover dat ik er nu 2 dagen voor ons dochtertje ben en het voor mij lichamelijk en psychisch beter is. Een geluk hebben wij dat mijn vriend met zijn beroep kan beunen en bijna altijd wel een leuk centje ermee verdient. Ook gaat hij straks in salaris omhoog als hij zijn opleiding tot technisch specialist gehaald heeft.
Hier een riant salaris waarmee we alles kunnen doen wat we willen. Vaste lasten zijn 1750 euro; Eten 560 euro (140 per week); Sigaretten 280 (wat hoop ik dat ik ermee kan stoppen ooit!) Vrij besteedbaar 350 euro; Sparen 750 euro; Ik kwam er door een ander topic achter dat we ruim 1000 euro uitgaven aan uitstapjes, uit eten en boodschappen en dat wil ik nu helemaal anders gaan doen!!
Wij zitten op ongeveer 50 euro per week met zijn drietjes. Is incl voeding/eten voor de kleine. Excl luiers want die brengen mijn ouders uit Duitsland mee.
Ik heb 750 euro per maand (mijn man zijn loon is voor hypotheek, auto, verzekeringen en kinderopvang) en hier doe ik van Boodschappen 450/500 e per maand Benzine 60 e per maand Telefoonabonnement 12,50 per maand Zwemles 70 e per maand Van de rest moet ik voor ons allen kleding halen (lang leve kringloopwinkel en sale)! en kadootjes en andere extra's als thuiskapster. Laatste week is het vaak wel budgetteren hoor haha, maar ben creatief 😉
Oja, sparen doen we gestaag, gemiddeld 50e per maand en bijv belastingteruggave of 13e maand gaat op de spaarrekening